Hedendaagse trends met betrekking tot scheren 1

Zoals jullie weten houden wij hier altijd verdraaid goed in de gaten wat er speelt bij onze klanten en wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn. Uiteraard houden we ons bezig met scheren, baarden en herenverzorging. Graag delen we dat met jullie zodat je altijd goed kan meepraten bij het koffieapparaat op je werk of op een verjaardagsfeestje. Zoals je van ons bent gewend moet je helemaal niets. Je moet altijd voor jezelf bepalen of je wel of niet meedoet met een trend. 

Lichaamshaar scheren

Op Instagram en TikTok kun je er niet omheen: halfblote mannelijke influencers en zogenaamde hippe overactieve fitboys. In de vreemdste capriolen showen deze heren hun lichaam, spierbundels en sixpack. Met een uitdagende stoere blik en tuitende lippen wordt het perfect blote lichaam getoond. Wat opvalt is dat je geen één pukkeltje of moedervlekje ziet op het lichaam. Alles is helemaal kaal en glad geschoren. Naast gezicht scheren veel mannen al jaren hun hoofd kaal. Sinds de populariteit van social media zie je dat steeds meer mannen ook lichaamshaar weg scheren, zoals borst-, rug- en okselhaar. 

 

De huid onder de oksels of van de borst kan gevoelig zijn. Als je besluit om alles eraf te scheren doe het dan voorzichtig. En gebruik het juiste scheergereedschap voor elk type lichaamsonderdeel. Bescherm je huid optimaal met een scheergel. Een scheergel is transparant en kan makkelijk met de vingers worden aangebracht. Hierdoor heb je altijd zicht op het te scheren oppervlakte. Veel van deze scheergels bevatten verzorgende en kalmerende bestanddelen, zoals Aloë Vera.

Scheergel

Gebruik het multi-blade Mach3 of Fusion scheermesje van Gillette voor het scheren van de oksels. Voor borsthaar kan je heel goed de safety razor gebruiken, zoals de Boker double edge safety razor gesloten kam vlindersluiting of de Edwin Jagger DE86 double edge safety razor zwart chroom.

In het begin kan de huid irriteren. Dus ga vooral nog niet te vaak scheren. Geef je huid rust en scheer maximaal één keer per week. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Ga daarom stap voor stap je lichaam kaal en glad scheren.

In geval van vervelende irritaties en jeuk ga dan vooral niet na het scheren een bodylotion of deodorant aanbrengen. Deze verzorgingsproducten zijn vaak geparfumeerd en kunnen de huid nog verder irriteren.

Waarom wel of niet lichaamshaar scheren?

Laat je niet gek maken, scheer alleen je oksel- en borsthaar eraf als je dat zelf wil. Waarom zou je wel alles eraf moeten scheren? Door teveel lichaamshaar ga je wellicht eerder flink zweten en naar zweet ruiken. Iets minder okselhaar zorgt voor iets minder zweetluchtjes. Je bent een fanatieke zwemmer of racefietser? Gladde benen en armen dragen bij aan je sportprestaties. Of je hebt gewoon een hekel aan al dat overtollige lichaamshaar.

Zodra je huid gaat irriteren moet je uiteraard stoppen met alles eraf te scheren. De huid onder de oksels is zeer gevoelig. Ook je borsthuid kan flink irriteren, bijvoorbeeld rode schrijnende plekken en jeuk. Het grote nadeel van het kaal scheren van het lichaam is dat je nog langer bezig bent met je ochtendroutine. Heb je daar wel tijd voor en zin in? Ga er maar van uit dat die jongens op Instagram ook alleen maar het mooie 'plaatje' laten zien. En vergeet niet dat men op social media zeer bedreven is met fotoshoppen.