Top-5 ergernissen tijdens het scheren

Dagelijks worden we geconfronteerd met kleine en grote ergernissen, óók tijdens het ochtendritueel scheren. We hebben de grootste scheergerelateerde ongenoegen op een rij gezet. Uiteraard geven we ook enkele tips om deze ergernissen te voorkomen. Graag vernemen wij of dit ook jouw irritaties zijn? We houden ons aanbevolen.

1. Botte scheermesjes

Voor je het echt goed in de gaten hebt blijkt het scheermes of scheermesjes bot te zijn. Je hebt je gezicht lekker ingezeept en vervolgens voel je dat het mesje aan je baardharen trekt. Omdat je het mesje al in je scheermeshouder hebt zitten ga je natuurlijk door met scheren. Ondanks dat het niet prettig en comfortabel aanvoelt. Na het scheren denk je: 'Had ik maar op tijd het mesje vervangen!'

Omdat de moderne cartridge multi-blades mesjes van de grote bekende merken zeer prijzig zijn, gaat men vaak te lang door met scheren met een bot scheermes. Zoals we vaker hebben verteld zorgen juist botte scheermesjes uiteindelijk voor scheerirritaties tijdens en na het scheren.

Tip
Verwissel altijd op een vaste dag in de week het mesje. Bijvoorbeeld, elke maandag een nieuw scheermes. Of gebruik een dobbelsteen naast je scheermes om bij te houden hoe vaak je al hebt geschoren. Deze leuke tip hebben we gehoord van een loyale klant van ons.

 

2. Scheerzeep is op

'S-morgensvroeg zijn we nog niet helemaal wakker. Slaperig draai je de deksel van je favoriete scheerzeep of scheercrème eraf en tot je grote schrik blijkt het op te zijn. Tot grote ergernis roept je vrouw of partner: 'Had je maar op tijd een nieuwe scheerzeep moeten kopen. Ik heb het nog zo gezegd!' Enfin, helaas kan je die ochtend niet lekker scheren. Uit pure wanhoop gebruik je eventueel een kant-en-klare-scheerschuim uit een spuitbus of scheer je met het elektrische scheerapparaat.

Tip
Wellicht toch voor de volgende keer beter luisteren naar je vrouw of partner.

3. Vrouwlief gebruikt je scheermes

Uiteraard ga je zeer zorgvuldig om met je scheergerei. Na het scheren maak je altijd alles goed schoon want een proper en steriel scheermes is zeer belangrijk. Je favoriete scheermes hangt altijd smetteloos in de speciale houder of scheerset. De volgende ochtend kom je erachter dat je vrouw de avond ervoor jouw scheermes heeft gebruikt om de beenharen even eraf te scheren. Het scheermes zit nog vol met prut en haren. Dit scheermesje ga je natuurlijk niet meer gebruiken en gaat direct de afvalbak in. Het toppunt van ergernis is natuurlijk als blijkt dat vrouwlief het laatste scheermesje heeft gebruikt. Voor de zoveelste keer geef je aan dat zij een eigen scheermes moet gebruiken. Helaas, begrijpen vrouwen dit niet.

Tip
Koop een scheermes met een rose of mintgroen handvat voor vrouwlief of verstop je scheermesjes.

4. Vergeten plekjes na het scheren

Na het scheren heb je het scheermes en de scheerkwast schoon gemaakt en opgeborgen. Even wrijf je nog één keer met de vingers over het gezicht. Tot je grote ergernis heb je enkele kleine plekjes niet goed glad geschoren. Heel vervelend. Meestal gaat het om de volgende delen van het gezicht:

  • onderin de halsstreek;
  • rondom de kaaklijn en kin;
  • rondom de bovenlip ter hoogte van de mondhoeken.

Om de volgende reden is dit super irritant:

  • ondanks de meerdere scheerpasses heb je toch deze plekjes niet goed geschoren;
  • als je het niet goed glad scheert ga je de hele dag met je vingers hierover wrijven;
  • de rest van je dag ga je je hieraan ergeren.

Tip
Zorg ervoor dat je altijd naast je favoriete scheermes een tweede eenvoudig en gebruiksklaar scheermes hebt liggen. Ben je inderdaad deze plekjes vergeten dan kan je nog even snel dit tweede scheermes inzetten als 'geheim wapen'.

   

5. Je scheergerei ligt niet keurig op zijn plaats

Net zoals in de werkplaats, garage of in je eigen schuur hangt het gereedschap altijd op een vaste plek. Hierdoor hoef je nooit te zoeken naar het gereedschap en voorkom je dat het kan beschadigen. Ook je scheerzeep, aftershave, aluinstift, scheermes en scheerkwast liggen allemaal keurig op de juiste plek in de badkamer. Scheren is een ritueel. Elke man heeft zijn eigen scheersysteem en volgorde van scheren. Tijdens het scheren wil je niet misgrijpen en zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Als iemand anders je scheergerei gaat gebruiken ligt het altijd na gebruik in een andere volgorde. Of het ligt niet op de juiste plaats.

Tip
Zorg voor een eigen afsluitbaar gedeelte in het badkamerkastje.