De juiste scheerset voor de juiste man

Waarom zijn scheersets steeds populairder in de badkamer?

Gemiddeld ben je 's-morgens 20 minuten bezig met je dagelijkse verzorgings- en scheerroutine. Een complete scheerset op het planchet is een parel in de badkamer. Met een scheerset creëer je als man je eigen plekje in de badkamer. Dagelijks verkopen wij diverse scheersets van Edwin Jagger en Muhle. Waarom? Een scheerset is het ultieme scheergereedschap voor de moderne man. Het is compleet: scheerkwast, scheermes, scheerkom en bijbehorende houder. Het materiaal, de kleuren en het design zijn op elkaar afgestemd. Je hebt je favoriete scheermes en scheerkwast direct bij de hand.

Een scheerset is het ultieme mannencadeau

Als je jarig bent of rondom Sinterklaas of Kerst, wordt natuurlijk aan je gevraagd wat je wilt hebben als cadeau. Mannen weten vaak zelf niet wat ze willen hebben. ‘Pfff, tsja doe maar sokken of een onderbroek’, is vaak dan het antwoord. Lekker saai. Voor de volgende keer vraag je om een mooie scheerset.

Welke scheerset moet ik kopen?

Er is een enorm aanbod. Keuze genoeg. Er zijn scheersets met of zonder een scheerkom. Of met een klassiek veiligheidsscheermes of een moderne Gillette scheermeshouder voor de Mach3 of Fusion scheermesjes. Maar hoe kies je nu de juiste scheerset?

Hou je van klassiek of traditioneel design? Of ben je eerder een liefhebber van strak en modern? De moderne klassieke man heeft een voorkeur voor scheergerei gemaakt hout, zoals Essenhout, Thujahout of Afrikaans Zwarthout. De moderne man laat zijn oog vallen op een mooie design scheerset, zoals de Muhle Stylo of Muhle Hexagon scheerlijn.

De Mühle Stylo is de innovatieve designlijn van Mühle. Een belangrijk kenmerk van deze scheerlijn is het ergonomisch en futuristisch design. De Hexagon scheerkwasten en scheermessen range van Muhle is in samenwerking met de Berlijnse ontwerper Mark Braun ontwikkeld. Hexagon is uniek en eigentijds design.

Muhle Stylo scheerset 

Het is een gegeven, wij mannen houden van metaal. Diverse scheersets van Edwin Jagger zijn volledig van onberispelijk glimmend verchroomd metaal. Het grote voordeel van chroom is dat het geschikt is voor gebruik in de badkamer en het is makkelijk schoon en glimmend te houden. Na gebruik het handvat schoonspoelen en droog wrijven met een handdoek en het chroom gaat weer mooi glimmen.

Edwin Jagger scheerset 

Een uitermate belangrijk aspect is het materiaal van de scheerset. Heb je een voorkeur voor natuurlijk en eerlijk hout of van glimmend metaal? Het handvat van diverse populaire Muhle scheerkwasten en scheermessen is gemaakt van bijvoorbeeld Afrikaans Zwarthout, Pruimenhout, Thujahout of Bruyèrehout en verchroomd metaal. Het hout is duurzaam bewerkt en daardoor waterbestendig. Door de nerfstructuur van hout heeft elk handvat een unieke signatuur.

Muhle scheerset Vivo  

Waar moet je opletten? Het begint natuurlijk met de keuze van het scheermes. Met welk type scheermes scheer je je dagelijks: veiligheidsscheermes, Gillette Mach3 of Gillette Fusion? Even voor de duidelijkheid. In een veiligheidsscheermes passen alleen de platte double edge mesjes. De Gillette Mach3 en Fusion scheermeshouders zijn geschikt voor respectievelijk het Mach3 en Fusion scheermesje. Het Mach3 scheermesje bestaat uit 3 scheermesjes (3-blade) en een Fusion/Pro Glide scheermesje bestaat uit 5 scheermesjes (5-blade).

Scheerset met safety razor

De safety razor voor het double edge scheermesje is eigenlijk de voorloper van de moderne multiblade cartridge scheermessen. Het is een wereldwijd universeel scheersysteem. Alle scheermesjes van de verschillende merken passen in alle veiligheidsscheermessen. De safety razors in de Edwin Jagger en Muhle scheersets hebben een zogenaamde scheerkop met gesloten kam. Dit zijn de meest gangbare scheermessen en zijn dus geschikt voor elk type baardgroei en huid. De mesjes klem je vast in de scheerkop. Deze scheerkop bestaat uit 2 delen. Door middel van een schroefdraad schroef je de scheerkop vast aan het handvat. 

double edge scheermesje

De Gillette Mach3 en Fusion scheermessen zijn zeer populair. Echter, veel mannen stappen over naar de safety razor. Waarom? De losse double edge scheermesjes voor het klassieke veiligheidsscheermes zijn spotgoedkoop. Gemiddeld kost één mesje € 0,30. En het scheert net zo goed als de moderne cartridge scheermesjes. Scheren met dit scheerssysteem is niet eng. De eerste week is het even wennen maar na een paar keer scheren heb je het volledig onder de knie. 99% van onze klanten die overstappen naar het veiligheidsscheermes geven aan dat het na 1-2 weken prima scheert. Eigenlijk is praktisch iedereen enthousiast over het scheercomfort en scheerresultaat.

 

Scheerset met Gillette Mach3 scheermes

Het Gillette Mach3 scheermes is een gepatenteerd cartridge scheermessysteem van Gillette. Het Mach3 mesje bestaat uit 3 mesjes en een glijstrip. Het mesje klik je vast in de Mach3 scheermeshouder. Het kliksysteem met het kleine zwarte plastic knopje is een patent van Gillette. Het handvat is ontworpen door en wordt geproduceerd door Edwin Jagger of Muhle.

Het voordeel van een scheerset met een Gillette Mach3 scheermes is dat de Mach3 mesjes makkelijk, efficiënt en comfortabel scheren. Omdat het scheermes meerdere mesjes bevat heb je gelijke drukverdeling op de huid en scheer je in één keer glad. De mesjes bewegen soepel over de huid en de rondingen van je gezicht.

Scheerset met Gillette Fusion scheermes

Het Gillette Fusion scheermes is ook een populair cartridge scheermessysteem van Gillette. Het Fusion mesje bestaat uit 5 mesjes en een glijstrip. Op de achterkant van het scheermesje zit ook een mesje. Ook dit scheermesje klik je vast in de Fusion scheermeshouder. De Gillette Fusion scheermesjes voor de scheerset met het Gillette Fusion scheermes zijn overal te koop. Er zijn verschillende type Fusion mesjes te koop. Al deze mesjes passen perfect in het kliksysteem van het Fusion scheermes.

Scheerset en scheerkwast

Een scheerset zonder een scheerkwast is als een auto zonder motor. Voor het klassieke natscheren heb je altijd een scheerkwast nodig. Je favoriete scheerzeep of scheercrème moet je aanbrengen en opschuimen met warm water en scheerkwast. Een scheerset bevat altijd een scheerkwast.

Een scheerkwast moet je altijd na gebruik goed reinigen en op zijn 'kop' ophangen in de houder van de scheerset. Hierdoor kan het goed droog uitwasemen en heb je er langer plezier van.

Scheersets met een scheerkwast van dassenhaar zijn zeer populair. Het is pure luxe en comfort. Een dassenharen scheerkwast ziet er mooi uit, voelt prettig aan op de huid en produceert een mooie volle scheerschuim. Het voordeel van dassenhaar is dat het natuurlijk materiaal is. De structuur van de haren houden veel water vast en zorgen voor het perfecte scheerschuim.

 

Bezwaar tegen een scheerkwast van dierlijk haar? Of ben je allergisch voor dierlijke haren? Kies dan een scheerset met een mooie scheerkwast van synthetische haren. Ook dit zijn prima scheerkwasten en voelen prettig aan op de huid.

Het voordeel van synthetische haren is dat er geen sprake is van dierenleed. Daar komt bij dat kunststofharen iets hygiënischer zijn in gebruik. Zowel Edwin Jagger en Muhle breiden hun assortiment synthetische haren steeds meer uit. Sinds enige jaren heeft Edwin Jagger besloten dat hun scheersets alleen nog synthetische scheerkwasten bevat. 

 

Scheerset en scheerkom

Het volgende punt waar je op moet letten is het volgende: gebruik je het liefst een scheerzeep of scheercrème? In geval van scheerzeep is het wellicht handig om een scheerset te kopen met een bijbehorend metalen scheerkom. Zowel Mühle als Edwin Jagger hebben diverse losse scheerzeepjes die perfect in het scheerkommetje passen.

Een scheerkom is niet persé nodig. Een scheerkom is wel handig. Je kan heel goed je eigen scheerschuim maken in de kom. Je hebt altijd voldoende scheerschuim bij de hand tijdens het scheren. Tevens ziet een scheerset met een bijbehorende scheerkommetje er zeer leuk uit.

Muhle scheerset Rytmo

Heb je liever een zachte scheercrème dan kan je het beste een losse scheerkom van porselein kopen. De scheerkommen van porselein zijn zeer populair. De diameter van deze scheerkomen is circa 10 cm. Hierdoor kan je goed je eigen scheerschuim maken. Doe een klein beetje scheercrème in het kommetje en even draaien met de vochtige scheerkwast. Binnen 10-20 seconden krijg je een heerlijke schuim. Nog even een halve minuut ronddraaien en de scheerschuim wordt steeds dikker en voller. Het grote voordeel van een scheerkom is dat je met weinig scheercrème lekker veel schuim kan produceren. 

Scheerkom

 

Wat kost een scheerset?

Tenslotte, de prijs. Er zijn al complete scheersets vanaf € 100,- op de markt. Uiteraard zijn er ook hele mooie duurdere scheerset van rondom €200,- te koop. Voor elke portemonnee is er wel een scheerset te koop.

De prijs wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Type haar van de scheerkwast
  • Materiaal van het handvat
  • Type scheermes

Synthetische haren zijn iets voordeliger dan dassenharen. Zilverspits dassenharen zijn exclusiever dan de 'gewone' BestBadger haren van de Das. Het mag duidelijk zijn dat een handvat van Afrikaans Zwarthout of Thujahout duurder is dan een handvat van kunststof. Het Gillette Mach3 en Fusion scheersysteem is gepatenteerd door Gillette. Scheermeshouders geschikt voor deze mesjes zijn duurder dan de safety razors. 

Kortom, een mooie complete scheerset is een leuk, schitterend en praktisch mannencadeau. Het belangrijkste is natuurlijk dat het scheren een klein feestje wordt 's-morgensvroeg. Je dag begint goed.