Het voorspel van het scheren

Geluk in het leven zit vaak in het genieten van kleine dingen in het dagelijkse leven. Met de juiste voorbereiding start het genieten al 's-morgensvroeg tijdens je ochtendritueel: natscheren. Het begint met het voorspel van het scheren, namelijk: reinigen en pre shave. Je dag kan niet meer stuk.

Waarom is reinigen met een reinigingsgel zo lekker?

Een fris en comfortabel scheerresultaat begint met een goede reinigingsbeurt. Vooraf het scheren je gezicht schoonmaken met een reinigingsgel voelt lekker fris en schoon. Reinig vooraf het scheren niet met een gewone handzeep. Deze kunnen je huid dehydrateren. Scheren op een droge huid is geen goed begin. Een reinigingsgel is vaak minder agressief en pH-neutraal. Hierdoor heb je tijdens en na het scheren veel minder last van een droge schrale huid of andere scheerirritaties. Diverse reinigingsproducten bevatten menthol of muntolie, zoals Men-Ü healthy facial wash en Recipe for Men reinigingsgel.

Men-Ü reinigingsgel healthy facial wash 100ml

Maak je gezicht nat met lauwwarm water en breng de reinigingsgel aan op je huid. Licht inmasseren en vervolgens goed afspoelen met water.

Reinigen met een reinigingsgel

Waarom is een pre shave zo lekker?

Een pre shave crème of olie is een van de beste uitvindingen van het scheren. Veel klanten van ons die een pre shave product gebruiken zijn direct verslaafd. Men kan niet meer zonder. Waarom? Pre shave bereidt de huid voor op het scheren. Het scheermes kan de huid irriteren. Een pre shave zorgt voor een extra dunne beschermende film op de huid. Daarnaast kunnen scheerzepen of -crèmes de huid licht uitdrogen. Een pre shave heeft een voedende werking. Het beschermt de huid tegen de uitdrogende werking van scheerproducten. Kortom, het zorgt voor optimale scheercondities.

Ook professionele barbiers gebruiken vooraf het scheren vaak een pre shave product. Men brengt eerst een pre shave crème aan. Vervolgens wordt het gezicht enkele minuten lang gewikkeld in een aangename natte en warme doek. Tijdens deze voorbereiding komt de huid tot rust, worden de baardharen zachter en zachter en wordt de huid voorbereidt en beschermd door de pre shave.

Scheren bij de barbier

Er zijn preshave crèmes en oliën. De voorkeur voor of een olie of een crème is natuurlijk persoonlijk. Beide zorgen voor extra bescherming tijdens het scheren. Een crème is een emulsie van water, oliën en vetten. Pre shave olie bestaat uit diverse plantaardige oliën, zoals Jojoba olie, Castorolie en Bergamotolie. De pre shave crèmes van Proraso en Edwin Jagger bevatten menthol en eucalyptus. Heerlijk verkoelend. Je bent meteen wakker ’s-morgensvroeg. Als je meer een liefhebber bent van een heldere gel dan kies je de Pre shave herbal gel van Taylor of Old Bond Street. Deze gel is fris en licht kruidig. De pre shave olie van American Crew, Anthony Logistics en Bluebeards Revenge bevatten diverse oliën, zoals Castor olie en Olijfolie. Als je een gevoelige of droge huid hebt dan is een pre shave olie een aanrader. Deze oliën zorgen voor een extra beschermende glijfilm tussen huid en scheermes.

Hoe gebruik je een pre shave?

Een pre shave breng je aan vooraf het scheren. Breng een klein beetje pre shave crème of olie aan op het te scheren gedeelte. Goed verdelen en inmasseren. De pre shave niet afspoelen, maar gewoon laten zitten. Over de pre shave breng je de scheerschuim aan. Hierdoor worden de baardharen zachter en wordt de huid beter beschermd. En scheren maar. Na het scheren natuurlijk alles schoonspoelen. Het resultaat: meer scheercomfort én heerlijk glad en fris.

Wat zijn de meest populaire pre shave producten?

We hebben de bestsellers onder de pre shaves op een rijtje gezet. De onderstaande opsomming is gebasseerd op de verkoopdata van de afgelopen jaren van de onze webshop Manandshaving.nl.

Nr 1 Proraso pre shave crème

Sinds wij pre shave producten verkopen zijn de pre shave producten van het Italiaanse Proraso mateloos populair. Het zijn uitstekende scheerproducten voor een vriendelijke prijs. De Proraso pre shave met Menthol & Eucalyptus is populair omdat het een extreem verkoelende crème is. Deze producten zijn makkelijk aan te brengen en beschermen optimaal.

Proraso pre-shave crème 100ml 

Nr 2 Proraso pre shave crème voor de gevoelige huid

Direct na de pre shave met Menthol & Eucalyptus volgt de pre shave voor de gevoelige huid. Deze pre shave heeft een heerlijke klassieke barbershopgeur. De toegevoegde aloë vera, groene thee en vitamine E voeden de huid tijdens het scheren. Heb je een gevoelige huid of kan je niet zo goed tegen mentholhoudende scheerproducten dan heb je veel baat bij dit artikel.

Proraso pre-shave crème gevoelige huid 100ml

Nr 3 Truefitt and Hill Ultimate Comfort pre shave olie

Dat deze pre shave olie van het Engelse Truefitt and Hill al jaren op plaats 3 staat is niet zo gek. Veel klanten van ons die in de showroom deze olie ruiken en voelen zijn meteen verkocht. Deze heerlijke frisse pre shave olie wordt dagelijks verkocht. Het is een prettige dunne olie dat direct wordt geabsorbeerd door de huid. Het zorgt voor een dunne beschermende oliefilm. Het grote voordeel is dat je maar een paar druppels nodig hebt en het blijft niet plakken op je vingers. Daarnaast heeft het een subtiele en aangename geur van citrusfruit.

Truefitt & Hill Ultimate Comfort pre shave oil 60ml

Nr 4 Proraso pre shave crème voor zware baardgroei

Deze pre shave bevat extra toegevoegde shea butter en sandelhoutolie en is daardoor iets meer geschikt voor de zwaardere baardgroei. De bescherming is zeer goed. Deze pre shave is licht geparfumeerd. Het heeft een lichte houtachtige en klassieke herkenbare barbershop geur.

Proraso pre-shave crème voor zware baardgroei 100ml

Nr 5 Edwin Jagger pre shave crème

Ook deze frisse pre shave van het Engelse Edwin Jagger mag niet ontbreken in het lijstje. Deze crème kan je makkelijk aanbrengen en verdelen en heeft een subtiel frisse geur van Eucalyptus.

Edwin Jagger pre shave crème 75ml