MANNENPRAAT Blog

 1. De 5 beste herenparfums voor de Herfst

  De 5 beste herenparfums voor de Herfst

  Heren, we houden van de seizoenen en de geuren van elk seizoen. In de Zomer zijn de lichte frivole en frisse parfums zeer populair. Herfst heeft zijn eigen geurkarakter en de bijbehorende cologne of parfum. In de Herfst zijn de warme, houtachtige en licht kruidige geuren aantrekkelijk. We hebben enkele heerlijke typische Herfstparfums geselecteerd.

  De mooiste herengeuren voor de Herfst

  Volgens veel mensen is Herfst het mooiste seizoen. Buiten wordt het steeds frisser dus we zoeken meer de behaaglijke warmte op in huis. In sommige huizen gaat de open haard weer aan. De bossen hebben in Herfst een eigen kleur en geur. Het is de geur van regen, hout, bladeren en aarde. Een echte herenparfum voor de Herfst moet een gevoel van warmte geven en tegelijkertijd ruiken naar de geuren van bomen en bossen.

  Lees meer »
 2. Welke deodorant zorgt voor welriekende droge oksels

  Welke deodorant zorgt voor welriekende droge oksels

  Wat doen we onder de oksels?

  Laten we er niet omheen draaien. Na een dag keihard werken of een uurtje sporten ruikt het onder je oksels niet altijd even fris. Natte zweetplekken op je mooie pas gestreken hagelwitte of je favoriete blauwe overhemd voelt ook niet prettig aan en wil je eigenlijk voorkomen. In deze blog zetten wij alle deodorants op een rijtje en leggen we uit hoe je voor heerlijk ruikende en droge oksels kan zorgen.

  Deodorant versus anti-transpirant

  Een deodorant verdoezelt of neutraliseert de lichaamsgeurtjes onder de oksels. Deodorants zijn vaak geparfumeerd en zorgen voor een langdurige frisheid en een unieke geur. Het verminderd niet het transpireren. Dus na een dag zware arbeid heb je nog steeds klotsende oksels. Een anti-transpirant gaat een stap verder door het zweten onder controle te houden. Een anti-transpirant bevat vaak aluminiumzouten

  Lees meer »
 3. Hoe moet ik mijn kale hoofdhuid scheren en verzorgen?

  Hoe moet ik mijn kale hoofdhuid scheren en verzorgen?

  Waarom moet ik trots zijn op mijn kaalheid?

  Het is geen leuke boodschap, maar 8 op de 10 mannen heeft vroeg of laat te maken met haaruitval of kaalheid. Het is natuurlijk wel even schrikken in geval van je eerste haarverlies. Bij veel mannen is er ook sprake van ongeloof, onzekerheid of schaamte. Je kan natuurlijk jarenlang hier onzeker over voelen maar je kan ook met trots je nieuwe kaalheid accepteren. Je kan je kale hoofd als nieuwe verworven mannelijkheid uitdragen. Het wordt onderdeel van je nieuwe ik. Door het perfect te onderhouden en verzorgen hoort het kale hoofd net zo goed bij je uiterlijk als bijvoorbeeld je snor en baard. In deze blog vertellen we alles over het scheren en verzorgen van je hoofdhuid.     

  Het verhaal van Dennis Baltzer van Better be Bold

  Zonder dat je het in het begin in de gaten hebt wordt je haar dunner en dunner. Meestal begint het bovenin

  Lees meer »
 4. Wordt mij scheer- en baardverzorgingsproduct getest op dieren?

  Wordt mij scheer- en baardverzorgingsproduct getest op dieren?

  Cosmetica en dus ook onze scheerzepen, after shave balms, baardproducten worden in België, Nederland en de EU al vele jaren niet meer getest op dieren. Wij van Manandshaving.nl en veel van onze klanten vinden dat een goede zaak. 

  Dierproeven voor cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn sinds 2004 binnen de EU bij wet verboden. Onder de Cosmeticaverordening mogen ook producten waarvan de ingrediënten op dieren zijn getest, niet meer binnen de EU worden verhandeld. Eigenlijk zijn dus alle cosmeticaproducten in Nederland en België dierproefvrij. De claim ‘niet getest op dieren’ of ‘dierproefvrij’ mag volgens de wet gevoerd worden als de fabrikant kan bewijzen dat in de gehele productieketen van grondstof tot en met eindproduct geen gebruik is gemaakt van dierproeven. Deze claim is best wel lastig omdat dit meestal wel eens gebeurd in een heel ver verleden. Vroeger werd er veel meer getes

  Lees meer »
 5. Nieuwe scheer-, baard- en verzorgingsproducten voor mannen

  Nieuwe scheer-, baard- en verzorgingsproducten voor mannen

  Zoals jullie weten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe en mooie scheer- en baardproducten voor onze klanten. We hebben de afgelopen weken weer veel ingekocht. Graag willen we jullie voorstellen aan onze nieuwe aanwinsten.

  Ariana & Evans scheercrème London Gin Club 118ml

  Het Amerikaanse merk Ariana & Evans is inmiddels een zeer populair scheermerk geworden binnen Europa. Er is een grote vaste groep fans van dit merk. Regelmatig komt deze fabrikant met nieuwe scheerzepen en after shaves. Enige tijd geleden hebben we de London Gin Club scheercrème ingekocht. De scheercrèmes van dit ambachtelijke merk zijn echt werkelijk top. Omdat het in een grote pot zit kan je het makkelijk en vlot opschuimen met je scheerkwast. Even ronddraaien en je krijg zeer snel een slagroomachtige scheerschuim. De romigheid en dichtheid van het scheerschuim is

  Lees meer »
 6. De shampoo bars van Saponificio Varesino

  De shampoo bars van Saponificio Varesino

  Waarom moet je een shampoo bar gebruiken?

  Heren, we hebben de afgelopen weken weer veel lekkere nieuwe verzorgingsproducten ingekocht. Dit keer gaat het om drie fantastische shampoo bars van het Italiaanse ambachtelijke merk Saponificio Varesino. Sinds enkele jaren zijn shampoobars zeer populair. Veel mensen ergeren zich aan al het plastic in de badkamer. Kijk maar eens rond in je badkamer en je schrikt je een hoedje van al die plastic potjes en tubes. Fabrikanten spelen hierop in. Het is een logische stap van de zeepzieder Saponificio Varesino om deze shampooproducten te ontwikkelen en produceren.

  Wat is een shampoo bar? 

  Een shampoobar of haarzeep is een shampoo maar dan in vaste vorm. Het belangrijkste bestanddeel van een gewone vloeibare shampoo is . . . water. Een shampoobar bevat met name diverse oliën, vetten, glycerine en parfum. In tegenstelling tot veel gewone

  Lees meer »
 7. 10 kwesties waar vrouwen op letten tijdens je eerste date bij jouw thuis

  10 kwesties waar vrouwen op letten tijdens je eerste date bij jouw thuis

  Zoals jullie weten zijn dames zeer kieskeurig en hebben ze oog voor detail. Als je binnenkort je nieuwe vriendin bij je thuis uitnodigt, geef je haar natuurlijk een rondleiding door je mancave. In dit blogartikel vertellen we wat vrouwen belangrijk vinden ten aanzien van je persoonlijke verzorging. Als je hier zoveel mogelijk aan voldoet kan het eigenlijk niet mis gaan bij je eerste date.

  1. Schone badkamer en handdoeken

  Zorg ervoor dat je woning van keuken tot en met de badkamer er tiptop uitziet. Je wilt niet meemaken dat je kersverse vriendin vuile onderbroeken en sokken ziet liggen. Let op, dat je WC en badkamer helemaal fris en schoon zijn. Voorkom 'bruine remsporen' in de WC-pot. Vergeet niet om schone handdoeken keurig opgevouwen op te hangen. Als je nieuwe date voor de eerste keer je badkamer gebruikt wijs haar er dan wel op om vooral niet jouw scheerhanddoek te gebruiken. Laat zien en vertel dat klassiek natscheren jouw ochtendritueel

  Lees meer »
 8. Wat staat er op het etiket van jouw scheer- of baardproduct?

  Wat staat er op het etiket van jouw scheer- of baardproduct?

  Dankzij strenge EU-regelgeving moeten de cosmetica- en huidverzorgingsfabrikanten van de verschillende scheer- en baardmerken aan allerlei eisen voldoen ten aanzien van scheerzepen, after shave producten en huidverzorgingsproducten. Een van de wettelijke eisen is dat men de juiste informatie vermeldt op de verpakking van het scheercrème potje of de after shave balm tube. Men is verplicht om de consument of gebruiker goed te informeren over de inhoud van het product. Hoe moet je nu precies het etiket aan de achterkant van het artikel interpreteren? In deze blog vertellen we wat deze informatie betekent.

  Het gaat om scheerproducten en baardverzorging, zoals pre shave olie of crème, scheerzeep, scheercrème, after shave, after shave balm, cologne, moisturiser, snorwax, baardolie, baardbalm, shampoo, badzeep, deodorant en tandpasta.

  Het etiket van scheerproducten en baardverzorging

  Alle ingrediënten van verzorgingsproducten moeten op

  Lees meer »
 9. Hedendaagse trends met betrekking tot scheren 2

  Hedendaagse trends met betrekking tot scheren 2

  Zoals jullie weten houden wij hier altijd verdraaid goed in de gaten wat er speelt bij onze klanten en wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn. Uiteraard houden we ons bezig met scheren, baarden en herenverzorging. Graag delen we dat met jullie zodat je altijd goed kan meepraten bij het koffieapparaat op je werk of op een verjaardagsfeestje. Zoals je van ons bent gewend moet je helemaal niets. Je moet altijd voor jezelf bepalen of je wel of niet meedoet met een trend.  

  Ambachtelijke scheerproducten

  Veel mannen houden van (h)eerlijke en mooie ambachtelijke producten, zoals ambachtelijk gebrouwen bier en streekgebonden kazen en worsten. Niets voor niets kom je deze producten steeds vaker tegen in het supermarktschap. Maar wat is ambachtelijk? Het gaat om kleinschalige handmatige (lokale) productie en het gebruik van zoveel mogelijk pure en natuurlijke ingrediënten of bestanddelen. Producten worden op een traditionele

  Lees meer »
 10. Hedendaagse trends met betrekking tot scheren 1

  Hedendaagse trends met betrekking tot scheren 1

  Zoals jullie weten houden wij hier altijd verdraaid goed in de gaten wat er speelt bij onze klanten en wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn. Uiteraard houden we ons bezig met scheren, baarden en herenverzorging. Graag delen we dat met jullie zodat je altijd goed kan meepraten bij het koffieapparaat op je werk of op een verjaardagsfeestje. Zoals je van ons bent gewend moet je helemaal niets. Je moet altijd voor jezelf bepalen of je wel of niet meedoet met een trend. 

  Lichaamshaar scheren

  Op Instagram en TikTok kun je er niet omheen: halfblote mannelijke influencers en zogenaamde hippe overactieve fitboys. In de vreemdste capriolen showen deze heren hun lichaam, spierbundels en sixpack. Met een uitdagende stoere blik en tuitende lippen wordt het perfect blote lichaam getoond. Wat opvalt is dat je geen één pukkeltje of moedervlekje ziet op het lichaam. Alles is helemaal kaal en glad geschoren. Naast gezicht s

  Lees meer »