10 kwesties waar vrouwen op letten tijdens je eerste date bij jouw thuis

Zoals jullie weten zijn dames zeer kieskeurig en hebben ze oog voor detail. Als je binnenkort je nieuwe vriendin bij je thuis uitnodigt, geef je haar natuurlijk een rondleiding door je mancave. In dit blogartikel vertellen we wat vrouwen belangrijk vinden ten aanzien van je persoonlijke verzorging. Als je hier zoveel mogelijk aan voldoet kan het eigenlijk niet mis gaan bij je eerste date.

1. Schone badkamer en handdoeken

Zorg ervoor dat je woning van keuken tot en met de badkamer er tiptop uitziet. Je wilt niet meemaken dat je kersverse vriendin vuile onderbroeken en sokken ziet liggen. Let op, dat je WC en badkamer helemaal fris en schoon zijn. Voorkom 'bruine remsporen' in de WC-pot. Vergeet niet om schone handdoeken keurig opgevouwen op te hangen. Als je nieuwe date voor de eerste keer je badkamer gebruikt wijs haar er dan wel op om vooral niet jouw scheerhanddoek te gebruiken. Laat zien en vertel dat klassiek natscheren jouw ochtendritueel is.

2. Heerlijke ambachtelijke Italiaanse badzeep

Omdat de meeste mannen een gewone standaard badzeep hebben liggen kan jij je onderscheiden met een mooie Italiaanse badzeep van het ambachtelijke zeepmerk Saponificio Varesino. Vrouwen zijn dol op deze heerlijk ruikende zepen.

Wat ook altijd goed scoort is een badzeep aan een koord van het Portugese Antiga Barbearia de Bairro. Deze badzepen ruiken zoals een zeep hoort te ruiken.

 

3. Safety razor of open scheermes

Je metalen safety razor van Edwin Jagger of Muhle of open scheermes van Böker of DOVO op het planchet is natuurlijk een echte eye catcher. De meeste vrouwen gebruiken het gewone plastic weggooi scheermes van bijvoorbeeld Gillette. Het klassieke scheergerei is natuurlijk het ultieme mannengereedschap. Zodra de vrouw in kwestie deze scheertools ziet weet ze dat ze te maken heeft met een echte heer. Het grote voordeel is ook dat je meteen een leuk gespreksonderwerp hebt in de badkamer. Je kan haar kennis laten maken met het klassieke natscheren.

4. Scheerkwast van synthetisch haar

Uiteraard heb je naast je scheermes een scheerkwast staan. Je doet er verstandig aan om te kiezen voor een scheerkwast met synthetische haren. Veel vrouwen hebben moeite met het gegeven dat Dassen worden opgeofferd voor de haren van je scheerkwast. Men vindt het gewoon zielig voor het beest. Om pijnlijke stiltes in de badkamer te voorkomen moet je je favoriete syntheet laten zien.

De luxe scheerkwasten van het Duitse Muhle met een houten handvat worden gewaardeerd:

Muhle scheerkwast synthetisch haar CLASSIC Olijfhout L

 

Muhle scheerkwast synthetisch haar PURIST Masurberk

 

Muhle scheerkwast synthetisch haar VIVO pruimenboomhout 

 

 

5. Complete scheer of baardverzorgingslijn

Een complete product/geur-lijn van een scheer- en baardmerk op het planchet laat zien dat jij klasse hebt en weet wat je wilt. Je pre shave olie, scheerzeep, after shave balm en baardolie van dezelfde geurlijn zorgt voor herkenbaarheid en het valt op. Vrouwen zijn daar gevoelig voor. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk de verschillende producten op elkaar afstemt, zoals:

Proraso Single Blade Wood & Spice

 

Geo F Trumper Sandalwood

 

DR Harris Arlington

 

Taylor of Old Bond Street Jermyn Street Collection

6. Klassieke mannelijke herengeuren

Vergeet die standaard zoete geuren van de bekende grote parfumhuizen. Kies juist voor een echte klassieke en tijdloze herengeur, zoals Acca Kappa, Castle Forbes en Truefitt and Hill. Voorkom dat je net zo gaat ruiken als de grijze massa. Je kan je juist onderscheiden met een mooie traditionele Engelse geur of een zwoele en elegante Italiaanse parfum. Vrouwen hebben een veel betere neus dan mannen. Dus zij herkennen direct een echte mannelijke cologne of parfum, zoals: 

Truefitt & Hill Apsley Cologne 100ml

 

Acca Kappa Eau de Parfum 1869 100ml

 

 Saponificio Varesino Felce Aromatica eau de parfum 100ml

 

 

7. Klassieke scheerzeep in een houten pot

Een klassieke Engelse scheerzeep van DR Harris, Geo F Trumper, Taylor of Old Bond Street en Truefitt and Hill in een luxe houten pot wordt gewaardeerd door vrouwen. Je laat zien dat je verzorging belangrijk vindt, van tradities houdt en oog hebt voor kwaliteit. Vrouwen vinden scheren en scherende mannen spannend en sexy. Het is nog één van de laatste oermannelijke activiteiten in deze moderne tijden. Tevens roept het sterke associaties op met hun eigen kindertijd: als jong meisje naast je scherende vader staan. Het geeft ze een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

 

8. Ambachtelijke scheerproducten met opvallende geuren

Veel mannen scheren zich helaas met een goedkoop supermarkt scheerzeepje in een smoezelig plastic bakje. Jij niet! Jij scheert je dagelijks met topkwaliteit en superieure scheerproducten. Op jouw planchet staat dan ook een mooie ambachtelijke scheerzeep of scheercrème in een grote opvallende pot. Zodra je vriendin je badkamer betreedt ruikt zij direct de opvallende geuren van jouw favoriete scheerzeep en aftershave.

Lokaal en duurzaam geproduceerde of ambachtelijke scheer- en baardmerken zijn steeds populairder. Ook vrouwen gebruiken steeds meer verzorgingsproducten met pure en natuurlijke bestanddelen. Het gaat om productien die gezond zijn voor mens en rekening houden met het milieu.

Onderstaand enkele ambachtelijke scheermerken:

Biolijf

 

Scheermonnik

 

Le Pere Lucien

  

9. Fris en glad geschoren of een keurig verzorgde snor en baard

Alles begint natuurlijk met een glad geschoren huid of een strak verzorgde snor en baard. Vrouwen zijn enorm kritisch en kijken direct hoe de snor en baard erbij staan. Men heeft een enorme afkeer van onverzorgde baardplukken en een vettige snor. Je baard moet er keurig verzorgd uitzien. Voorkom roos en huidschilfers in de baard. Behandel het eventueel met een baardolie en borstel het dagelijks met een baardborstel. In geval van een langere baard moet je een baardbalm gebruiken om het in toom te houden. Reinig je baard regelmatig met een baardshampoo waardoor het lekker fris gaat ruiken.

Dames zijn wel gecharmeerd van een perfect verzorgde snor met een leuke zwierige krul aan het einde. Gebruik een klein beetje snorrenwax voor een mooie krul. Voorkom te allen tijde een zwerverslook. Scheer regelmatig de baardcontouren met een safety razor of shavette. Zorg ervoor dat de dame tijdens de eerste kus op de wang je heerlijke zachte huid voelt en de verse geur van de scheerzeep of after shave.

10. Neus- en oorverzorging

De haren uit onze neus en oren worden nog wel eens over het hoofd gezien door ons. Vrouwen zien direct deze haren en zijn hier niet van gecharmeerd. Gebruik een klipette van DOVO om korte metten te maken met deze neus- en oorharen.