De voordelen van synthetische scheerkwasten

Natscheren en scheerkwasten

De laatste jaren zijn gelukkig steeds meer mannen gaan natscheren. En dat is ook niet zo gek. Natscheren is gewoon lekker. Het voelt schoon, fris en glad. Het hoort bij het ochtendritueel. Na het scheren ben je klaar voor de strijd op de werkvloer. Als je gaat natscheren met scheerzeep of scheercrème dan heb je een scheerkwast nodig. Er is een enorm aanbod. Scheerkwasten van dassenhaar of varkenshaar en ook steeds meer scheerkwasten met synthetische haren. In deze blog zetten we de voordelen van synthetische scheerkwasten op een rijtje.

Waarom zou je een synthetische scheerkwast moeten kopen?

De afgelopen jaren hebben de bekende internationale scheerkwastfabrikanten, zoals Edwin JaggerMühle en Omega, veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en productie van synthetische haren. Edwin Jagger heeft onlangs besloten om het assortiment scheerkwasten met dassenharen te verminderen en juist meer te gaan investeren in synthetische haren.

Ook zien we dat steeds meer klanten in verband met ethische bezwaren het liefst een zogenaamde syntheet aanschaffen. Als je het zielig vindt voor de das of het varken of je bent veganist dan adviseren wij om een synthetische scheerkwast te gebruiken. Wat wij zien bij onze klanten is dat men zeer tevreden is over de kwaliteit en het gebruik van hun syntheet. Steeds meer natscheerders zijn enthousiast over een synthetische scheerkwast en ervaren dagelijks veel scheerplezier met hun scheerkwast.

Onderstaand de voordelen of pluspunten van een scheerkwast met synthetische haren:

  1. Synthetische scheerkwasten zijn nauwelijks van dierlijke scheerkwasten te onderscheiden. De synthetische haren hebben praktisch dezelfde zachtheid, elasticiteit en weerstand als dierlijke haren. Ze produceren voldoende scheerschuim voor een optimale scheerbeleving.
  2. Synthetische scheerkwasten zijn hygiënischer in gebruik. Dierlijke haren bevatten microschubben. Hier kunnen eventueel bacterieën in nestelen. Omdat synthetische scheerkwasten hygiënischer in gebruik zijn, zijn ze geschikt voor mannen die last hebben van acne of een onzuivere huid.
  3. Synthetische scheerkwasten zijn voordeliger dan een scheerkwasten van dassenhaar. Een dassenharen scheerkwast van de allerbeste en mooiste kwaliteit (Super badger of Silvertip badger) kost al gauw tussen de 80 en 150 euro. Een synthetische scheerkwast van een prima kwaliteit heb je al vanaf € 40,-.
  4. Synthetische scheerkwasten zijn vegan-friendly. Of je nu veganist bent of niet, als je een synthetische scheerkwast aanschaft hoef je je in elk geval niet meer schuldig te voelen over het dierenleed van de das of het varken.
  5. De levensduur van een syntheet is net zo lang als een vergelijkbare scheerkwast van dierlijke haren. Na gebruik moet je de scheerkwast altijd goed schoonspoelen, uitwapperen, eventueel droog wrijven over een handdoek en op zijn kop ophangen in een scheerkwasthouder.
  6. Zoals eerder aangegeven investeren de bekende scheerkwastproducenten veel in de ontwikkeling van nieuwe scheerkwasten. Er is inmiddels een uitgebreid aanbod.

scheerkwasten van synthetische haren

Welke type synthetische haren zijn er te koop?

Fabrikanten ontwikkelen steeds meer nieuwe synthetische haren. Zij proberen natuurlijk zoveel mogelijk de eigenschappen en het uiterlijk van de dassenharen na te bootsen. De verschillende type synthetische haren lijken verdraaid veel op de verschillende haren van de das. De volgende type synthetische haren zijn er inmiddels op de markt:

  • Black Fibre®: deze haren komen overeen met de Black Badger haren van de das
  • Silvertip Fibre®: deze haren lijken heel veel op de SilverTip badger haren van de das

Vergelijkbaar met de echte haren van de das is Black Fibre® donkerder en iets stugger dan de Silvertip Fibre®. Onderstaand foto's van de Black Fibre®, Silvertip Fibre® en ter vergelijking een echte Silvertip dassenhaar.

Black Fibre®

Scheerkwast synthetisch - Black Fibre

Silvertip Fibre®

Scheerkwast synthetisch - SilverTip Fibre

Silvertip dassenhaar

Silvertip dassenhaar