MANNENPRAAT Blog

 1. Wat zit er in mijn scheerzeep of scheercrème?

  Wat is een goede scheerzeep of scheercrème?

  We roepen het vaker: 'gooi toch die goedkope supermarkt of drogisterij scheerzeep of scheerschuim weg en ga toch eens echt goede scheerzeep of scheercrème gebruiken!' Een goede scheerzeep of scheercrème moet drie dingen doen:

  1. het produceert een vol en stabiel scheerschuim én blijft lang goed vochtig waardoor de baardharen de tijd krijgen om zachter en zachter te worden;
  2. het produceert een volle vette beschermlaag of glijfilm om de huid te beschermen tegen het scheermes;
  3. en de diverse verzorgende oliën en vetten voeden de huid waardoor er minder scheer- en huidirritaties optreden tijdens of na het scheren.  

  Wat is een slechte scheerzeep of scheercrème?

  Slechte scheerproducten zijn sterk alkalisch en maken geen g

  Lees meer »
 2. Top 6 meest verkochte safety razors

  Top 6 meest verkochte safety razors

  Waarom zijn deze safety razors zo populair?

  Zoals eerder verteld verkopen wij dagelijks tientallen veiligheidsscheermessen. De grote scheermerken van dit type scheermes zijn het Engelse Edwin Jagger en uit Duitsland Merkur en Mühle.

  De populariteit wordt bepaald door:

  1. Kwaliteit en afwerking
  2. In hoeverre het aansluit op je scheerwensen
  3. Het assortiment van de fabrikant
  4. Prijs

  De scheermessen van de boven genoemde fabrikanten zijn van topkwaliteit en hebben een hoge mate van afwerking. Het zijn degelijke scheermessen met een lange levensduur. De perfecte afwerking zorgt ervoor dat het scheermes perfect scheert en comfortabel aanvoelt op de huid.

  De meeste van o

  Lees meer »
 3. Hoe maak je het perfecte scheerschuim met scheercrème of scheerzeep

  Hoe maak je het perfecte scheerschuim met scheercrème of scheerzeep

  Er gaat niets boven lekker veel scheerschuim op je gezicht

  Veel natscheerders zweren bij een lekkere dikke volle en romige laag scheerschuim op het gezicht. Zo'n volle schuimkraag op je wangen voelt gewoon goed en comfortabel. Het zachte en warme schuim streelt de huid. Het doffe zachte kloppende geluid van je scheerkwast en schuim geven je een rustig gevoel. De vrijgekomen geuren van je favoriete scheerzeep of scheercrème ruiken vertrouwd. Vervolgens hoor je het licht raspende geluid van het scheermes en je voelt het scheermes zacht glijden over je huid. Na het scheren ben je heerlijk glad en fris. Heel even heb je je eigen zenmoment in de ochtend voor de spiegel.

  Waarom is scheerschuim goed?

  Je huid is nu eenmaal niet gemaakt om er met een scherp scheermes over heen te gaan. Je moet de huid dan ook goed beschermen. Hoe voller en vetter het scheerschuim hoe beter. Baardharen zijn de hardste haren van de mens.

  Lees meer »
 4. Top 5 meest verkochte baardoliën

  Top 5 meest verkochte baardoliën

  Welke baardolie moet ik kopen?

  Heb je een baard dan heb je waarschijnlijk al een keer een baardolie gekocht en gebruikt? Elke huid en baard heeft zijn eigen baardolie. Heb je nog een beginbaard dan heb je wellicht last van een droge schilferige en jeukende huid. Heel irritant. In dit geval heb je veel baat bij een goede verzorgende baardolie. Heel vervelend is ook een snel pluizende baard. Het pluizen kan je voorkomen met een heerlijke lobbige olie. Gelukkig is er heel veel keuze. Van klassieke traditionele baardproducten tot hippe barbershopmerken. Om je op weg te helpen hebben we een top 5 voor je samengesteld.

  1. Proraso Single Blade baardolie Wood & Spice

  Het is niet zo gek dat de Proraso bovenaan staat. Al vanaf de oprichting is Proraso wereldwijd zeer

  Lees meer »
 5. Welke safety razor moet ik kopen?

  Welke safety razor moet ik kopen?

  Waarom is scheren met de safety razor zo populair?

  In 2009 zijn we begonnen met de herintroductie en verkoop van het veiligheidsscheermes. De safety razor of het double edge scheermes was in die periode bijna niet meer te koop in Nederland en België. Tegenwoordig doen steeds meer mannen het moderne multiblade of cartridge scheermes in de ban. Men stapt over naar het veiligheidsscheermes. Wereldwijd zijn er miljarden mannen die zich dagelijks scheren met dit type scheermes. En dat is niet zo vreemd. 99% van de mensen die overstappen en zich nu natscheren met het veiligheidsscheermes zijn enthousiast. Onze klanten zeggen dat het zelfs beter, prettiger, gladder en vlotter scheert vergeleken met Gillette Mach3 en Fusion, Wilkinson Quattro en Boldking.

  Is scheren met het veiligheidsscheermes moeilijk?

  Scheren met de safety razor is niet opnieuw leren scheren. Het is in het begin even wennen. Na één week heb je het volledig onder de knie en scheert het net zo

  Lees meer »