MANNENPRAAT Blog

 1. De 5-stappen scheerroutine voor een verzorgde huid

  De 5-stappen scheerroutine voor een verzorgde huid

  Als een scheerbeurt je huid irriteert, roodheid, ingegroeide haartjes of scheerbultjes veroorzaakt, lees dan de volgende vijf tips. Je dagelijkse scheersessie verandert in een moment van plezier.

  Stap I - Was je gezicht met warm water

  Begin altijd met het reinigen van de huid met warm water. Onzuiverheden en bacteriën kunnen de oorzaak zijn van scheerirritaties. Bovendien is water essentieel voor een effectieve en aangename scheerbeurt, omdat het de haartjes verzacht, waardoor het scheermes effectiever zijn werk kan doen.

  Stap II - Gebruik natuurlijke scheerolie

  Pre shave scheerolie op de natte huid zorgt ervoor dat het scheermes soepeler over de huid kan glijden. Ook verzacht het de baardharen tijdens het scheren. Het voorkomt roodheid, ingegroeide haartjes en scheerbultjes.

  Stap III - Gebruik natuurlijke

  Lees meer »
 2. Klassiek scheren is duurzaam en milieuvriendelijk

  Klassiek scheren is duurzaam en milieuvriendelijk

  Heren, zoals jullie weten van ons: 'Je moet helemaal niets.' Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol over duurzaamheid: 'We moeten allemaal duurzamer en milieuvriendelijker gaan leven'. Vergeleken met het gebruik van heel veel andere producten rondom verzorging is juist natscheren op de klassieke manier heel erg duurzaam. Scheren met een klassiek scheermes, scheerkwast en een mooie scheerzeep in een houten kom of een scheercrème in een metalen pot is goed voor het milieu. Dus iedereen die zich op de klassieke manier scheert is gewoon goed bezig. Eigenlijk heeft klassiek natscheren de toekomst.

  Wat is duurzaamheid op scheergebied?

  Kijk, niet scheren is natuurlijk het meest duurzame. D

  Lees meer »
 3. Meer reviews over scheermessen

  Meer reviews over scheermessen

  Dagelijks worden veel scheermessen op onze webshop beoordeelt door onze klanten. Wij waarderen het enorm dat klanten de moeite nemen om onze scheer- en baardproducten te reviewen. Elke review is nuttig voor ons maar uiteraard ook zinvol voor andere klanten. We hebben enkele leuke, grappige en zinvolle reviews per categorie op een rijtje gezet. Alle productbeoordelingen op onze webshop zijn echte reviews van echte klanten.

  We hebben diverse beoordelingen van verschillende type scheermessen op een rijtje gezet, zoals safety razors en open scheermessen. Graag willen wij alle beoordelaars bedanken voor het kopen en beoordelen van deze scheerproducten

  Edwin Jagger double edge safety razor Barley chroom

  Review 1
  Ligt prima in de hand en doet wat het moet doen goede kwaliteit.

  Lees meer »
 4. Hoe wordt je een gentleman, hoe gebruik je een cologne?

  Hoe wordt je een gentleman, hoe gebruik je een cologne?

  Herenverzorging van de gentleman

  De kunst van het aanbrengen van cologne of parfum hoort bij verfijnde herenverzorging en tijdloze elegantie van de echte gentleman. De keuze voor de juiste herengeur welke bij je persoonlijkheid past zorgt voor een krachtige uitstraling en zal een blijvende indruk achter laten. Het Engelse Truefitt & Hill is sinds 1805 parfumeur en de kenner van hoe een gentleman zich moet verzorgen. In deze blog vertellen deze experts alles over de geurlijnen van Truefitt and Hill en de delicate kunst van het aanbrengen van eau de cologne.

  Stap 1 - Kies de juiste herengeur

  Tijden veranderen, trends komen en gaan maar een echte gentleman is van allen tijden. Wij gaan hier jou niet vertellen hoe je je moet gedragen als een gentleman. Volgens Truefitt and Hill respecteert de gentleman altijd de vrouw, houd hij van

  Lees meer »
 5. Truefitt and Hill Mayfair

  Truefitt and Hill Mayfair

  Enige tijd geleden hebben we de Mayfair geurlijn van Truefitt and Hill ingekocht. Mayfair is de nieuwe exclusieve scheerproductlijn van dit klassieke en chique Engelse merk. Hiermee gaat Truefitt and Hill zich nog meer onderscheiden ten opzichte van de andere bekende Londense scheermerken, zoals DR Harris en Geo F Trumper. Met deze nieuwe luxe productrange bevindt het zich nu wereldwijd aan de top van de meest exclusieve scheer- en verzorgingsproducten voor mannen.

  Truefitt and Hill Mayfair

  Met Mayfair speelt Truefitt and Hill in op de typische Britse traditie van wat de essentie is van 'goede smaak': wees stijlvol, geniet van het leven en ga met zwier en passie door het leven. Het vertelt het verhaal van de vele individueen die sinds 1805 de barbershop

  Lees meer »
 6. Het verhaal van E & S Rasage

  Het verhaal van E & S Rasage

  Sinds enige tijd hebben we het Franse ambachtelijke scheermerk E & S Rasage Traditionnel in ons assortiment. Het merk heeft een uitgebreid assortiment scheercrèmes, after shave producten en heel veel andere scheer- en verzorgingsproducten voor mannen. E & S Rasage is opgericht door de Fransman Stéphane Schmitt en zijn vrouw Estelle. E & S Rasage streeft naar eerlijke en compromisloze topkwaliteit scheerproducten. Op ambachtelijke wijze worden heerlijke scheerzepen en aftershaves geproduceerd. De unieke en bijzondere geuren van hun scheerproducten zijn ontwikkeld door een parfumeur uit het Franse Grasse.

  Het verhaal van E & S Rasage

  Stephane scheert elke dag en net zoals zoveel mannen was ook hij op zoek naar de perfecte scheerbeurt. Hij ontdekte het traditionele natscheren. Hij kwam erachter dat ook in de Franse supermarkt het aanbod van scheerproducten zeer beperkt is. Hij h

  Lees meer »
 7. Wat is het verschil tussen een after shave, cologne en eau de parfum?

  Wat is het verschil tussen een after shave, cologne en eau de parfum?

  We krijgen regelmatig de vraag wat nu precies het verschil is tussen een klassieke alcoholhoudende after shave, cologne en eau de parfum. Het is ook best wel verwarrend. Alledrie bevatten alcohol, hebben een geurtje en gebruik je meestal na het scheren. Wist je dat er ook alcoholvrije after shaves zijn. In deze blog hebben we het op een rijtje gezet.

  Waarom gebruiken we een after shave?

  De pH-waarde van je huid is circa 6. Door het aanbrengen van scheerzepen stijgt de pH-waarde naar 10 tot 11. Daarnaast is de huid licht beschadigd door het scheren. De after shave behandeling is erop gericht om de huid weer te normaliseren. Het gebruik van een after shave in combinatie met aluin en eventueel talkpoeder zorgt ervoor dat de huid stap voor stap weer terug gaat naar normale pH-waarde. De alcohol in de after shave ontsmet, verkwikt en sluit de poriën.

  Veel klanten van ons gebruiken ook een ouderwetste after shave omdat het gewoon prettig aanvoelt

  Lees meer »
 8. Wat voor type huid heb ik?

  Wat voor type huid heb ik?

  Wat voor type huid heb jij?

  Om het type gezichtshuid te herkennen, zijn er verschillende kenmerken en indicatoren waarmee je rekening kunt houden. In dit artikel beschrijven we enkele veel voorkomende huidtypes en de bijbehorende kenmerken.

  Normale huid

  • Voelt over het algemeen evenwichtig aan, niet te vet of te droog.
  • Fijne poriën.
  • Zelden last van puistjes of onzuiverheden.
  • Een heldere en gelijkmatige teint.

  Droge huid 

  • Voelt vaak strak en trekkerig aan, vooral na het reinigen.
  • Zichtbare schilfers of een doffe uitstraling.
  • Kleine poriën.
  • Kan gevoelig zijn voor fijne lijntjes en rimpels.
  • Heeft behoefte aan extra hydratatie.

  Vette huid

  • Voelt vaak vet en glimmend aan, vooral in de T-zone (voorhoofd, neus, kin).
  • Grote en zichtbare poriën.
  • Kan va
  Lees meer »
 9. Hoe voorkom ik een droge huid na het scheren?

  Hoe voorkom ik een droge huid na het scheren?

  Huidverzorging is geen populair onderwerp bij veel mannen. Huidverzorging kost tijd en vaak hebben we geen zin om plakkerige crèmes op onze huid te smeren. Maar als je na het scheren last hebt van een droge schilferige huid wil je toch graag iets aan verzorging doen. Een rode, pijnlijke schrale en jeukerige huid is geen pretje en niet goed voor je zelf vertrouwen. In dat geval komen de moisturisers om de hoek kijken.

  De wetenschap achter de oorzaken van de droge huid

  Het idee van "mijn huid lost zichzelf wel op" is natuurlijk wensdenken en lost niets op. Om een gezonde en jeukvrije huid te krijgen, kun je het beste naar je huid 'luisteren' en aandacht geven waar het om vraagt. Helaas is de zoektocht naar de juiste en effectieve verzorging niet eenvoudig. Voor de juiste oplossing voor het probleem moet je eerst weten wat een droge huid is.

  Een van de belangrijkste oorzaken van een droge huid is een

  Lees meer »
 10. 5 tips voor veilig scheren met het open scheermes

  5 tips voor veilig scheren met het open scheermes

  Dagelijks verkopen wij open scheermessen en regelmatig leggen wij uit hoe je het open scheermes veilig moet hanteren. Wij krijgen ook regelmatig vragen over het veilig scheren. In deze blog leggen we uit hoe je als beginnende scheerder het scheermes veilig moet hanteren.

  Ga niet direct glad scheren! 

  Als beginnende scheerder van het open scheermes wil je meestal meteen glad scheren. Ons advies is om vooral in het begin niet glad té scheren. Ga eerst het scheerschuim van je wangen eraf scheren en de baardharen gaan vanzelf mee. Neem de tijd. Ga niet door de weeks scheren maar begin rustig in het weekend. Ga ook in het begin niet meteen de lastige delen van je gezicht scheren. De eerste paar weken alleen de bakkebaarden en wangen scheren. Na een paar weken ga je voorzichtig de halsstreek en de kin onder handen nemen. Kortom, bouw het rustig op: Rome is ook niet in één dag gebouwd.

  Tip 1

  Lees meer »