MANNENPRAAT Blog

 1. 5 tips voor veilig scheren met het open scheermes

  5 tips voor veilig scheren met het open scheermes

  Dagelijks verkopen wij open scheermessen en regelmatig leggen wij uit hoe je het open scheermes veilig moet hanteren. Wij krijgen ook regelmatig vragen over het veilig scheren. In deze blog leggen we uit hoe je als beginnende scheerder het scheermes veilig moet hanteren.

  Ga niet direct glad scheren! 

  Als beginnende scheerder van het open scheermes wil je meestal meteen glad scheren. Ons advies is om vooral in het begin niet glad té scheren. Ga eerst het scheerschuim van je wangen eraf scheren en de baardharen gaan vanzelf mee. Neem de tijd. Ga niet door de weeks scheren maar begin rustig in het weekend. Ga ook in het begin niet meteen de lastige delen van je gezicht scheren. De eerste paar weken alleen de bakkebaarden en wangen scheren. Na een paar weken ga je voorzichtig de halsstreek en de kin onder handen nemen. Kortom, bouw het rustig op: Rome is ook niet in één dag gebouwd.

  Tip 1

  Lees meer »
 2. Productreviews van de double edge scheermesjes

  Productreviews van de double edge scheermesjes

  Onze zeer gewaarde klant de heer Verbeeck ùit het Belgische Kontich heeft de afgelopen maanden op een bijna wetenschappelijke methode diverse double edge scheermesjes getest. Onlangs heeft hij zijn bevindingen met ons gedeeld. Zoals jullie weten waarderen wij het enorm als klanten de moeite nemen om ons te informeren over onze mooie scheerproducten. In deze speciale blog kan je de beoordelingen van de scheermesjes lezen. Veel leesplezier.

  Aanpak review scheermesjes

  Het onderzoek is gestart puur uit interesse en nieuwsgierigheid naar de kwaliteit van de scheermesjes bij normaal gebruik. Normaal gebruik betekent dus hoe lang gaan ze mee zonder te overdrijven. De heer Verbeeck liet zich gelukkig niet verleiden tot zogenaamde 'scheer-sadomasochisme'; te lang door gaan met te botte scheermesjes zodat comfortabel scheren niet meer mogelijk is. Zodra het mesje bot is gaat het de prullebak in. Nogal wiedes, te

  Lees meer »
 3. Reviews over scheer- en baardproducten: scheermessen

  Reviews over scheer- en baardproducten: scheermessen

  Dagelijks worden veel producten op onze webshop beoordeelt door onze klanten. Wij waarderen het enorm dat klanten de moeite nemen om onze scheer- en baardproducten te reviewen. Elke review is nuttig voor ons maar uiteraard ook zinvol voor andere klanten. We hebben enkele leuke, grappige en zinvolle reviews per categorie op een rijtje gezet. Alle productbeoordelingen op onze webshop zijn echte reviews van echte klanten.

  Scheermessen

  Onderstaand diverse beoordelingen van verschillende type scheermessen, zoals safety razors en open scheermessen. Graag willen wij alle beoordelaars bedanken voor het kopen en beoordelen van deze scheerproducten.

   

  Boker double edge safety razor Boraso Chroom

  'Ik dacht (na overstap van commerciële scheersystemen met meerdere mesjes) in te

  Lees meer »
 4. Leuke spreekwoorden en uitdrukkingen over scheren, snorren en baarden

  Leuke spreekwoorden en uitdrukkingen over scheren, snorren en baarden

  Scheren en je snor en baard verzorgen zijn voor veel mannen onderdeel van het dagelijkse leven. Het is dan ook niet zo vreemd dat er veel leuke spreekwoorden en uitdrukkingen zijn met betrekking tot scheren, snorren, baarden en scheerproducten, zoals scheermessen en zeep. We hebben bekende en minder bekende spreekwoorden en gezegden per categorie op een rijtje gezet. Als jij er nog een weet, laat het ons dan weten.

  Baard

  • De baard in de keel hebben: de overgang van kinderstem naar volwassen stem
  • De wolf ruit wel van baard maar niet van aard: het karakter van de mensen verandert niet snel
  • Een mop met een baard: een hele oude mop
  • Spelen om des keizers baard: spelen om de eer
  • Twisten om des keizers baard: ruzie maken om iets kleins
  • Vechten om 's keizers baard: vechten om niets
  • Voor God een baard
  Lees meer »
 5. Hoe moet je je ballen comfortabel glad scheren?

  Hoe moet je je ballen comfortabel glad scheren?

  Vroeger was het een taboe om je druk te maken over het uiterlijk van je kroonjuwelen onderin. Als alles tussen je benen het gewoon deed wat het volgens moeder natuur moet doen, dan was dat prima. Tegenwoordig is het de normaalste zaak om je schaamhaar en je ballen kaal te scheren of trimmen. Als je besluit om onderin alles kaal te scheren doe het dan voorzichtig en met beleid en gebruik het juiste scheergereedschap. Balls- & shavemanagement is het veilig, comfortabel en glad scheren van je ballen en schaamhaar met scheermes en scheerschuim. 

  Waarom moet je je schaamhaar scheren?

  Op internet proberen influencers je te overtuigen dat je je ballen moet glad scheren. Wat ons betreft moet je helemaal niets. Als je het schaamhaar lekker wilt laten groeien dan moet je dat gewoon doen. Het is natuurlijk behoorlijk lastig om alles onderin goed glad te scheren. Je hebt geen goed zicht en de huid van je ballen is

  Lees meer »
 6. Wat is menthol en waarom zit het in mijn scheerproduct?

  Wat is menthol en waarom zit het in mijn scheerproduct?

  Menthol is een van de meest voorkomende bestanddelen in heel veel scheerproducten. Je komt het tegen in scheerschuim, scheergel, scheerzeep en after shave producten. In deze blog leggen we uit wat Menthol is en waarom het zo populair is.

  Wat is menthol?

  Natuurlijke Menthol zit in de bladeren van de Muntplant. Menthol wordt verkregen uit muntolie door middel van extractie. Het is een witte kristalachtige poedersubstantie. De officiële scheikundige naam is 5-methyl-2-(1-methylethyl)-cyclohexanol. Omdat Menthol zo populair is wordt er veel synthetische Menthol geproduceerd.

  Menthol houdt je hersenen en zenuwen een klein beetje voor de 'gek'. Hoewel het de temperatuur van de huid niet veranderd, zorgt het wel voor een verkoelend effect. Het activeert de lichaamsreceptoren in de huid en andere koudegevoelige plekjes voor 'koud voelen'. Je kan het heel goed vergelijken met de stof Capsaïcine in '

  Lees meer »
 7. Wat zijn slechte en goede scheerzepen?

  Wat zijn slechte en goede scheerzepen?

  Regelmatig krijgen wij van onze klanten te horen dat zij al jaren last hebben van scheerirritaties tijdens of na het scheren. Zij hebben al van alles nog wat gebruikt: scheerschuim uit een bus, scheergel en scheerzeep. Na de zoveelste beroerde scheersessie koopt men wanhopig het bekende scheerzeepje in het gele plastic bakje bij de drogist of supermarkt. Je zou toch verwachten dat een scheerzeepmerk met een historie van meer dan 400 jaar goed zijn werk moet doen. Ook na gebruik van dit scheerproduct valt de scheerbeurt vies tegen. Mopperend verdwijnt het in de prullemand. In deze blog leggen we uit wat slechte en goede scheerzepen zijn. 

  Waarom zijn er slechte scheerzepen te koop?

  Omdat mannen meer bezig zijn met hun uiterlijk en regelmatig scheren zie je tegenwoordig verschillende hippe merken ook een scheerzeep ontwikkelen en op de markt brengen. Vaak gaat het om zogenaamde duurzame milieu- en huidvriendelijke verzorgings-

  Lees meer »
 8. De top 5 ongeparfumeerde scheerproducten

  De top 5 ongeparfumeerde scheerproducten

  Heb je een gevoelige huid, gebruik dan een ongeparfumeerd scheerproduct

  Regelmatig spreken wij klanten die veel last hebben van vervelende en hardnekkige scheerirritaties. Meestal heeft men een gevoelige of droge huid en irritaties na het scheren. Je moet dan denken aan een droge schrale trekkerige huid of rode branderige vlekken. Zoals we vaker hebben verteld, kan je veel irritaties verminderen of voorkomen door anders te scheren, of over te stappen naar de safety razor en of een ongeparfumeerd scheerproduct te gebruiken. Veel huidirritaties worden veroorzaakt door de toegevoegde geur- of parfumbestanddelen in scheerschuim, scheerzeep en after shave balm. Tsja, we houden nu eenmaal van geurtjes en daarom stoppen fabrikanten geurbestanddelen in hun verzorgingsproducten. Maar heb je veel last van scheerirritaties dan is ons advies: 'Hoe saaier, hoe beter'.

  Omdat het altijd onzeker is wat precies de oorzaak is van jouw scheerirritatie kan je het beste

  Lees meer »
 9. De 5 populairste goede voornemens voor scheren en baardverzorging

  De 5 populairste goede voornemens voor scheren en baardverzorging

  Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

  Ondanks dat lijstjes met goede voornemens een beetje cliché zijn, hebben we toch een opsomming gemaakt van de 5 meest populaire voornemens. Deze goede bedoelingen voor het nieuwe jaar komen niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, we horen dagelijks dit van onze klanten. Zijn dit ook jouw goede voornemens?

  Overstappen naar de safety razor

  Eigenlijk is dit geen nieuwe goede voornemen meer. Al sinds enkele jaren zien wij dat heel veel mannen overstappen van het multi-blade cartridge scheermes naar de safety razor. Regelmatig horen wij van klanten dat zij de dure Gillette of Wilkinson scheermesjes belachelijk duur vinden. Vervolgens gaat men op internet op zoek naar een alternatief en stuit men op het veiligheidsscheermes. Op diverse scheerfora leest men veel enthousiaste verhalen van gebruikers of men bekijkt op Youtube de vele filmpjes van

  Lees meer »
 10. De beste safety razors voor elk type man

  De beste safety razors voor elk type man

  De safety razor is momenteel het coolste scheermes voor de natscheerder. Of je nu al jaren je baard scheert of je begint nog maar net met het scheren van je eerste snorharen. De safety razor is geschikt voor elk type huid en baard. Veel van onze klanten die pas beginnen met scheren of overstappen van het gewone multi-blade scheermes van Gillette of Wilkinson naar de safety razor zijn enthousiast over het veiligheidsscheermes. Ook verstokte droogscheerders geven aan dat uiteindelijk natscheren met dit scheermes veel prettiger aanvoelt en gladder scheert dan het elektrische scheerapparaat.

  Waarom is de safety razor het meest populaire scheermes?

  Decennialang was de safety razor niet of nauwelijk meer te vinden in het winkelschap. Iedereen deed het met een weggooi-scheermesjes of elektrisch. Het veiligheidsscheermes en de bijbehorende double edge scheermesjes kon je alleen nog

  Lees meer »