Reviews over scheer- en baardproducten: scheermessen

Dagelijks worden veel producten op onze webshop beoordeelt door onze klanten. Wij waarderen het enorm dat klanten de moeite nemen om onze scheer- en baardproducten te reviewen. Elke review is nuttig voor ons maar uiteraard ook zinvol voor andere klanten. We hebben enkele leuke, grappige en zinvolle reviews per categorie op een rijtje gezet. Alle productbeoordelingen op onze webshop zijn echte reviews van echte klanten.

Scheermessen

Onderstaand diverse beoordelingen van verschillende type scheermessen, zoals safety razors en open scheermessen. Graag willen wij alle beoordelaars bedanken voor het kopen en beoordelen van deze scheerproducten.

 

Boker double edge safety razor Boraso Chroom

'Ik dacht (na overstap van commerciële scheersystemen met meerdere mesjes) in te moeten leveren op comfort ten opzichte van kwaliteit, dat is niet het geval, het mes voelt comfortabel aan tijdens het scheren. Wel zal de techniek moeten worden aangescherpt. Het mes voelt fijn en solide, ik prefereer een wat zwaarder mes. Los van het handvat oogt de kop wat "plastic/verchroomd-achtig" dit doet verder niets af aan de afwerking en de kwaliteit overall.'

HeadBlade scheermes MOTO

Geweldig voor het natscheren van je hoofd. Werkt veel beter dan een gewoon mesje of met een machine. Gebruik het om de 2 dagen en hoofd blijft mooi zacht.

HeadBlade scheermes MOTO

DOVO open scheermes Best Quality 5/8" - 125803810

Mijn eerste straight razor! 5 jaar oud maar nog steeds geliefd! Bijna moet hij geslepen worden maar scheert nog steeds fijn! Als de kleine kindjes het eindelijk toelaten dan is de scheerriem aan de deur, een potje vet en een doek erbij even langs de riem mesje schoon kwartje nat zeepje maken even gezichtje vol smeren en genieten van me mesje maar.

DOVO open scheermes Best Quality 5/8" - 125803810

 

DOVO open scheermes Special imitatie Schildpad 5/8" - 12581358

Prachtig open scheermes met gouden ets. Er zit geen enkele speling op het lemmet en het heft waardoor het mes fijn vast te houden is. Zoals in de productinformatie staat wordt het mes geslepen geleverd waardoor het meteen scheerklaar is (wel even stroppen).

DOVO open scheermes Special imitatie Schildpad 5/8" - 12581358

Edwin Jagger 3ONE6 double edge safety razor Knurled RVS

Review 1
Dit is een bijzonder mooi afgewerkt scheermes. Het heeft een gewicht waardoor het goed in de hand ligt en een perfecte grip. Ik ga akkoord met de andere reviewers dat het iets agressiever tewerk gaat. Dit betekent echter niet noodzakelijk een gladder scheerresultaat. Met mijn Edwin Jagger DE86 bekom ik namelijk ook een perfekt glad scheerresultaat. Misschien toch iets om rekening mee te houden gelet op de iets hogere prijs van deze 3one6. Als ethousiaste scheerder ben ik er hoe dan ook bijzonder blij mee. Het is en blijft gewoon een erg mooi hebbeding.

Review 2
Het scheermes ziet er erg mooi uit en is goed afgewerkt. Ook de vormgeving heeft veel aandacht gehad. Mesjes worden heel goed passend zonder speling ingeklemd en het handvat geeft goed houvast, ook nat. De bijgeleverde mesjes van Feather heb gebruikt.

Vergeleken met mijn dagelijks gebruikte Feather AS-D2 mes, ook met Feather mesje geladen, is dit mes duidelijk agressiever. Ik moet oppassen me niet te snijden, maar misschien ben ik ook wel erg gewend aan de vergevingsgezinde Feather. Het scheergevoel is erg goed, je krijgt goed feedback van het mes. Voor mij een mes dat ik niet dagelijks zal gebruiken, maar vooral in het weekend en als ik eens echt heel glad geschoren wil zijn.

Review 3
Erg goed scheermes, enigszins agressief, maar niet echt noemenswaardig. Ligt lekker in de hand met uitstekende balans en lekker gewicht. Aanrader, maar helaas lastig leverbaar.

Review 4
Ben al lang opzoek naar een scheermes die aan al mijn wensen voldoet, en ik denk dat dit hem is. Ik heb verschillende messen gehad, zoals Merkur Progress en Futur waarvan de Progress mijn favoriet was. Ik vond de Futur te lomp, zeker bij mijn neus. Helaas liet het chroom los onder de kop van de Progress (hier bleef vuil aan kleven). Dit kan bij een geheel RVS mes niet gebeuren. Als vast mes heb ik ook de Muhle R89 identiek aan E Jagger DE89 en het nieuwe mes mocht iets agressiever zijn dan de 89. De 3one6 is dit ook, niet te mild en ook niet agressief een echt mes voor elke dag een leven lang ;-)

Edwin Jagger 3ONE6 double edge safety razor Knurled RVS

Feather double edge safety razor instelbaar DER-A

Ik heb er me juist mee geschoren en ik ben zeer aangenaam verrast door deze krabber, de 2x tegen de haren in onder de neus , wat voor mij een probleemzone is kan ik alleen maar zeggen perfekt geen irritatie gewoon spekglad in 2 passes met de er bij geleverde feathermesjes.

Feather double edge safety razor instelbaar DER-A

Merkur 34C double edge safety razor

Review 1
Na jaren Gillette mach3 overgestapt naar safety razor. Eerst een maandje oefenen met een razor van de grootgrutter. Resultaat was al snel beter dan de Gillette. Vorige week de Merkur 34C aangeschaft. Verademing !

Met het eerste (gelijk aangeschafte) Astra DE mesje ga ik morgen de vijfde dag in. Nog steeds super resultaat. Na dag vijf zal ik wel een nieuwe moeten pakken. De razor is wel wat klein, maar na een een weekje wil je niet anders. Voelt veiliger dan de Gillette. Erg nauwkeurig. Resultaat vele malen beter. Alleen het gevoel al met zo'n mooi apparaat in je hand....

Review 2
Ik was de hoge prijzen van de bekende cartridge mesjes helemaal zat en mijn huid was aardig rood elke keer na het scheren (zelf met verse cart.). Na wat onderzoek las ik over "ouderwetse" safety razors en de voordelen hiervan. Ik kwam uit op deze Merkur 34C.

Het is nu 2021 en ik gebruik hem nog steeds een paar keer per week. Na bijna 10 jaar ziet de 34c (met minimaal onderhoud) er nog net zo uit als toen ik hem kocht. Hij is makkelijk schoon te maken met een oude tandenborstel en wat handzeep.

Ik herinner me dat ik best zenuwachtig was voor het eerste gebruik, maar het ging eigenlijk zeer makkelijk en soepel. Op internet staan genoeg filmpjes voor de beginner en na 2 keer proberen heb je het wel door.

Voor beginners zou ik adviseren een probeer pakket met verschillende merken mesjes te proberen. Zelf kwam ik uit op Feather.

De initiële investering lijkt misschien wat hoger, maar je bespaard de rest van je leven en je hebt een betere scheer ervaring!

Review 3
Door het korte handvat ligt het mes fijn in de hand, dit gecombineerd met het gewicht zorgt ervoor dat je weinig druk hoeft uit te oefenen voor een glad scheerresultaat en het mes het werk kan laten doen. Daarnaast bestaat het mes uit twee delen waardoor het gemakkelijk te reinigen is.

Vanwege de gesloten kam is dit scheermes zeer geschikt voor de beginnende Double Edge scheerder. Als je opzoek bent naar je eerste Double edge scheermes kan ik de 34C zeker aanraden.

Review 4
Gebruik de Merkur 34C een drietal maand. Ligt goed in de hand en is heel gebruiksvriendelijk. Gebruik het voor de baard contouren. Het korte handvat is dan een + punt. Steeds weer blij dat ik wat moet 'bijscheren' met zo een aangenaam hebbeding.

Review 5
Merkur 34 C in een woord geweldig niet te agressief ligt fijn in de hand mesjes wisselen gaat makkelijk en snel met dit systeem van merkur iedere nat scheerder wil hem in zijn bezit hebben.
Een topper.

Review 6
De overstap gemaakt naar klassiek scheren, nog geen moment spijt van. Ik scheer mij elke dag en deze Merkur 34C ligt perfect in de hand. Een echte aanrader!

Merkur 34C double edge safety razor

Muhle COMPANION unisex safety razor Coral - RCOM02

Review 1
Alle moderne uitvindingen op het gebied van nat scheren ten spijt; maar dít is het helemaal! Het scheert super! Even lekker ouderwets inzepen met een goeie scheercrème en een goeie kwast; en dan scheren maar! Wel gecontroleerd natuurlijk, maar in no-time zijn de haren op een veilige manier weg daar waar je ze niet (meer) wilde hebben. Voor de man die deze review leest; het is een ook een leuk kadootje voor je vrouw of vriendin.

En ook in het kader van “en nou de rem erop; ik kies voor recyclebaar materiaal waar mogelijk”; dan sla je met dit scheerapparaat twee vliegen in één klap.

Review 2
Nu ruim een week in gebruik. Ik gebruikte Gillette, dus is wel beter. Ook de moeilijke haren gaan makkelijker. Geen problemen met de overstap gehad, maar ik begon wel voorzichtig. Als de ronding voor het mesje van de houder je huid maar raakt, zit je goed. Zit een mesje bij.

Review 3
Ook maar eens overgestapt op het ouderwetse scheren na jaren fusion systeem. Inderdaad is het scheren en de zalige producten één geluksmomentje geworden.
Wat een heerlijke ouderwetse geuren waarbij veel herinneringen naar voren komen als mijn vader en opa zich vroeger geschoren hadden.

De video tutorials zijn zeer waardevol. De eerste keer verliep al nagenoeg perfect op een paar kleine bloedpuntjes na. Dat kwam eigenlijk door nonchalant handelen omdat het wel lekker ging. Ook bij dit geldt: even doorzetten en niet te snel opgeven komt vanzelf goed. Na enkele keren gaat het steeds beter en geniet je van het resultaat.

Producten snel en keurig op tijd geleverd. TOPZAAK !!!

Review 4
Scheren met een safety razor is voor mij een totaal nieuwe ervaring. En wat voor een. In één woord GENIETEN! Had ik zo'n 30 jaar geleden mijn opa's DE scheermes maar eens geprobeerd. Ik vond dat als tiener maar ouderwets. Echter, beter laat dan nooit en dat geldt zeker voor mij. Want mijn hele leven al gebruik ik moderne high-end scheersystemen van toonaangevende merken. Wat mij betreft hoort dit nu meteen tot de verleden tijd en mogen deze regelrecht de prullenbak in.
Met de Mūhle companion heb ik als beginner denk ik een hele goede keuze gemaakt. Tijdens mijn eerste scheerbeurt heb ik zo'n beetje alle aanwijzingen en tips van de tutorials gevolgd.

Resultaat is verbluffend:

  • makkelijk hanteerbaar; druk, hoek en volgen van contouren alsof ik nooit anders gewend was.
  • totaal geen trekkerig gevoel i.t.t. modern mes; nauwelijks het gevoel van scheren, maar eerder het gevoel van scheerschuim verwijderen. Als een heet mes door de boter.
  • met míjn gevoelige huid geen scheerirritaties/roodheid; nauwelijks te zien dat ik fris geschoren was.
  • met een beetje techniek en de extra gesloten scheerkop geen sneetjes opgelopen.
  • perfect, glad en zeer comfortabel scheren.
  • daarnaast duurde het scheren voor mij nu juist minder lang ondanks dat ik met de safety razor rustiger aan deed; minder scheerbewegingen en veel minder vaak over dezelfde plek.
  • hopelijk behoren uitslag en pijnlijk ingegroeide haren eindelijk tot het verleden.

Op deze manier is scheren namelijk weer iets om met plezier uit te kijken en een genot om je gezicht te verwennen.

Muhle COMPANION unisex safety razor Coral - RCOM02 

Thiers-Issard open scheermes Diamant Bocote 5/8"

Prachtig, solide open mes. Is het geld meer dan waard. Snel en superscherp geleverd.

Thiers-Issard open scheermes Diamant Bocote 5/8"

TIMOR double edge safety razor chroom 80mm handvat

Review 1
Na een paar niet zo'n fijne scheer beurten, er een Mühle mesje in gedaan. Scheert nu perfect.

Toch vreemd dat hij beter scheert met een mesje van de concurrent (voor mij althans).

Review 2
Een goed klassieke scheermes. Ook voor beginner.

Review 3
Reeds enige tijd in gebruik. Door de smalle spleet tussen mes en apparaat weinig kans op snijden. Heb het uitgeprobeerd met het meest scherpe mesje, de Feather. Geen enkel probleem. Scheert spiegelglad en geen last van scheerbrand. Kan het aanraden voor gebruik van wat agressievere en scherpe tot zeer scherpe mesjes.

TIMOR double edge safety razor chroom 80mm handvat 


Uiteraard zijn er veel meer scheermessen beoordeeld. Bekijk op de webshop welke producten een review hebben.