Met deze 5 scheermessen wordt scheren een feestje

Luxe scheermessen zijn populair

Steeds vaker zie je mooie luxe scheermessen in de badkamer staan. Ook kiezen steeds meer mannen functionele of ergonomische scheermessen voor het kaal scheren van hun hoofd. Veel mannen houden nu eenmaal van functioneel gereedschap. In plaats van een scheermes met een lelijk fel gekleurd plastic of een rubberen 'wiebel wabbel' handvat kiest men steeds vaker voor een scheermes met een robuust handvat van metaal en/of bewerkt hout. Goed gereedschap ligt prettig in de hand en doet gewoon wat het moet doen. De onderstaande scheermessen zijn niet alleen schitterend maar zijn ook functioneel. Juist deze combinatie zorgt elke ochtend voor een klein feestje voor de spiegel. 

Edwin Jagger scheermes Mach3 Chatsworth Barley

Het Chatsworth-assortiment is een van de populairste productlijnen van Edwin Jagger. Het Chatsworth Gillette scheermes heeft een stijlvol, klassiek en licht gebogen handvat van metaal. Het handvat heeft onderin een verdikking. Hierdoor ligt het zeer prettig in de hand tijdens het scheren. Het prachtige Barley-patroon in het handvat zorgt voor extra grip. Het handvat is vervaardigd uit massief messing, met de hand gepolijst en vervolgens drievoudig gecoat met koper, nikkel en blauwwit chroom. Hierdoor is het maximaal corrosiebestendig. Het scheermes weegt circa 90 gram en is aanzienlijk zwaarder dan het gewone standaard Gillette scheermes. Door het extra gewicht hoef je geen druk uit te oefenen op de huid tijdens het scheren. Het gereedschap doet zijn werk. Dit zorgt voor minder scheerirritaties en scheerwondjes. 

 

Muhle Edition No. 3 scheermes Fusion Carbon

De Edition productlijn is de meest luxueuze range van het Duitse Muhle. Het is exclusief en modern design. De scheermessen en scheerkwasten worden gemaakt van hoogwaardige, bijzondere en moderne materialen. 

Muhle Edition No. 3 scheermes Fusion Carbon

Het Gillette Fusion scheermes de Edition No. 3 wordt gemaakt van carbon. Dit high tech materiaal wordt veel gebruikt in de Formule 1 of autorace industrie als bouwmateriaal in raceauto's. Het is oersterk, licht en fantastisch materiaal. Het carbon wordt met de hand verder bewerkt in de handvatten. De handvatten worden stuk voor stuk laag voor laag bedekt met de carbonvezels. Vervolgens wordt het in een mal geplaats voor de juiste vorm. Tenslotte wordt het met epoxyhars ingesmeerd, uitgehard en uiteindelijk mooi glanzend gepolijst. Hierdoor krijg je in het zwarte materiaal schitterende subtiele en dynamische lichtreflecties.

Het licht conische verdikte handvat en het gewicht zorgen voor een gebalanceerde grip in de hand. Scheren met dit scheermes is elke ochtend een plezierig moment voor jezelf.

Muhle RYTMO scheermes Fusion Essen Chroom

RYTMO is een van de meest populaire productlijnen van Muhle. De RYTMO scheermessen worden dagelijks verkocht omdat:

  • het een eenvoudig en herkenbaar design is;
  • uitgebreid assortiment en verschillende materialen (verchroomd metaal, kunststof en hout);
  • het ligt prettig in de hand;
  • topkwaliteit voor een vriendelijke prijs.

Muhle RYTMO scheermes Fusion Essen Chroom

Het Fusion scheermes handvat is gemaakt van duurzaam bewerkt Essenhout en verchroomd metaal. Het handvat heeft een lichte conische vorm en onderin een groef. Je hangt het scheermes op zijn kop met de groef in de speciale RYTMO houder. Tezamen met de RYTMO scheerkwast heb je met dit scheermes een eye catcher in de badkamer. 

Muhle STYLO scheermes Mach3 Beukenhout

STYLO is een van de mooiste productlijnen van Muhle. Het is sober, elegant, strak en modern design. Het STYLO Mach3 scheermes is gemaakt van schitterend bewerkt en verduurzaamd Beukenhout en glimmend verchroomd metaal. De natuurlijke nerf van het Beukenhout wordt geaccentueerd door het hameren van het hout. Vervolgens wordt het geïmpregneerd met hars. Het ergonomische conische handvat ligt zeer comfortabel en gebalanceerd in de hand. Het heeft een aardig gewicht waardoor je tijdens het scheren geen druk hoeft uit te oefenen. Het scheermes doet zijn werk. 

Het kliksysteem is van Gillette. Hierdoor past elke type Mach3 scheermesje op de scheermeshouder. Door het gewicht en de ergonomie van het handvat scheert dit scheermes soepel je gezicht glad. 

Muhle stylo scheermes mach3 beukenhout  

STYLO is een uitgebreide scheerlijn van scheerkwasten en complete scheerset. Uiteraard heeft het scheermes ook een bijbehorende scheerkwast en houder.

 

HeadBlade scheermes ATX

Het toppunt van functionalteit is natuurlijk het HeadBlade scheermes. Het eerste originele HeadBlade scheermes is in 1997 ontwikkeld door Todd Greene. Todd had altijd 'ruzie' met het gewone scheermes tijdens het kaal scheren van zijn hoofdhuid. Hij is vervolgens zelf een ergonomisch scheermes gaan ontwikkelen. Het ontwerp was elegant en functioneel met een ergonomische handgreep. Het zorgt voor een vlot en veilig scheren en een glad scheerresultaat.

HeadBlade

Het gewone scheermes met handvat is gemaakt voor het glad scheren van het gezicht. Scheren van het gezicht is een verticale heen-en-weer-beweging. Scheren van de hoofdhuid is een horizontale beweging. Hierdoor is het handvatscheermes minder geschikt voor het kaal scheren van het hoofd. Het handvat van de ATX zorgt voor een prettige en stevige grip tijdens het scheren. Je houdt het scheermes vast met je vingers in het half open oog bovenop het handvat. Hierdoor heb je maximale controle en voel je met je vingers goed aan wat er boven je hoofd gebeurt. De ATX is dan ook niets voor niets een van de populairste scheermessen. Het scheermes is gemaakt van hard kunststof en de ringgrip is van stevig flexibel rubber. Hierdoor heb je veel grip. De brede wielen zorgen ervoor dat het scheermes stabiel over de huid glijdt. Door de licht gebogen vorm van het handvat en de verende ophanging van het scheermesje volgt het perfect de gebogen ronde vorm van de schedel. In dit scheermes passen zowel de 4-blade (HB4) als 6-blade (HB6) scheermesjes van HeadBlade.

De ATX is zo ontworpen dat de leercurve minimaal is voor iedereen die eerder een conventioneel scheermes heeft gebruikt. Het is beschikbaar in vier kleurvarianten: Original, Black, Ghost (Clear) en Pink.