Scheerzepen en scheercrèmes zonder een geurtje

Waarom zijn ongeparfumeerde scheerproducten beter voor je huid?

Net zoals veel verzorgingsproducten zijn ook scheerproducten geparfumeerd. Op onze webshop vind je uiteenlopende scheerzepen en scheercrèmes met de meest exotische en spannende geuren. Voor elke neus is er wel een geurtje beschikbaar.

We spreken regelmatig klanten die een gevoelige huid hebben en allergisch zijn voor specifieke geurstoffen. Het kunnen vervelende allergische huidirritaties zijn, zoals rode vlekken of branderig gevoel. Meestal heeft men direct na het gebruik deze irritaties, soms pas na enkele dagen. In dit geval is scheren een marteling. Je kan je voorstellen dat scheren met het scheermes over een geïrriteerde huid geen pretje is.

Scheerproducten met en zonder geuren

Wat zijn precies die geurbestanddelen? In veel gevallen gaat het om synthetische samengestelde geurstoffen. De fabrikant koopt deze bestanddelen in of produceert het zelf. Een klein beetje ervan is vaak voldoende om het scheerproduct zijn eigen geur te geven. De fabrikant is wettelijk verplicht om dit vermelden op het etiket als bestanddeel. Vaak zie je dan op het etiket staan 'Parfum' of 'Fragrance'.

Bij enkele ambachtelijke merken, zoals Meissner Tremonia en Biolijf worden geen kant-en-klare-geurstoffen gebruikt. Deze producten zijn dan ook niet geparfumeerd. De geur van de scheerzeep of after shave balm komt van de toegevoegde essentiële olïen. Het zijn dus geen synthetische samengestelde geurbestanddelen. Als je in scheercrème pure natuurlijk lavendelolie toevoegd dan ruikt deze scheercrème natuurlijk naar lavendel. Of als je in de after shave balm muntolie toevoegd dan heeft deze balm een muntgeur.

Maar wat als je een hekel hebt aan luchtjes? Of als je overgevoelig bent voor de toegevoegde parfum- of geurbestanddelen? Wellicht ben je allergisch voor de diverse (synthetische) geurstoffen? Dan heb je vaak een probleem met de reguliere scheerproducten in de detailhandel. Gelukkig heb je bij ons geen probleem. Want wij verkopen ook veel neutrale ongeparfumeerde tot licht geparfumeerde verzorgings- en scheerproducten.

 

Onderstaand een overzicht van enkele geurloze tot licht geparfumeerde scheerzepen, scheercrèmes en after shave balms.

Geurloze scheerproducten:

  1. Le Pere Lucien scheercrème ongeparfumeerd Nature
  2. Meissner Tremonia scheercrème Puristic Style
  3. Saponificio Bignoli Artigianale scheercrème ongeparfumeerd Neutro 175gr
  4. Meissner Tremonia after shave balm ongeparfumeerd Pure
  5. Muhle after shave balm Organic

Licht geparfumeerde scheerproducten 

  1. Baume scheercrème
  2. Baume after shave balm 
  3. Geo F Trumper scheercrème Kokosolie 
  4. Taylor of Old Bond Street scheercrème Aloe Vera 150gr
  5. Truefitt and Hill Ultimate Comfort after shave balm

Ben je nog op zoek naar scheerproducten voor de gevoelige huid?