De shampoo bars van Saponificio Varesino

Waarom moet je een shampoo bar gebruiken?

Heren, we hebben de afgelopen weken weer veel lekkere nieuwe verzorgingsproducten ingekocht. Dit keer gaat het om drie fantastische shampoo bars van het Italiaanse ambachtelijke merk Saponificio Varesino. Sinds enkele jaren zijn shampoobars zeer populair. Veel mensen ergeren zich aan al het plastic in de badkamer. Kijk maar eens rond in je badkamer en je schrikt je een hoedje van al die plastic potjes en tubes. Fabrikanten spelen hierop in. Het is een logische stap van de zeepzieder Saponificio Varesino om deze shampooproducten te ontwikkelen en produceren.

Wat is een shampoo bar? 

Een shampoobar of haarzeep is een shampoo maar dan in vaste vorm. Het belangrijkste bestanddeel van een gewone vloeibare shampoo is . . . water. Een shampoobar bevat met name diverse oliën, vetten, glycerine en parfum. In tegenstelling tot veel gewone shampoo's bevat het geen SLS (sodium lauryl sulfate) en parabenen. De meeste haarzepen worden verpakt in een metalen blikje of een kartonnen doosje. Dus geen plastic tube of flacon. Omdat het geen vloeistof is kan het gemakkelijk mee in je handbagage in het vliegtuig en je hoeft je geen zorgen te maken om lekkende shampoo's in je tas of koffer. Eén shampoobar staat gelijk aan 2 tot 3 flacons shampoo en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Omgerekend is het dus voordeliger dan een reguliere shampoo. Kortom, een shampoobar heeft vele voordelen!

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Net als een gewone shampoo maak je eerst het haar nat. Vervolgens maak je de bar nat en wrijf je het een paar keer in de handen. Het shampooschuim aanbrengen in het haar, goed verdelen, inmasseren en tenslotte uitspoelen. Eventueel na gebruik de shampoobar droogmaken en terug in het doosje. 

De shampoo bars van Saponificio Varesino

Saponificio Varesino Delicate shampoo bar 

Deze shampoo bar bevat lekker veel monoi boter en kamille extracten. Gebruik deze haarzeep en je haar wordt weer schoon, fris, zacht en behandelbaar. De jojoba olie en haverextracten verstevigen het haar en hydrateren de hoofdhuid. Deze shampoo is geschikt voor alle haartypen. Het heeft een heerlijke fruitige en bloemige geur van witte perzik, pioenroos en fresia gecombineerd met een bloemenboeket van irissen, lelietje-van-dalen, magnolia, vanille, amber en sandelhout.

Saponificio Varesino Energizing shampoo bar

De toegevoegde brandnetel- en guarana-extracten in deze shampoo bar zorgen voor een revitaliserende werking op de hoofdhuid. De vitamine B5 verstevigt en maakt het haar fris glanzend. Ook deze shampoo is geschikt voor alle haartypen. Deze haarzeep heeft een frisse fruitige geur van nectarine, perzik, groene appel en tropisch fruit gecombineerd met munt en een subtiel bloemenboeket van jasmijn, roos, viooltje, gardenia en hout.

Saponificio Varesino Restorative shampoo bar

Deze shampoo bar verrijkt met baobab olie zorgt voor gezond glanzend en zijdezacht haar. De tarwe kiem extracten en shea butter repareren beschadigd haar. Geschikt voor alle haartypen. Het heeft een heerlijke rijke fruitige basisgeur van rood fruit gecombineerd met een geurig en zoetig bloemenboeket van perzikbloem en jasmijn, vanille en bruine suiker.