Tips voor een fris en fit gezicht

Mannenhuid versus vrouwenhuid

Zoals jullie uiteraard weten is onze huid anders dan de vrouwenhuid. Een groot voordeel van de mannenhuid is dat deze veel minder snel gaat rimpelen. Vrouwen moeten op latere leeftijd hun gezicht of strak trekken of flink onder plamuren. Wij mannen lopen op oudere leeftijd gewoon nog vrolijk rimpelloos rond. De mannenhuid is steviger en heeft een hogere talgproductie. Hierdoor hebben we minder snel last van rimpels. Echter, teveel talgproductie zorgt voor verstopte poriën en een vettige glimmende huid. Aan het einde van de dag heb je dan vaak een vettig filmpje op je huid. In deze blog hebben we enkele handige tips om dit te voorkomen.

Tips voor een fris en fit gezicht 

Wat wel of niet goed werkt voor jou is natuurlijk altijd afhankelijk van type huid. Zoals met zoveel verzorgingsproducten moet je voor jezelf bepalen wat voor jou goed werkt. Het is vaak een kwestie van trial en error. De meeste van ons hebben een gecombineerde huid. Met name de huid van het voorhoofd en (rondom) de neus voelt vettig aan. Terwijl de wangen en rondom de mond eerder droog aanvoelen. 

Reinig met een reinigingsgel

Alles begint natuurlijk 's-morgens met een grondige reiniging van de huid met een pH-neutrale reinigingsgel. Gebruik dan wel een reinigingsproduct voor de mannenhuid. Deze producten maken de huid schoon, laten de huid met rust en ontvetten de huid. Een groot voordeel van deze reinigingsproducten is dat ze het gezicht voorbereiden op het scheren. De baardharen worden zachter en de dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor gaat scheren makkelijker en comfortabeler. Dit zorgt weer voor minder irritaties tijdens het scheren.

De Anthony Glycolic gezichtsreiniger is een speciale reinigingsgel voor de normale tot vette huid. Deze reinigingsgel reinigt, verfrist en verwijdert de dode huidcellen. Het zit in een lekkere grote flacon en is een zeer effectieve ontvetter. Het bevat o.a. aloë vera, glycolic (fruitzuur), calendula en vitamine A, C en E.

Anthony Glycolic gezichtsreinger 237ml

Anthony Glycolic gezichtsreiniger 

De Muhle reinigingsgel Organic is geschikt voor het reinigen van de gevoelige huid. Het is een milde pH-neutrale reinigingsgel met een actieve verzorgende werking. Deze licht geparfumeerde gel bevat arganolie, aloë vera en vitamine E.

Muhle reinigingsgel Organic 250ml

Muhle reinigingsgel Organic

De Men-Ü reinigingsgel healthy facial wash is zeer populair bij veel van onze klanten. Het is een zachte muntfrisse gel en is geschikt voor de normale tot vette huid. Na gebruik van deze reinigingsgel voelt je huid super fris, zacht en schoon. Een echte aanrader.

Men-Ü reinigingsgel healthy facial wash 100ml

Men-Ü reinigingsgel healthy facial wash 100ml

After shave met een after shave splash

Wij zien bij onze klanten dat het gebruik van een aftershave balm iets populairder is dan een klassieke aftershave splash. Toch zijn er grote groepen mannen die graag na het scheren een heerlijke alcohol splash aanbrengen. Heb je een vettige huid dan kan de after shave balm na het scheren zorgen voor een plakkerig filmpje op je huid. Experimenteer eens met een ouderwetste alcoholhoudende after shave. Alcohol heeft een licht uitdrogende werking. Hierdoor heb je gedurende de dag veel minder last van een vettig gevoel of filmpje op de huid.

After shave splash

After shave

 

After shave balm

Proraso after shave balm 100ml

Een after shave bevat alcohol en geurbestanddelen. Heb je een droge of gevoelige huid dan kun je beter deze after shave vermijden. De alcohol in de aftershave kan de huid wellicht teveel uitdrogen of irriteren. In dat geval heb je veel baat bij een verzorgende, kalmerende en voedende after shave balm.

Veel after shaves bevatten naast alcohol en geurbestanddelen diverse verzorgende bestanddelen. Het Amerikaanse Ariana & Evans scheermerk heeft een groot assortiment alcholhoudende geparfumeerde aftershaves met diverse verzorgende bestanddelen, zoals glycerine, Aloë Vera, Calendula, Kamille en Vitamine E. Eigenlijk zijn het 4-in-1 after shave producten: ontsmetten, verkwikken, verzorgen en lekker ruiken.

Ariana & Evans after shave & skinfood

Ariana & Evans after shave & skinfood Amber Rose 100mlAriana & Evans after shave & skinfood Asian Pear 100mlAriana & Evans after shave & skinfood Kaizen 100mlAriana & Evans after shave & skinfood Peach & Cognac 100ml

Het eveneens Amerikaanse ambachtelije scheermerk Stirling Soap Co. heeft een enorm aanbod van verschillende aftershave producten. Naast alcohol bevatten deze producten ook Witch Hazel (Toverhazelaar), Aloë Vera, Glycerine en Hydrovance®. De alcohol ontsmet en verfrist. Het plantaardige Witch Hazel heeft een adstringerende werking. Je kan het vergelijken met de adstringerende werking van een aluinblok. Hydrovance is een samengesteld natuurlijk bestanddeel en heeft een sterk hydraterende werking. Het voordeel van Hydrovance® is dat het de huid voedt en verstevigd zonder een vettig filmpje achter te laten.

Stirling Soap Co. after shave

Campania - 100ml Aftershave SplashTriumph - 100ml Aftershave SplashGlacial Citron - 100ml Aftershave Splash

 

Het Duitse Meissner Tremonia gebruikt geen synthetische geurbestanddelen in hun scheerproducten zitten alleen essentiële oliën. Ook in hun aftershaves zitten diverse pure plantaardige oliën voor zowel verzorging als geur. Bijvoorbeeld Eucalyptus-, Lavendel-, Munt- of Cederhoutolie. Als een van de weinige aanbieders hebben zij ook een geurloze aftershave.

Meissner Tremonia after shave ongeparfumeerd Pure 100ml

Meissner Tremonia after shave ongeparfumeerd Pure 100ml

Meissner Tremonia after shave

Meissner Tremonia after shave Strong N Scottish 100mlMeissner Tremonia after shave Wild Orange 100mlMeissner Tremonia after shave Mint Ice Menthol 100ml

 

Wereldwijd zeer populair is natuurlijk de Proraso Menthol & Eucalyptus en Sandelhout after shave. De geuren van de producten sluiten perfect aan op hun scheerzepen en scheercrèmes. De bekende Groene after shave lotion heeft een super frisse en klassieke geur van Menthol en Eucalyptus. De bruinrode after shave Sandelhout heeft een herkenbare warme en houtachtige geur. Deze geuren doen je meteen denken aan de geur van een traditionele barbierszaak.

Proraso after shave

Proraso after shave lotion 100mlProraso after shave lotion Sandelhout 100ml 

Gebruik een aluinblok

Gebruik een aluinblok na het scheren. Aluin is een zoutmineraal. Het heeft een ontsmettende en adstringerende werking. Door de adstringerende werking gaan de huidporiën sluiten. Maak het aluinblok nat met koud water en wrijf het over je gehele gezicht. Je zal merken dat gedurende de dag het vettige filmpje veel minder is.

Verwar een aluinblok niet met een aluinstift. Een aluinpen of -stift is voor het stelpen van het bloeden van een scheerwondje.

Het Franse Osma Laboratoires is helemaal gespecialiseerd in de productie van aluinhoudende producten. Het is handig en groot formaat en zit verpakt in een plastic doosje.

Osma aluinblok 100gr

Osma aluinblok 100gr

Het aluinblok van Captain Fawcett heeft ook een mooi groot formaat en zit in een handige katoenen opbergzakje.

Captain Fawcett aluinblok 90gr

Captain Fawcett's aluinblok 90gr 

Gebruik talkpoeder

Wrijf je gezicht in na het scheren met een klein beetje talkpoeder. Talkpoeder verzacht de huid en absorbeert vocht. Hierdoor heb je veel minder last van zweet en vocht. Super handig als het warm weer is.

In de barbershop kom je vaak de Clubman Pinaud talkpoeder tegen. Deze talkpoeder heeft een zeer lichte rozengeur en zit in een grote groene plastic flacon.

Clubman Pinaud talkpoeder 255gr

Clubman Pinaud talkpoeder 255gr 

De zeer populaire talkpoeders van DR Harris en Taylor of Old Bond Street zijn licht geparfumeerd en sluiten aan op de geuren van hun scheerzepen, scheercrèmes en aftershave producten. De Sandelhout talkpoeder van Taylor of Old Bond Street heeft dezelfde zepige en muskachtige houtgeur van hun Sandelhout scheercrème en aftershave.

Taylor of Old Bond Street talkpoeder Sandelhout 100gr

Taylor of Old Bond Str. talkpoeder Sandelhout 100gr

Als de DR Harris Arlington of Windsor scheercrème jouw favoriet is, probeer dan eens na het scheren de bijbehorende talkpoeders. Arlington is een klassieke frisse geur van citrus en varen. Windsor heeft een subtiele geur van zwarte peper, leder en vetiver.

DR Harris talkpoeder Arlington 100gr

DR Harris talkpoeder Arlington 100gr

DR Harris talkpoeder Windsor 100gr

DR Harris talkpoeder Windsor 100gr

Het Engelse Bluebeards Revenge - met de bekende piraten doodskop als logo - heeft ook een heerlijke talkpoeder. Ook deze talkpoeder heeft een zeer fijne samenstelling en is licht geparfumeerd.

Bluebeards Revenge talkpoeder Talc for Men 100gr

Bluebeards Revenge talkpoeder Talc for Men 100gr 

Fris en verzorgd met reinigingspads

Hoe kun je ervoor zorgen dat je de gehele dag er fris uitziet en geen glimmende bol hebt. Gebruik de reinigingspads van Anthony Logistics. Handig om mee te nemen of op kantoor te hebben. Deze pads zijn vochtige gezichtsdoekjes. Het verfrist de huid, het verwijderd vettigheden en zorgt voor een fris en verzorgd uiterlijk. In de pads  zit o.a. citrus- en muntolie. Dit zorgt voor een lekker fris gevoel op de huid.

Anthony reinigingspads Purifying Astringent

Anthony reinigingspads Purifying Astringent

Srubben met een scrubgel

Je huid bestaat net zoals spekkoek uit verschillende laagjes. De belangrijkste en buitenste laag is de opperhuid. De opperhuid bestaat uit dode huidcellen. Gedurende de dag gaat hier stof, roetdeeltjes en andere smerigheden in ophopen. Reinig je huid één of twee keer per week met een scrubgel. Door te scrubben schraap je een dun laagje opperhuid weg. Gebruik een scrubgel met een fijne scrub van walnotenschil of zand en klei.

Maak eerst het gezicht nat, een klein beetje scrubgel aanbrengen en vervolgens met een rustige en draaiende beweging het verdelen en inmasseren op je wangen, neus, slapen en voorhoofd. Na 1 minuut afspoelen met lauwwarm water. Sommige barbiers of schoonheidsspecialisten bevelen aan om te scrubben om ingegroeide haren te voorkomen. Let op, ga niet direct voor of na het scheren scrubben. Dit kan wellicht zorgen voor scheerirritaties.

Anthony scrubgel 237ml

Anthony scrubgel 237ml

Truefitt and Hill No. 1 scrubgel 100ml

Truefitt & Hill No.10 scrubgel 100ml