Luxe design scheergerei van Muhle

De scheercultuur van Mühle is traditioneel en innovatief vakmanschap

Muhle is vlak na de 2e wereldoorlog in 1945 opgericht door Otto Johannes Müller in het Duitse Stützengrün. Otto is begonnen met de productie van scheerkwasten en scheermessen aan de spreekwoordelijke keukentafel. Inmiddels is de derde generatie Müller aan het hoofd van een van de marktleiders op het gebied van luxe scheerproducten. Het assortiment bestaat uit verschillende productlijnen. Alle ranges bestaan uit safety razors, scheermeshouders voor de Gillette Mach3 en Fusion scheermessenscheerkwasten, complete scheersets en de bijbehorende scheerkommen en houders.

Designrange PURIST

Het design van de Purist range is klassiek en elegant. Kenmerkend zijn de flauwe en sobere ronde vormen en breed gevormde halsen van de handvatten van de scheerkwasten en scheermessen. Het scheergerei voelt robuust aan in de hand.

Muhle Purist

Het basismateriaal van Muhle PURIST

Veel scheerproducten zijn gemaakt van verchroomd metaal. Chroom heeft een schitterende verleidelijke glans. Pure luxe in de badkamer. Het is corrosiebestendig en zeer duurzaam. De kleuren en vormen van andere hoogwaardige materialen komen helemaal tot hun recht door chroom.

Hoogwaardig kunststofhars is een duurzame en harde kunststof. Het is uitermate geschikt voor exclusieve badkamerartikelen. De handvatten van scheermessen en scheerkwasten worden uit massieve ronde staven gedraaid. Vervolgens wordt elk afzonderlijk handvat in meerdere gangen gepolijst om het oppervlak zijn speciale luxe glans te geven. Hierdoor blijven de handvatten jarenlang mooi.

Het kostbare en schitterende Masurberkhout wordt veel gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het hout heeft een lichte zandgelige kleur met een mooie fijne en grillige nerf. De Masurberk komt veel voor in Finland. Door speciale bewerkingen en coating wordt het hout waterafstotend en slijtvast.

Het Bruyèrehout wordt veel gebruikt voor tabakspijpen. Het hout komt van de Erica arborea boom uit de Mediterrane regio. Het hout wordt eerst gekookt. Dan pas is het geschikt voor bewerking. Hierdoor krijg het ook zijn prachtige roodachtige tot bruine kleur. Het beste hout wordt geselecteerd, in vorm bewerkt, met de hand gekleurd, vervolgens gewaxt en uiteindelijk gepolijst.

Designrange KOSMO

De KOSMO scheerartikelen hebben een modern strak, eigentijds en elegant design. De sobere scheerartikelen worden gemaakt van verchroomd metaal, kunststofhars, Olijfhout en Boghout.

Het basismateriaal van Muhle KOSMO

Olijfhout wordt gewaardeerd om zijn uitstekende duurzame materiaaleigenschappen en warme kleuren. Het is te vinden in het hele Middellandse-Zeegebied. Het hout heeft een lichte honinggele kleur met lichtbruine evenwijdige nerflijnen. Het hout wordt eerst maandenlang zorgvuldig gedroogd voordat de handgrepen worden gedraaid. Vervolgens worden de handvatten glad geschuurd, geïmpregneerd met olie en super glad gepolijst tot een zijdezachte finish. Hierdoor komt de nerf van het hout bijzonder goed naar voren.

Rasierset von MÜHLE, Feines Dachshaar, mit Gillette® Mach3®, Griffmaterial Olivenholz

Boghout of Moeraseik is bijzonder en zeldzaam. Dit materiaal is afkomstig van hout dat eeuwenlang in moerassen heeft gelegen en hierdoor verschillende veranderingsprocessen heeft ondergaan. Hierdoor is het hout op natuurlijke wijze verduurzaamd. Door de tannines in het moerasveen ontstaat een expressieve donkere kleur. De kleur van het hout varieert tussen bruin, donkerbruin en zwartbruin. Het heeft een zeer fijne dichte nerfstructuur.

Er worden vierkante balken uit de weinige bruikbare stamdelen gezaagd. Vervolgens worden de handvatten gedraaid en met verschillende fijne oliën opgepoetst en gepolijst. Hierdoor heeft het materiaal een zijdematte afwerking.

Rasierpinsel von MÜHLE, Silvertip Fibre®, Griffmaterial Mooreiche

Designrange RYTMO

De RYTMO-serie heeft een opvallende, unieke en tijdloze vormgeving. De handvatten hebben een licht conische vorm met een opvallende en robuuste verchroomde voet. Alle scheermessen en scheerkwasten hangen op z'n 'kop' aan deze voet in de bijbehorende houder. De pasvorm van de ogen van de houder zorgt ervoor dat het scheergerei perfect kan hangen in de houder. De basismaterialen zijn kunststofhars, verchroomd metaal en essenhout. 

Het basismateriaal van Muhle RYTMO

Es is naast beuken en eiken een van de belangrijkste Europese loofhoutsoorten. Het groeit met name in noordelijke regio's. Het essenhout wordt eerst kort verhit tot een zeer hoge temperatuur. Hierdoor wordt het waterbestendig, wordt de nerf geaccentueerd en krijgt het hout zijn bruine kleur. Daarna wordt het oppervlak met olie behandeld. Hierdoor is het hout perfect beschermd tegen water en gaat het zeer lang mee.

Rasierpinsel von MÜHLE, Black Fibre, Griffmaterial Esche gedämpft  Rasierhobel von MÜHLE, geschlossener Kamm, Griffmaterial Esche gedämpft

De RYTMO-range heeft ook scheergerei van verchroomd metaal en kunststofhars. Door het glimmende zwarte kunststof hebben deze scheerkwasten en scheermessen een moderne strakke en luxe uitstraling.

5-Klingen-Rasierer von MÜHLE, Gillette® FusionEMTM, Griffmaterial Edelharz schwarz  Rasierpinsel von MÜHLE, Reines Dachshaar, Griffmaterial Edelharz schwarz

Designrange ROCCA

De vormgeving van de ROCCA-serie is eenvoudig, robuust en bijzonder mannelijk. Het is een van de meest opvallende ranges van Muhle. Het is modern en eigentijds design: een lust voor het oog. Het gewicht en de structuur van de materialen zorgen voor een comfortabele houvast tijdens het gebruik. ROCCA betekent in het Italiaans kasteel of fort.

  

Zeer opvallend is de honinggraatachtige structuur in het RVS (roestvast staal) en zwarte kunststof van de handvatten. Belangrijk kenmerken zijn de prachtige lijnen- en nerfstructuren van het berkenbasthout. Door deze honinggraatactige structuur en het berkenbasthout ligt het materiaal zeer prettig in de hand. Tijdens het scheren heb je optimale grip.

Basismateriaal van Muhle ROCCA 

Het berkenbasthout heeft een donkere zandgele en licht bruine kleuraccenten. Het hout heeft een zeer fijne horizontale lijnen- en nerfstructuur. Het voelt warm en comfortabel aan. Uiteraard is het materiaal bewerkt waardoor het waterbestendig is en makkelijk te onderhouden is.

 

Het grote voordeel van RVS is dat het niet roest. Het materiaal wordt licht gematteerd. Hierdoor krijgt het een mooie lichte matte glans. Tevens voelt het metaal zacht en comfortabel aan in de hand. De combinatie van het gematteerde metaal, kunststof of berkenbasthout zorgt voor een elegant en intrigerend effect.

Designrange TRADITIONAL

De safety razors van de TRADITIONAL-serie worden inmiddels wereldwijd verkocht. Veel mannen staan met hun R89 veiligheidsscheermes in de hand voor de spiegel 's-morgensvroeg. Deze messen hebben of een open tandkam of gesloten kam. Alle double edge scheermesjes passen in deze scheermessen. Door de kamstructuur van de open tandkam scheerkop en de speciale hoek van het double edge mesje scheert dit scheermes zeer direct en efficiënt. Het veiligheidsscheermes met de gesloten kam is milder. Het zorgt voor een perfect gladde en zeer comfortabele scheerbeurt. De gesloten kam is iets populairder dan de open tandkam. De open tandkam is zeer gewild bij de meer ervaren natscheerder met een stugge of zware baardgroei.

 

De verchroomde metalen handvatten van deze scheermessen en de bijbehorende scheerkwasten hebben een unieke fijne visgraatachtige structuur. Hierdoor heb je tijdens het scheren optimale grip.

De totale lengte van het scheermes is 9,4 cm en het gewicht is circa 70 gr. De scheerkoppen bestaan uit 2 delen en zitten met schroefdraad vast aan het handvat. De R89 GRANDE heeft een iets langer en robuuster handvat. De R89 TWIST heeft een afwijkende scheerkop. Bij dit scheermes zit de onderste helft van de scheerkop vastgelast aan het handvat. De bovenste helft zit met schroefdraad vast. Door middel van een metalen draaiknop onderin het handvat schroef je makkelijk de scheerkop los en vast.

 

Het handvat van de scheerkwasten heeft een traditionele eenvoudige ronde vormgeving. Het design, verchroomde metaal en de grip komen exact overeen met het handvat van de scheermessen. Het scheergerei kan je ophangen in diverse bijbehorende houders.

Het basismateriaal van Muhle TRADITIONAL

De handvatten zijn gemaakt van verchroomd metaal en kunststofhars. Opvallend is het zogenaamde Rose Gold chroom. Rose Gold heeft een goudroze matte metalen glans.

Designserie SOPHIST

SOPHIST is karaktervol, elegant en klassiek. Het design symboliseert de traditionele scheercultuur. Het is een harmonieuze combinatie van klassieke vormen en topkwaliteit. De handvatten hebben massieve ronde of bolle vormen. De scheerkwasten hebben onderin een ronde stevige platte 'voet' van verchroomd metaal. De scheermessen hebben onderin een klein 'voetje' en bovenin een elegant 'hals'. De scheerkwast hangt op z'n 'kop' aan de voet in de houder. De scheermessen hangen met de 'hals' in het oog van de houder.

Het basismateriaal van Muhle SOPHIST

Naast het veel gebruikte chroom en kunststofhars bevatten de handvatten van deze lijn ijzerhout en porselein. IJzerhout is een van de hardste houtsoorten ter wereld. De extreem hoge dichtheid maakt het heel goed waterbestendig. De donkerbruine kleur in combinatie met de fijne nerf zorgt voor een zijdezachte en glanzende uitstraling. Door de variaties van de kleur en nerf van het hout is elk handvat een uniek stukje ambachtelijk handwerk.

Runder- of Buffelhoorn wordt al sinds de oudheid gebruikt om gebruiks of decoratieve voorwerpen te maken. Het natuurlijke materiaal wordt met grote zorg en precisie geselecteerd en verwerkt. Alleen massieve hoornpunten worden gebruikt voor de handvatten van scheerkwasten en scheermessen. Het ruwe materiaal wordt stap voor stap in de juiste vorm gedraaid. Vervolgens wordt het glad geschuurd en tot hoogglans gepolijst. Het hoorn heeft een zachte gevlamde kleurschakering van licht tot donkerbruin. Elk product heeft zijn eigen unieke karakter.

Porselein is heel lang geleden uitgevonden in het oude Chinese keizerrijk. Pas in 1708 werd het geproduceerd in Europa. Elk porseleinen voorwerp wordt met de hand gemaakt en vervolgens geglazuurd en gebakken. Porselein wordt samengesteld uit kaolien, kwarts en het mineraal veldspaat en vervolgens wordt het gebakken op zeer hoge temperaturen. Hierdoor wordt het materiaal keihard, licht doorschijnend en niet poreus.

Designserie STYLO

STYLO is modern, tijdloos en ergonomisch design. STYLO is eigentijdse strakke en chique vormgeving met een klassieke twist. Het is een van de meest uitgebreide scheerlijnen van Muhle. Een belangrijk kenmerk van de handvatten zijn de conische en tapslopende lijnen. Het handvat van de scheerkwasten is onderin iets smaller dan bovenin. Ook het handvat van de scheermessen is onderin smal en spits en bovenin bij het mesgedeelte iets dikker. Zowel onder- als bovenin heeft het handvat een smalle ring van verchroomd metaal. Tussen deze ringen is het basismateriaal: zwart of butterscotchgeel kunststofhars, bewerkt beukenhout en thujahout.

Het basismateriaal van Muhle STYLO

Zeer populair zijn de STYLO scheermessen en scheerkwasten gemaakt van verchroomd metaal en zwart kunststofhars. Door het onberispelijk glimmende metaal en kunststofhars hebben deze scheerartikelen een mooie strakke moderne uitstraling.

Beukenhout heeft een zandgele tot lichtbruine kleur met een hele fijne nerf. De natuurlijke nerf van het Beukenhout wordt geaccentueerd door het hameren van het hout. Het Beukenhout is geïmpregneerd met hars. Hierdoor is het waterbestendig.

Het schitterende thujahout komt van de wortel van de Red Cedar. Thujahout heeft een bruine vlammende kleur met een onregelmatige nerfstructuur. Het hout is bewerkt en 100% waterbestendig.

Designserie CLASSIC

De CLASSIC-range bestaat uit diverse scheerkwasten van zilverspits dassenhaar of Silvertip Fibre® (synthetische haren). Deze scheerkwasten hebben allemaal een herkenbaar traditionele vormgeving. Het assortiment bestaat uit scheerkwasten van verschillende afmetingen en materialen (kunststofhars en olijfhout): 

  • Small: 3,4 x 9,3 cm
  • Medium: 3,5 x 9,7 cm
  • Large: 3,5 x 10,2 cm

Zilverspits of silvertip dassenhaar is de mooiste en fijnste kwaliteit dassenhaar. Het is superzacht en soepel haar; afkomstig van rug/nek-gedeelte van de das. Deze haren hebben een lichtgrijze tot zilverachtige glanzende kleur met halverwege een horizontale egale zwarte band.

Alleen het beste, zorgvuldig geselecteerde dassenhaar wordt gebruikt voor deze handgemaakte scheerkwasten. De fijne, conisch taps toelopende haren hebben het vermogen om een ​​grote hoeveelheid water vast te houden en een dicht, romig schuim te produceren.

Silvertip Fibre® synthetische haren hebben praktisch dezelfde weerstand, elasticiteit en zachtheid van zilverspits dassenhaar. Ben je veganist of heb je zezwaar tegen een scheerkwast van dierlijke haren? Dan is de Silvertip Fibre® kwast een uitstekend alternatief. Ook deze scheerkwasten produceren een mooie volle scheerschuim.

Designserie VIVO

De VIVO-serie heeft een klassieke sobere vormgeving. Het handvat van deze scheerartikelen hebben een lichte bolle vorm. Onderin heeft het een stevige verchroomde ronde voet met een brede groef. Deze groef past perfect in het ophangoog van de bijbehorende houder. Zowel de scheerkwasten als scheermessen hangen op hun 'kop' in de houder.

Vergelijkbaar als de RYTMO range heeft VIVO zowel een houder zonder als met een kleine metalen scheerkom. Deze scheerkom met een binnen diameter van 6,5 cm past precies in de brede ronde voet van de houder. De kleine scheerzepen van Mühle passen in deze scheerkommetjes.

Het basismateriaal van Muhle VIVO

Ook bij deze range zijn de handvatten gemaakt van verchroomd metaal en kunststofhars, in de volgende kleuren: zwart en hoornbruin.

Zeer populair is de pruimenhout scheerlijn. Het hout van de pruimenboom wordt al eeuwenlang gebruikt door houtbewerkers, draaiers en beeldhouwers. Het wordt veel gebruikt als het materiaal voor schrijfgerei, meubels en muziekinstrumenten. Pruimenhout heeft een intrigerende kleurschakering van rood- tot donkerbruin en een levendige nerf. Een belangrijk duurzaam voordeel is dat het Europees inheems hardhout is. Om het hout tegen water te beschermen wordt het ingeölied. Bijkomend voordeel is dat het hout een mooie en zachte glans krijgt.

 

Designserie HEXAGON

Het HEXAGON-productassortiment heeft Mühle in samenwerking met de beroemde Berlijnse ontwerper Mark Braun ontwikkeld. Het resultaat is fantastisch en uniek. HEXAGON is puur mannelijk, ergonomisch en industrieel design. Een unieke symbiose van traditie, vakmanschap en modern eigentijds design. De basisvormen van de handvatten komen overeen met de zeshoekige profielen van bouten en moeren. Het mag geen verrassing zijn dat Mühle diverse product- en designawards heeft gewonnen met deze designserie.

De basismaterialen zijn verchroomd metaal en geanodiseerd aluminium. De kleurkeuze is onderscheidend vergeleken met de andere productlijnen, namelijk: grafiet, zilvergrijs, bosgroen en brons. Het zijn rustige aardse en matglanzende tinten.

Het basismateriaal van Muhle HEXAGON

Deze range bestaat uit safety razors, scheerkwasten van zilverspits dassenhaar en synthetische haren, de bijbehorende chroomen houder en porseleinen scheerkom.

Anodiseren is een veel gebruikte behandelmethode voor aluminium. Het is een elektrochemisch proces om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Dit zorgt voor een harde, slijtvaste en beschermende laag op het aluminium. Hierdoor krijg je een uitzonderlijk duurzaam product. Het wordt binnen de bouwsector veel toegepast om gebouwen te verfraaien en af te werken. Deze oxidelaag heeft dan ook een belangrijke decoratieve waarde. Anodisatie maakt het mogelijk om het aluminium diverse kleuren mee te geven.

  

Designserie COMPANION

COMPANION is het nieuwe innovatieve en gepantenteerde scheersysteem van Mühle. Dit veiligheidsscheermes is speciaal ontwikkeld voor het glad en comfortabel scheren van gezichts- en lichaamshaar. Uniek scheermes voor zowel mannen als vrouwen. Door de unieke beschermende scheerkop is het geschikt voor het scheren van lichaamshaar, zoals borst- en okselhaar. Het extra lange handvat zorgt er voor dat je ook makkelijk de benen kan scheren.