MANNENPRAAT Blog

 1. Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

  Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

  Waarom zijn ongeparfumeerde scheerproducten beter voor je huid?

  Net zoals veel verzorgingsproducten zijn ook scheerproducten geparfumeerd. Op onze webshop vind je uiteenlopende scheerzepen en scheercrèmes met de meest exotische en spannende geuren. Voor elke neus is er wel een geurtje beschikbaar.

  We spreken regelmatig klanten die een gevoelige huid hebben en allergisch zijn voor specifieke geurstoffen. Het kunnen vervelende allergische huidirritaties zijn, zoals rode vlekken of branderig gevoel. Meestal heeft men direct na het gebruik deze irritaties, soms pas na enkele dagen. In dit geval is scheren een marteling. Je kan je voorstellen dat scheren met het scheermes over een geïrriteerde huid geen pretje is.

  Scheerproducten me

  Lees meer »
 2. Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

  Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

  Waarom heb je baardshampoo's?

  Als je je baard laat staan dan komt natuurlijk ook de verzorging ervan om de hoek kijken. Veel onderhoud aan je baard kan je zelf doen. Voor strak baardmanagement moet je wel de juiste baardspullen gebruiken. Baardolie gebruik je voor het verzorgen van de huid onder de baard. Baardbalm is handig voor het stylen en in vorm houden van de volle baard. Wij zeggen hier altijd: 'Wat je erin doet, moet er ook weer uit.' Om je baard mooi schoon en fris te houden moet je regelmatig je baard reinigen met een baardshampoo. Veel klanten vragen aan ons: 'Baardshampoo, moet dat? Kan je niet gewoon gewone shampoo gebruiken?' In deze

  Lees meer »
 3. Wat zegt DOVO over het open scheermes en het onderhoud

  Wat zegt DOVO over het open scheermes en het onderhoud

  Wat zeggen de experts over het open scheermes

  DOVO in het Duitse Solingen is al decennia lang wereldmarktleider op het gebied van open scheermessen. In de fabriek worden dagelijks honderden scheermessen geproduceerd. De ambachtelijke wijze van productie vindt al meer dan honderd jaar op de dezelfde manier plaats. Bij DOVO werken enkele tientallen ambachtslieden die dagelijks met veel liefde, passie en vakmanschap hele mooie scheermessen maken. 

  Zodra je een open scheermes gaat gebruiken komt het onderhoud ervan om de hoek kijken. Enkele medewerkers binnen DOVO hebben zich helemaal gespecialeerd in het slijpen en polijsten van scheermessen. In deze blog vertellen deze experts alles over het onderhoud en het scherp houden van het open scheermes. 

  Wat is een scherp scheermes?

  Een

  Lees meer »
 4. Welk scheermes moet ik gebruiken voor het scheren van mijn lichaamshaar?

  Welk scheermes moet ik gebruiken voor het scheren van mijn lichaamshaar?

  Scheren van lichaamshaar is inmiddels dagelijkse routine

  Veel klanten van ons zijn sportief bezig: hardlopen, zwemmen en racefietsen. Voor optimale sportprestaties op de fiets of in het water worden vaak been- en armharen geschoren. We hebben natuurlijk ook klanten die een beetje ijdel zijn. We zien dat het scheren van lichaamshaar een dagelijkse routine is geworden voor veel mannen. Goede verzorging gaat verder dan alleen maar je gezicht scheren of je baard trimmen. Het scheren van de oksels of de intieme delen is natuurlijk wel 'andere koek'.

  Lichaamshaar bij de mens heeft volgens de wetenschap niet echt een duidelijke functie. Dus je zou kunnen zeggen: 'Hupsakee, eraf met dat haar!' Toch moet je wel een beetje oppassen met het scheren van de verschillende lichaamsonderdelen. De huid van je gezicht of je armen kan tegen een stootje. Maar de huid onder de oksels of van de geslachtsdelen is toch

  Lees meer »
 5. Hoe wordt mijn open scheermes gemaakt?

  Hoe wordt mijn open scheermes gemaakt?

  Een open scheermes is een fantastisch ambachtelijk product. We zeggen hier altijd: 'Auto's worden door robots geproduceerd, open scheermessen worden met de hand gemaakt.' De productie vindt al honderden jaren op de zelfde wijze plaats. De mooiste en de beste open scheermessen komen uit Europa. Met name in het Duitse Solingen en Franse Thiers heb je veel producenten, zoals DOVO, Böker, Giesen & Forsthof (Timor) en Thiers-Issards. In deze fabrieken wordt met veel passie, liefde en vakmanschap dagelijks honderden scheermessen gefabriceerd.

  De productie van het open scheermes bestaat uit enkele t

  Lees meer »
 6. Hoe gebruik en onderhoud je een scheerkwast?

  Hoe gebruik en onderhoud je een scheerkwast?

  Waarom zijn scheerkwasten zo populair?

  Ondanks dat veel mannen kant-en-klare-scheerschuim gebruiken verkopen wij dagelijks scheerkwasten. De scheerkwast wordt steeds populairder. Regelmatig krijgen we van onze klanten te horen dat hun nieuwe scheerkwast echt bijdraagt aan een heerlijke en comfortabele scheerbeurt. Hun ochtendritueel kan niet meer zonder. Maar hoe moet je nu je scheerkwast gebruiken en onderhouden? We hebben enkele tips op een rijtje gezet. We maken natuurlijk wel onderscheid naar het type scheerkwast: varkenshaar, dassenhaar en synthetisch haar. Het gebruik verschilt per type haar. Het onderhoud is voor elke kwast hetzelfde.

  Hoe gebruik je een scheerkwast optimaal?

  Allereerst moet je natuurlijk de kwast natmaken met lauwwarm water. Doe de kwast een halve minuut in een bakje met water of hou het even onder stromend water. De haren van de kwast absorberen water.

  Lees meer »
 7. Scheer slim en bespaar geld: safety razor vs cartridge scheermes

  Scheer slim en bespaar geld: safety razor vs cartridge scheermes

  Hoe kan je veel geld besparen op scheermesjes?

  Regelmatig vragen klanten aan ons: 'Die 3- of 5-blade cartridge scheermesjes van Gillette of Wilkinson kosten idioot veel geld. Kan het niet goedkoper?' Het komt ook vaak voor dat klanten ons bellen en zeggen: 'Beste mijnheer, ik ben het helemaal beu! Ik betaal me blauw aan die veel te dure scheermesjes in de supermarkt. Je wordt 'genaaid' (excuses voor het woord) waar je bij staat!' Het moet inderdaad gezegd worden: 'Die scheermesjes kosten veel geld.' Voor een pakje met 4 mesjes van Gillette Mach3 of Fusion betaal je gemiddeld meer dan € 4,00 per stuk. Ook de Boldking-mesjes kosten € 3,00 per stuk. Als je een Boldking-abonnement kiest zijn ze iets voordeliger, namelijk € 2,50/1. De double edge

  Lees meer »
 8. Voorkom irritante scheerirritatie

  Voorkom irritante scheerirritatie

  Wat zijn de oorzaken van scheerirritaties

  Tegenwoordig moeten mannen hun gevoel tonen. Bij Manandshaving.nl doen we daar niet aan. Bij ons gaat het om een comfortabel prettig, fris en glad scheerresultaat. Ongeacht of je een normale of een gevoelige huid hebt. Veel mannen hebben een gevoelige huid. Scheren kan een oorzaak zijn van vervelende huidirritaties, zoals scheerbultjes, ingegroeide baardharen of een droog schraal en trekkering gevoel na het scheren.

  Er zijn 3 oorzaken van de meest voorkomende scheerirritaties tijdens of na het scheren:

  1. De eigen scheertechniek, zoals te ruw scheren, te vaak, teveel druk uitoefenen op de huid, etc.
  2. Het verkeerde scheerproduct, bijvoorbeeld kant-en-klare-scheerschuim, goedkope scheerzeep, geparfumeerde scheerzeep en alcoholhoudende aftershave
  3. Het type scheermes, bijvoorbeeld de 3- of 5-blade cartridge scheermesjes
  Lees meer »
 9. Scheren van A tot en met Z

  Scheren van A tot en met Z

  Welkom in de wereld van het scheren

  Welkom in de wereld van het scheren. Ondanks het dagelijkse scheerritueel zijn veel mannen onwetend over het scheren. Daarom vertellen we in deze blog kort en bondig het scheren van A tot en met Z.

  Introductie op het scheren

  Scheren draait om voorbereiding, optimaal beschermen en voeden van de huid en een comfortabel, fris en glad scheerresultaat. Start met het reinigen van je huid, gebruik lauwwarm water en eventueel een pre shave crème of olie aan. Breng daarna, over de pre shave heen, de scheerschuim, scheergel of scheercrème aan. De scheercrème of -zeep met warm water en scheerkwast aanbrengen en opschuimen. Neem de tijd. De baardharen worden hierdoor zacht. Hoe zachter, hoe beter! En scheren maar. Na het scheren schoonspoelen met koud water. Verkoel de huid met een after shave splash. Neutraliseer zeepresten en normaliseer de pH-waarde van je huid met een aluinblok. Of ka

  Lees meer »
 10. Wat zit er in mijn baardolie?

  Wat zit er in mijn baardolie?

  Wanneer heb je een baardolie nodig?

  Als je je barbier moet geloven of de verschillende baardmerken moet je altijd je baard insmeren met een baardolie. Hoe meer, hoe beter. Dat is natuurlijk deels onzin. Regelmatig krijgen wij vragen van onze klanten met baard: `Wat heb ik nu echt nodig voor mijn baard?' Het is ook best wel verwarrend want er is zoveel keuze van verschillende baardproducten, zoals baardolie, baardbalm, baardconditioner, etc..

  Een baardolie gebruik je voor 2 dingen:

  1. verzorgen van de baard en de huid onder de baard;
  2. het stylen van de baard.

  De huid onder de baard kan zeker in het begin een klein beetje irriteren, zoals rode vlekken, jeuk en een schilferige droge huid. Een baardolie voorkomt dit een klein beetje. Als je last hebt van een droge of pluizige baard dan heb je ook veel baat bij een olie. Een klein beetje zorgt

  Lees meer »
Pagina