MANNENPRAAT Blog

 1. Luxe design scheergerei van Muhle

  Luxe design scheergerei van Muhle

  De scheercultuur van Mühle is traditioneel en innovatief vakmanschap

  Muhle is vlak na de 2e wereldoorlog in 1945 opgericht door Otto Johannes Müller in het Duitse Stützengrün. Otto is begonnen met de productie van scheerkwasten en scheermessen aan de spreekwoordelijke keukentafel. Inmiddels is de derde generatie Müller aan het hoofd van een van de marktleiders op het gebied van luxe scheerproducten. Het assortiment bestaat uit verschillende productlijnen. Alle ranges bestaan uit safety razors, scheermeshouders voor de Gillette Mach3 en Fusion scheermessenscheerkwasten, complete scheersets

  Lees meer »
 2. Tips voor een fris en fit gezicht

  Tips voor een fris en fit gezicht

  Mannenhuid versus vrouwenhuid

  Zoals jullie uiteraard weten is onze huid anders dan de vrouwenhuid. Een groot voordeel van de mannenhuid is dat deze veel minder snel gaat rimpelen. Vrouwen moeten op latere leeftijd hun gezicht of strak trekken of flink onder plamuren. Wij mannen lopen op oudere leeftijd gewoon nog vrolijk rimpelloos rond. De mannenhuid is steviger en heeft een hogere talgproductie. Hierdoor hebben we minder snel last van rimpels. Echter, teveel talgproductie zorgt voor verstopte poriën en een vettige glimmende huid. Aan het einde van de dag heb je dan vaak een vettig filmpje op je huid. In deze blog hebben we enkele handige tips om dit te voorkomen.

  Tips voor een fris en fit gezicht 

  Wat wel of niet goed werkt voor jou is natuurlijk altijd afhankelijk van type huid. Zoals met zoveel verzorgingsproducten moet je voor jezelf bepalen wat voor jou goed werkt. Het is vaak een

  Lees meer »
 3. Help, welke pommade doe ik in mijn haar?

  Help, welke pommade doe ik in mijn haar?

  Alles onder controle met de juiste pommade

  Zo heel en af toe sta je wanhopig met je handen in het haar. Het haar werkt niet mee en is onbehandelbaar. Het haar gaat niet in de juiste coupe zitten. Heel irritant. Je hebt wel wat anders aan je hoofd 's-morgensvroeg als je staat te rommelen met je kapsel voor de spiegel. Gelukkig heb je allemaal handige hulpmiddelen. Ons motto is altijd: "Wat er ook gebeurt als je haar maar goed zit." En omdat goed te doen heb je een pommade nodig. In deze blog vertellen wat er zoal op de markt te koop is en hoe je het moet gebruiken. 

  Welke pommade moet ik kopen?

  Bepaal altijd eerst voor jezelf wat je wilt. Laat je eventueel adviseren door je barbier of kapper. Heb je bijvoorbeeld dun haar en wil je meer volume en stevigheid. Of springerig krullend haar meer in toom houden met een stevige pommade. Gaat je voorkeur uit naar een natuurlijke matte glans in het haar of een supershine glans.

  Je

  Lees meer »
 4. Zonprotectie voor mannen

  Zonprotectie voor mannen

  Smeren en beschermen

  Zodra het eerste Lentezonnetje te voorschijn komt gaan we uiteraard meteen flaneren. Even lekker glad en fris scheren of je baard fatsoeneren en huppakee naar buiten. Zodra de zon hoog staat moet je oppassen voor deze gloeiende bol. Zeker als je bovenop je bolletje weinig haar hebt. Maar veel mannen hebben een bloedhekel aan allerlei vettige zonnebrandsmeersels. In deze blog hebben we enkele handige beschermings- en verzorgingstips.

  Zonprotectie tips

  Tip 1
  Dit is een open-deur-tip, bescherm je hoofd met een mooie hoed of een vlotte pet of cap. Ondanks deze hoofddeksels blijft het belangrijk om je huid te beschermen.

  Tip 2
  Gebruik na het scheren een after shave balm met zonprotectie. De super handige 3-in-1 after shave balm van American Crew verzorgt

  Lees meer »
 5. Talkpoeder na het scheren

  Talkpoeder na het scheren

  Waarom is talkpoeder prettig na het scheren?

  Ik hoor jullie denken: "Huh, talkpoeder gebruiken na het scheren?" Jazeker. Talkpoeder is niet alleen bedoeld voor de babybilletjes. Het gebruik van talkpoeder na het scheren is al eeuwenlang vast onderdeel van het klassieke natscheren bij barbiers. Er zijn gelukkig nog steeds enkele traditionele barbiers die talkpoeder gebruiken als laatste verzorgingsproduct na het scheren. Als jouw barbier na het scheren een beetje talkpoeder op je gezicht doet dan weet je dat je te maken hebt met een echte barbier.

  Talkpoeder, wat is dat?

  Talkpoeder wordt gemaakt van talk. Talk komt van het kleimineraal magnesiumsilicaat. Het wordt op verschillende plekken op de wereld gewonnen door middel van mijnbouw. Talkpoeder wordt veel gebruikt in baby verzorgingsproducten,

  Lees meer »
 6. Het voorspel van het scheren

  Het voorspel van het scheren

  Geluk in het leven zit vaak in het genieten van kleine dingen in het dagelijkse leven. Met de juiste voorbereiding start het genieten al 's-morgensvroeg tijdens je ochtendritueel: natscheren. Het begint met het voorspel van het scheren, namelijk: reinigen en pre shave. Je dag kan niet meer stuk.

  Waarom is reinigen met een reinigingsgel zo lekker?

  Een fris en comfortabel scheerresultaat begint met een goede reinigingsbeurt. Vooraf het scheren je gezicht schoonmaken met een reinigingsgel voelt lekker fris en schoon. Reinig vooraf het scheren niet met een gewone handzeep. Deze kunnen je huid dehydrateren. Scheren op een droge huid is geen goed begin. Een reinigingsgel is vaak minder agressief en pH-neutraal. Hierdoor heb je tijdens en na het scheren veel minder last van een droge schrale huid of andere scheerirritaties. Diverse reinigingsproducten

  Lees meer »
 7. De meest voorkomende after shave blunders

  De meest voorkomende after shave blunders

  Er gaat niets boven een heerlijke after shave splash na het scheren. Na het scheren alles schoonspoelen met ijskoud water en vervolgens die super verfrissende after shave. Heel even voel je de prik van de alcohol. Direct daarna de verkwikkende tinteling. Enkele minutenlang ruik je het geurtje van je after shave. Na het scheren voelt je huid als herboren. Helaas gaat het ook wel eens mis of wordt de after shave verkeerd gebruikt.

  Wat zijn de meest voorkomende after shave blunders?

  Onderstaand een opsomming van de meest voorkomende after shave blunders:

  • Gebruik géén after shave na het scheren als je een droge of gevoelige huid hebt. De alcohol in de after shave kan de pas geschoren huid eventueel irriteren of uitdrogen. In dit geval kun je veel beter een after s
  Lees meer »
 8. Welke baard past bij mij?

  Welke baard past bij mij?

  Op een gegeven ogenblik besluit je om je baard te laten staan. Na enkele weken heb je al een aardige baard staan. Vervolgens komt ook het baardmanagement om de hoek kijken. De vraag is natuurlijk: 'welke baard past het beste bij mijn hoofd?' In deze blog laten we zien welke baard je kan kiezen of welke het beste bij jou past.

  Waar moet ik opletten voor de keuze van mijn baardvorm?

  De snor en baard is een vorm van gezichtsexpressie. Met jou baard kan je een statement maken. Het vertelt iets over jezelf, je karakter en je doen en laten. Denk dus goed na als je je baard laat staan welke snor en baard je gaat kiezen. Gelukkig zijn er zoveel baardvariaties te bedenken dat er altijd wel een baard is dat goed bij je past. 

  De juiste vorm van je baard is afhankelijk van twee kwesties:

  • de mate van baardgroei;
  • de vorm van je hoofd.

  Al na enkele weken worden de contouren van je baardgroei zichtbaar. Je krijgt al snel

  Lees meer »
 9. Welke baardspullen heb je nodig tijdens je Teamssessie?

  Welke baardspullen heb je nodig tijdens je Teamssessie?

  Sinds deze bizarre Coronaperiode zitten we dagelijks thuis te vergaderen met onze collega's. 'S-morgen rollen we zo uit ons bed richting onze logeer- of kantoorkamertje en kruipen we achter onze beeldschermen. De verleiding is groot om in je campingsmoking en onverzorgde weekbaard tijdens de Teamssessie te werken en vergaderen. Hoe voorkom je dat je eruit gaat zien als een onverzorgde Beeldbuisbengel? We hebben enkele handige en simpele baardtips op een rijtje gezet.

  Baardmanagement begint met de juist baardspullen

  Net zoals je op de werkvloer het werk probeert te managen moet je ook je baard gaan managen. Baardmanagement begint bij jezelf met het gebruik van de juiste baardspullen. Als je toch gaat douchen, neem dan ook meteen je baard onder handen. Gebruik een klein beetje baardshampoo

  Lees meer »
 10. Wanneer moet ik stoppen met mijn scheermesje?

  Wanneer moet ik stoppen met mijn scheermesje?

  Of je nu scheert met het double edge scheermesje in je safety razor of de moderne high tech multi-blade mesjes van Gillette, Wilkinson of Raz*War op een gegeven ogenblik zijn ze bot. Na dagen- of wekenlang trouwe scheerdienst gooi je het scheermesje in de prullebak. Maar wanneer moet je nu stoppen met het gebruik van het mesje?

  Waarom worden scheermesjes bot?

  De snede van elk mesje is superscherp, flinterdun en dus ook kwetsbaar. Elke scheerbeurt is een aanslag op het mesje. Het mesje moet knetterharde baardstoppels klieven. Daarnaast blijft er veel vuil, zeepresten en kalk op het flinterdunne metaal plakken. Hierdoor wordt het botter en botter na elke

  Lees meer »