De 5 populairste goede voornemens voor scheren en baardverzorging

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Ondanks dat lijstjes met goede voornemens een beetje cliché zijn, hebben we toch een opsomming gemaakt van de 5 meest populaire voornemens. Deze goede bedoelingen voor het nieuwe jaar komen niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, we horen dagelijks dit van onze klanten. Zijn dit ook jouw goede voornemens?

Overstappen naar de safety razor

Eigenlijk is dit geen nieuwe goede voornemen meer. Al sinds enkele jaren zien wij dat heel veel mannen overstappen van het multi-blade cartridge scheermes naar de safety razor. Regelmatig horen wij van klanten dat zij de dure Gillette of Wilkinson scheermesjes belachelijk duur vinden. Vervolgens gaat men op internet op zoek naar een alternatief en stuit men op het veiligheidsscheermes. Op diverse scheerfora leest men veel enthousiaste verhalen van gebruikers of men bekijkt op Youtube de vele filmpjes van scherende heren. 2023 wordt het jaar van de safety razor. Nog meer mensen gaan overstappen, kopen het en gaan zich hiermee scheren.

Veel klanten stappen over om de volgende redenen:

  • Bespaart geld
  • Universeel scheersysteem
  • Duurzamer en beter voor het milieu
  • Scheert net zo glad en comfortabel of zelfs veel beter dan het multi-blade scheersysteem
  • De scheermeshouders zijn mooier en chiquer dan de standaard plastic en rubber handvatten van de bekende retailmerken

 

Back to the basics: klassiek natscheren

Het leven wordt steeds hectischer en ingewikkelder. Veel mannen trachten hun dagelijkse leven te vereenvoudigen en waarderen steeds meer het klassieke natscheren. Weg met die ingewikkelde elektrische scheerapparaten, plastic weggooi producten en chemische spuitbusrommel. We moeten weer genieten van eenvoud en mooie dingen in het leven. Regelmatig horen wij van klanten dat zij graag weer willen scheren zoals hun opa vroeger schoor. Opa wist tenminste hoe het moest. Hij nam de tijd en gebruikte een lekker geurende scheerzeep. Stond enkele minuten lang scheerzeep op te schuimen met een mooie scheerkwast van Varkenshaar of Dassenhaar. Scheren deed hij uiteraard met een metalen veiligheidsscheermes of een schitterend open scheermes met houten handvat. Na het scheren een ouderwetste after shave splash en hij rook weer lekker fris.

Voor veel klanten is scheren een 'moetje'. Na enkele weken klassiek natscheren horen wij regelmatig dat scheren geen noodzakelijke ochtendhandeling meer is. Maar men vindt het scheren een heerlijk zenmoment. Men geniet van het scheerritueel.

Minder plastic in de badkamer

We kennen allemaal wel die beelden van ronddrijvend plastic in de oceanen. Als je rondkijkt in de badkamer dan schrik je van hoeveel verzorgingsproducten in plastic zit: alles zit in een plastic potje of flacon. Veel klanten van ons maken zich zorgen om het milieu en proberen het gebruik van plastic te minderen. Fabrikanten spelen hierop in door het ontwikkelen en produceren van shampoo- en douchebars. Wij hebben het afgelopen jaar het assortiment verder uitgebreid met deze vaste zepen.

Een shampoobar is eigenlijk veel zuiniger en handiger in gebruik. Het doet exact hetzelfde als een gewone vloeibare shampoo of douchegel. Je hebt inmiddels voor elk type huid of haar een bar. De meeste shampoobars zitten in een kartonnen doosje of een metalen blikje. Als het op is kan je het blikje gebruiken voor de losse schroeven of spijkers in je hobbyschuur.

Synthetische scheerkwast in plaats van Dassenhaar

5 à 10 jaar geleden was het aanbod van synthetische scheerkwasten nog zeer beperkt. Iedereen gebruikte of kocht een scheerkwast van Dassenhaar. Fabrikanten, zoals Edwin Jagger en Muhle zijn ongeveer 5 jaar geleden begonnen met het uitbreiden van het assortiment synthetische scheerkwasten. Er kwamen verschillende type kunststofharen op de markt: Black fibre en Silvertip fibre. De Black fibre haren zijn iets stugger dan de Silvertip fibre haren. Deze synthetische haren voelen net zo zacht en comfortabel aan als de verschillende type haren van de Das.

Steeds meer klanten van ons vragen ook naar een synthetische scheerkwast omdat men toch wel ethische bezwaren heeft. De haren van de Das komen allemaal uit China. Tsja, we weten nu eenmaal dat men in China niet zo zachtzinnig omgaat met mens én dier. Het is inmiddels zover dat de grote scheerkwastfabrikanten meer investeren in synthetische haren en het assortiment Dassenhaar stap voor stap aan het afbouwen zijn.

 

Meer natuurlijke ambachtelijke scheerproducten

Vergeleken met 5 jaar geleden zijn er zeer veel ambachtelijke scheer- en baardmerken op de markt geïntroduceerd. Ook wij hebben de afgelopen jaren veel nieuwe merken ingekocht. Het gaat om scheerproducten welke op kleinschalige en handmatige wijze worden geproduceerd. Ook de verkoop van deze merken is flink toegenomen. Deze kleine merken experimenteren veel met natuurlijke en pure plantaardige of dierlijke bestanddelen. Ook gebruiken ze veel spannende en exotische geuroliën.

Veel klanten van ons zijn uitgekeken op de standaard massamerken en zijn op zoek naar eerlijke producten zonder allerlei vage synthetische bestanddelen. De grote massamerken zijn gericht op massaverkoop en minimale kosten. Omdat zoveel mogelijk mensen het aangenaam moeten vinden, krijg je dus 'vliegtuigvoedseleffect'. Hierdoor ruiken veel van deze verzorgingsproducten hetzelfde.

Ben jij ook uitgekeken op je goedkope scheerzeepje of spuitbusschuim? Stap dan over en gebruik een mooi ambachtelijk scheerzeep of after shave balm met een lekker geurtje.