Maandelijkse Archieven: September 2020

  1. Welk scheermes moet ik gebruiken voor het scheren van mijn lichaamshaar?

    Welk scheermes moet ik gebruiken voor het scheren van mijn lichaamshaar?

    Scheren van lichaamshaar is inmiddels dagelijkse routine

    Veel klanten van ons zijn sportief bezig: hardlopen, zwemmen en racefietsen. Voor optimale sportprestaties op de fiets of in het water worden vaak been- en armharen geschoren. We hebben natuurlijk ook klanten die een beetje ijdel zijn. We zien dat het scheren van lichaamshaar een dagelijkse routine is geworden voor veel mannen. Goede verzorging gaat verder dan alleen maar je gezicht scheren of je baard trimmen. Het scheren van de oksels of de intieme delen is natuurlijk wel 'andere koek'.

    Lichaamshaar bij de mens heeft volgens de wetenschap niet echt een duidelijke functie. Dus je zou kunnen zeggen: 'Hupsakee, eraf met dat haar!' Toch moet je wel een beetje oppassen met het scheren van de verschillende lichaamsonderdelen. De huid van je gezicht of je armen kan tegen een stootje. Maar de huid onder de oksels of van de geslachtsdelen is toch

    Lees meer »
  2. Hoe wordt mijn open scheermes gemaakt?

    Hoe wordt mijn open scheermes gemaakt?

    Een open scheermes is een fantastisch ambachtelijk product. We zeggen hier altijd: 'Auto's worden door robots geproduceerd, open scheermessen worden met de hand gemaakt.' De productie vindt al honderden jaren op de zelfde wijze plaats. De mooiste en de beste open scheermessen komen uit Europa. Met name in het Duitse Solingen en Franse Thiers heb je veel producenten, zoals DOVO, Böker, Giesen & Forsthof (Timor) en Thiers-Issards. In deze fabrieken wordt met veel passie, liefde en vakmanschap dagelijks honderden scheermessen gefabriceerd.

    De productie van het open scheermes bestaat uit enkele t

    Lees meer »
  3. Hoe gebruik en onderhoud je een scheerkwast?

    Hoe gebruik en onderhoud je een scheerkwast?

    Waarom zijn scheerkwasten zo populair?

    Ondanks dat veel mannen kant-en-klare-scheerschuim gebruiken verkopen wij dagelijks scheerkwasten. De scheerkwast wordt steeds populairder. Regelmatig krijgen we van onze klanten te horen dat hun nieuwe scheerkwast echt bijdraagt aan een heerlijke en comfortabele scheerbeurt. Hun ochtendritueel kan niet meer zonder. Maar hoe moet je nu je scheerkwast gebruiken en onderhouden? We hebben enkele tips op een rijtje gezet. We maken natuurlijk wel onderscheid naar het type scheerkwast: varkenshaar, dassenhaar en synthetisch haar. Het gebruik verschilt per type haar. Het onderhoud is voor elke kwast hetzelfde.

    Hoe gebruik je een scheerkwast optimaal?

    Allereerst moet je natuurlijk de kwast natmaken met lauwwarm water. Doe de kwast een halve minuut in een bakje met water of hou het even onder stromend water. De haren van de kwast absorberen water.

    Lees meer »
  4. Scheer slim en bespaar geld: safety razor vs cartridge scheermes

    Scheer slim en bespaar geld: safety razor vs cartridge scheermes

    Hoe kan je veel geld besparen op scheermesjes?

    Regelmatig vragen klanten aan ons: 'Die 3- of 5-blade cartridge scheermesjes van Gillette of Wilkinson kosten idioot veel geld. Kan het niet goedkoper?' Het komt ook vaak voor dat klanten ons bellen en zeggen: 'Beste mijnheer, ik ben het helemaal beu! Ik betaal me blauw aan die veel te dure scheermesjes in de supermarkt. Je wordt 'genaaid' (excuses voor het woord) waar je bij staat!' Het moet inderdaad gezegd worden: 'Die scheermesjes kosten veel geld.' Voor een pakje met 4 mesjes van Gillette Mach3 of Fusion betaal je gemiddeld meer dan € 4,00 per stuk. Ook de Boldking-mesjes kosten € 3,00 per stuk. Als je een Boldking-abonnement kiest zijn ze iets voordeliger, namelijk € 2,50/1. De double edge

    Lees meer »
  5. Voorkom irritante scheerirritatie

    Voorkom irritante scheerirritatie

    Wat zijn de oorzaken van scheerirritaties

    Tegenwoordig moeten mannen hun gevoel tonen. Bij Manandshaving.nl doen we daar niet aan. Bij ons gaat het om een comfortabel prettig, fris en glad scheerresultaat. Ongeacht of je een normale of een gevoelige huid hebt. Veel mannen hebben een gevoelige huid. Scheren kan een oorzaak zijn van vervelende huidirritaties, zoals scheerbultjes, ingegroeide baardharen of een droog schraal en trekkering gevoel na het scheren.

    Er zijn 3 oorzaken van de meest voorkomende scheerirritaties tijdens of na het scheren:

    1. De eigen scheertechniek, zoals te ruw scheren, te vaak, teveel druk uitoefenen op de huid, etc.
    2. Het verkeerde scheerproduct, bijvoorbeeld kant-en-klare-scheerschuim, goedkope scheerzeep, geparfumeerde scheerzeep en alcoholhoudende aftershave
    3. Het type scheermes, bijvoorbeeld de 3- of 5-blade cartridge scheermesjes
    Lees meer »