MANNENPRAAT Blog

 1. De voordelen van synthetische scheerkwasten

  De voordelen van synthetische scheerkwasten

  Natscheren en scheerkwasten

  De laatste jaren zijn gelukkig steeds meer mannen gaan natscheren. En dat is ook niet zo gek. Natscheren is gewoon lekker. Het voelt schoon, fris en glad. Het hoort bij het ochtendritueel. Na het scheren ben je klaar voor de strijd op de werkvloer. Als je gaat natscheren met scheerzeep of scheercrème dan heb je een scheerkwast nodig. Er is een enorm aanbod. Scheerkwasten van dassenhaar of varkenshaar en ook steeds meer scheerkwasten met synthetische haren. In deze blog zetten we de voordelen van synthetische scheerkwasten op een rijtje.

  Waarom zou je een synthetische scheerkwast moeten kopen?

  De

  Lees meer »
 2. Voor of na het scheren douchen? Wat is het beste?

  Voor of na het scheren douchen? Wat is het beste?

  Scheren en douchen

  Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten wat nu het beste is rondom het scheren en douchen. Moet je nu vooraf het scheren douchen? Of kun je beter na het scheren douchen?

  Zoals we vaker roepen: 'Je moet helemaal niets!' Iedereen heeft zijn eigen ochtendritueel en elke huid is weer anders. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je huid- en baardtype. In deze blog hebben we de voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet.

  Moet je voor of na het scheren douchen?

  Wat is het voordeel van eerst douchen en dan scheren? Door het warme douchewater gaan de huidporiën open staan en worden baardharen zachter en zachter. Hoe zachter de baardharen, hoe makkelijker het scheren gaat. En hoe gladder het scheerresultaat. Achteraf heb je ook minder last van scheerirritaties. Vergelijk het maar met de warme handdoek van de barbier ter voorbereiding

  Lees meer »
 3. Hoe voorkom je razor burn na het scheren?

  Hoe voorkom je razor burn na het scheren?

  Heb jij ook last van irritante scheerirritaties?

  Veel mannen hebben dagelijks last van razor burn tijdens en na het scheren. Razor burn of scheerbrand is een tijdelijke irritante huidirritatie die wordt veroorzaakt door het scheren. De meest voorkomende symptomen zijn een branderig of schraal gevoel na het scheren en een rode licht geschaafde huid. Deze irritaties kunnen soms één of twee dagen lang na het scheren aanhouden. De vraag is natuurlijk wat zijn de oorzaken en hoe kan je het voorkomen?

  Wat zijn de oorzaken van razor burn?

  Veel mannen hebben een hekel aan het scheren. Waarom? Omdat ze veel last hebben van scheerirritaties tijdens of na het scheren. Scheren is bij wijze van spreken een dagelijkse marteling. Sommige denken zelfs dat het bij het scheren hoort en lopen jarenlang rond met deze rode vlekken en huiduitslag. Na het scheren worden er allerlei zalfjes en crèmes gebruikt om

  Lees meer »
 4. Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

  Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

  Waarom zijn ongeparfumeerde scheerproducten beter voor je huid?

  Net zoals veel verzorgingsproducten zijn ook scheerproducten geparfumeerd. Op onze webshop vind je uiteenlopende scheerzepen en scheercrèmes met de meest exotische en spannende geuren. Voor elke neus is er wel een geurtje beschikbaar.

  We spreken regelmatig klanten die een gevoelige huid hebben en allergisch zijn voor specifieke geurstoffen. Het kunnen vervelende allergische huidirritaties zijn, zoals rode vlekken of branderig gevoel. Meestal heeft men direct na het gebruik deze irritaties, soms pas na enkele dagen. In dit geval is scheren een marteling. Je kan je voorstellen dat scheren met het scheermes over een geïrriteerde huid geen pretje is.

  Scheerproducten me

  Lees meer »
 5. Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

  Kan ik ook gewone shampoo voor mijn baard gebruiken?

  Waarom heb je baardshampoo's?

  Als je je baard laat staan dan komt natuurlijk ook de verzorging ervan om de hoek kijken. Veel onderhoud aan je baard kan je zelf doen. Voor strak baardmanagement moet je wel de juiste baardspullen gebruiken. Baardolie gebruik je voor het verzorgen van de huid onder de baard. Baardbalm is handig voor het stylen en in vorm houden van de volle baard. Wij zeggen hier altijd: 'Wat je erin doet, moet er ook weer uit.' Om je baard mooi schoon en fris te houden moet je regelmatig je baard reinigen met een baardshampoo. Veel klanten vragen aan ons: 'Baardshampoo, moet dat? Kan je niet gewoon gewone shampoo gebruiken?' In deze

  Lees meer »
 6. Wat zegt DOVO over het open scheermes en het onderhoud

  Wat zegt DOVO over het open scheermes en het onderhoud

  Wat zeggen de experts over het open scheermes

  DOVO in het Duitse Solingen is al decennia lang wereldmarktleider op het gebied van open scheermessen. In de fabriek worden dagelijks honderden scheermessen geproduceerd. De ambachtelijke wijze van productie vindt al meer dan honderd jaar op de dezelfde manier plaats. Bij DOVO werken enkele tientallen ambachtslieden die dagelijks met veel liefde, passie en vakmanschap hele mooie scheermessen maken. 

  Zodra je een open scheermes gaat gebruiken komt het onderhoud ervan om de hoek kijken. Enkele medewerkers binnen DOVO hebben zich helemaal gespecialeerd in het slijpen en polijsten van scheermessen. In deze blog vertellen deze experts alles over het onderhoud en het scherp houden van het open scheermes. 

  Wat is een scherp scheermes?

  Een

  Lees meer »
 7. Welk scheermes moet ik gebruiken voor het scheren van mijn lichaamshaar?

  Welk scheermes moet ik gebruiken voor het scheren van mijn lichaamshaar?

  Scheren van lichaamshaar is inmiddels dagelijkse routine

  Veel klanten van ons zijn sportief bezig: hardlopen, zwemmen en racefietsen. Voor optimale sportprestaties op de fiets of in het water worden vaak been- en armharen geschoren. We hebben natuurlijk ook klanten die een beetje ijdel zijn. We zien dat het scheren van lichaamshaar een dagelijkse routine is geworden voor veel mannen. Goede verzorging gaat verder dan alleen maar je gezicht scheren of je baard trimmen. Het scheren van de oksels of de intieme delen is natuurlijk wel 'andere koek'.

  Lichaamshaar bij de mens heeft volgens de wetenschap niet echt een duidelijke functie. Dus je zou kunnen zeggen: 'Hupsakee, eraf met dat haar!' Toch moet je wel een beetje oppassen met het scheren van de verschillende lichaamsonderdelen. De huid van je gezicht of je armen kan tegen een stootje. Maar de huid onder de oksels of van de geslachtsdelen is toch

  Lees meer »
 8. Hoe wordt mijn open scheermes gemaakt?

  Hoe wordt mijn open scheermes gemaakt?

  Een open scheermes is een fantastisch ambachtelijk product. We zeggen hier altijd: 'Auto's worden door robots geproduceerd, open scheermessen worden met de hand gemaakt.' De productie vindt al honderden jaren op de zelfde wijze plaats. De mooiste en de beste open scheermessen komen uit Europa. Met name in het Duitse Solingen en Franse Thiers heb je veel producenten, zoals DOVO, Böker, Giesen & Forsthof (Timor) en Thiers-Issards. In deze fabrieken wordt met veel passie, liefde en vakmanschap dagelijks honderden scheermessen gefabriceerd.

  De productie van het open scheermes bestaat uit enkele t

  Lees meer »
 9. Hoe gebruik en onderhoud je een scheerkwast?

  Hoe gebruik en onderhoud je een scheerkwast?

  Waarom zijn scheerkwasten zo populair?

  Ondanks dat veel mannen kant-en-klare-scheerschuim gebruiken verkopen wij dagelijks scheerkwasten. De scheerkwast wordt steeds populairder. Regelmatig krijgen we van onze klanten te horen dat hun nieuwe scheerkwast echt bijdraagt aan een heerlijke en comfortabele scheerbeurt. Hun ochtendritueel kan niet meer zonder. Maar hoe moet je nu je scheerkwast gebruiken en onderhouden? We hebben enkele tips op een rijtje gezet. We maken natuurlijk wel onderscheid naar het type scheerkwast: varkenshaar, dassenhaar en synthetisch haar. Het gebruik verschilt per type haar. Het onderhoud is voor elke kwast hetzelfde.

  Hoe gebruik je een scheerkwast optimaal?

  Allereerst moet je natuurlijk de kwast natmaken met lauwwarm water. Doe de kwast een halve minuut in een bakje met water of hou het even onder stromend water. De haren van de kwast absorberen water.

  Lees meer »
 10. Scheer slim en bespaar geld: safety razor vs cartridge scheermes

  Scheer slim en bespaar geld: safety razor vs cartridge scheermes

  Hoe kan je veel geld besparen op scheermesjes?

  Regelmatig vragen klanten aan ons: 'Die 3- of 5-blade cartridge scheermesjes van Gillette of Wilkinson kosten idioot veel geld. Kan het niet goedkoper?' Het komt ook vaak voor dat klanten ons bellen en zeggen: 'Beste mijnheer, ik ben het helemaal beu! Ik betaal me blauw aan die veel te dure scheermesjes in de supermarkt. Je wordt 'genaaid' (excuses voor het woord) waar je bij staat!' Het moet inderdaad gezegd worden: 'Die scheermesjes kosten veel geld.' Voor een pakje met 4 mesjes van Gillette Mach3 of Fusion betaal je gemiddeld meer dan € 4,00 per stuk. Ook de Boldking-mesjes kosten € 3,00 per stuk. Als je een Boldking-abonnement kiest zijn ze iets voordeliger, namelijk € 2,50/1. De double edge

  Lees meer »
Pagina