Top-5 meest populaire after shave balm producten

We hebben weer eens lekker zitten spitten in onze verkoopdatabase. Dit keer hebben we bekeken wat nu de meest populaire after shave balms zijn. De onderstaande opsomming van deze Top-5 is gebasseerd op de verkoopdata van de periode 2018 t/m 2020 van onze NL-webshop voor Nederland en België.

Waarom moet je een after shave balm gebruiken?

Een goede balm geeft de huid rust en hersteld het een klein beetje. Een balm trekt de huid in, voedt de huid en zorgt dat het comfortabel aanvoelt. Als je last hebt van een droge huid na het scheren dan is het prettig om een balm te gebruiken. In de winter hebben we te maken met een koude droge lucht. Als je veel buiten werkt heb je wellicht eerder last van een droge huid. Na het scheren heb je dan een droge schrale huid en een vervelend trekkerig gevoel. Een klein beetje balm voorkomt dit.

In tegenstelling tot een ouderwetse after shave splash bevat een balm geen alcohol. Een balm bevat diverse voedende, huidherstellende en hydraterende bestanddelen, zoals: Arganolie, Allantoïne,  Aloë Vera extracten, Jojoba olie en calendula. Veel balms zijn licht geparfumeerd. Enkele after shave producten zijn nagenoeg neutraal tot ongeparfumeerd.

Veel klanten van ons zweren bij een after shave balm omdat het prettig en comfortabel aanvoelt na het scheren. Het is voor veel mannen een standaard onderdeel van het natscheren. Omdat de emulsie goed wordt geabsorbeerd door de huid voelt het in veel gevallen niet vettig aan. Als tenslotte de balm qua geur aansluit op de scheerzeep wordt het scheren een 'klein feestje' in de ochtend.

 

Top-5 after shave balms

Op basis van aantal stuks verkochte artikelen onderstaand een opsomming van de nummer 1 tot en met 5.

1. Proraso after shave balm menthol & eucalyptus

Wereldwijd is het Italiaanse Proraso uitermate populair. Het zijn stuk voor stuk fantastische scheerproducten met een uitstekende prijs/kwaliteits-verhouding. Proraso heeft diverse after shave balms in het assortiment. Voor elk type huid of scheerprobleem heeft men een oplossing.

De Proraso after shave balm menthol & eucalyptus verzorgt en verkwikt de huid na het scheren. De diverse oliën (amandelolie en shea boter/olie) verzorgen en kalmeren de huid. Tegelijkertijd verfrist de toegevoegde menthol en Eucalyptusolie de huid. Deze licht geparfumeerde balm heeft een frisse geur van Munt en Eucalyptus.

De scheerproducten van Proraso bevatten geen parabenen, siliconen, minerale oliën en kunstmatige kleurstoffen.

Proraso after shave balm menthol & eucalyptus 

2. Proraso after shave balm

Direct na de No. 1 komt deze balm van Proraso voor de gevoelige huid. Het is een zeer goede verzorgende en kalmerende balm. Omdat deze balm nagenoeg neutraal is en zeer weinig geurbestanddelen bevat is het uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Het bevat o.a. groene thee en haver extracten. Deze bestanddelen stimuleren de huidherstellende werking van de huid en hebben een verzachtende en hydraterende werking.

Proraso after shave balm

3. Baume.be after shave balm

De aanleiding om de Baume.be after shave balm te ontwikkelen was zeer verklaarbaar. De Belg Karl Indigne heeft een zeer gevoelige huid. Zijn huid is sterk allergisch voor diverse bestanddelen in after shave producten. Toen 10 jaar geleden zijn favoriete aftershave balm niet meer werd verkocht, is hij zelf een balm gaan ontwikkelen. Het moest een verzorgend product worden speciaal voor de gevoelige mannenhuid. Manandshaving.nl was 10 jaar geleden zijn eerste buitenlandse zakelijke afnemer. Vanaf het beginuur is het een bestseller. Later is Karl het assortiment gaan uitbreiden met een pre shave gel, scheerzeep en scheercrème.

Kenmerken van een snel geïrriteerde huid na het scheren zijn bijvoorbeeld: droog schraal en trekkerig gevoel of branderige rode vlekken. Deze balm is populair omdat het echt goed zijn werk doet. Het is een dunne vloeibare emulsie met een licht vettige samenstelling, trekt snel de huid in en geeft rust. Het kalmeert en hydrateert de geïrriteerde huid. Het bevat o.a. shea boter, jojoba olie, thee extracten en kamille extracten.

Baume.be bevat met name natuurlijke bestanddelen en heeft een lichte neutrale tot frisse geur.

Baume.be after shave balm   

4. HeadBlade after shave balm Matte

Ook de pasgeschoren hoofdhuid moet natuurlijk worden verzorgd. De hoofdhuid is kwetsbaarder dan de huid bij de wangen. HeadBlade heeft daarom 2 after shave balms ontwikkeld: Matte en Glossy. Beide producten zijn ongeparfumeerd en hebben een vochtinbrengende werking. Resultaat: een fris verzorgende hoofdhuid.

Het Amerikaanse HeadBlade is al jaren het No. 1 scheermerk voor het kaal scheren van de hoofdhuid. Omdat veel mannen hun bolletje kaal scheren zijn de verzorgingsproducten van HeadBlade zeer populair. 

De HeadBlade after shave balm Matte is populairder dan de Glossy balm. De Matte balm zorgt voor een normale matte teint van de hoofdhuid. Als je net als onze stripheld Lambik van Suske & Wiske een mooie glanzende bol wilt hebben, dan moet je de Glossy smeren. De Glossy zorgt juist voor een glanzende teint. HeadBlade is een no-nonsense merk. Alle scheerproducten zijn ongeparfumeerd tot zeer licht geparfumeerd.

Deze balms bevatten o.a. de volgende bestanddelen: Aloë Vera extracten, Tea Tree olie, Muntolie en Shea boter.

HeadBlade after shave balm Matte

5 Truefitt and Hill sandalwood after shave balm

Als je eenmaal de sandelhout scheercrème en after shave balm van dit mooie klassieke Engelse scheermerk hebt gebruikt, wil je niets liever meer gebruiken. De sandelhout geurlijn van Truefitt and Hill is mateloos populair. Ondanks dat deze balm vergeleken met de voorgaande producten best prijzig is, is het een zeer populaire balsem.

Truefitt and Hill sandalwood after shave balm

De sandelhoutgeur van Truefitt and Hill sandalwood after shave balm is warm en fris tegelijkertijd. Het is een herkenbare klassieke herengeur met basistonen van sandelhout, tonka en cederhout, gecombineerd met lavendel, tijm en jasmijn. De topnoten zijn subtiele fruitige noten van ananas, meloen, citroen en bergamot.

De toegevoegde lanoline en Aloë Vera extracten verzorgen, verzachten en hydrateren de pas geschoren huid.

Dit product wordt geleverd in een mooie chique flacon van gematteerd glas met een handig drukpompje.