Top-5 meest populaire pre shave producten

Het is altijd leuk om in je verkoopdata van de afgelopen 10 jaar te duiken en te analyseren wat wel of niet goed verkoopt. Onlangs hebben we bekeken welke pre shave crèmes of oliën goed verkopen. We hebben een Top-5 samengesteld van de best verkochte pre shave producten. Het gaat om verkoopdata van de periode 2010 t/m 2020 van onze NL-webshop voor Nederland en België. We hebben natuurlijk ook even gekeken naar de cijfers van 2020. En hier zien we exact dezelfde top-5.

Wat is een pre shave?

We hebben het vaker gezegd: 'Een preshave product hoeft niet maar kan een bijdrage leveren aan extra scheercomfort.' Een goede voorbereiding vooraf, zorgt uiteindelijk voor minder ellende achteraf. Tsja, dat is natuurlijk met heel veel dingen in het leven. Dus dat geldt ook voor het scheren. Een preshave product zorgt voor extra bescherming tijdens het scheren. Hierdoor heb je minder kans op scheerirritaties tijdens en na het scheren.

Als je een droge huid hebt en veel last hebt van een droge schrale huid na het scheren dan heb je veel baat bij een goede preshave olie. Of als je een zware baardgroei hebt dan zorgt een preshave ervoor dat de baardharen iets zachter worden.

Top-5 pre shave producten

Op basis van aantal stuks verkochte artikelen onderstaand een opsomming van de nummer 1 tot en met 5.

1. Proraso pre shave crème menthol & eucalyptus

Dat de Proraso pre shave producten op de eerste 2 plekken staan is ook niet zo gek. Het zijn fantastische scheerproducten en betaalbaar. Deze crèmes hebben een niet-vettige samenstelling en zijn gemakkelijk aan te brengen en te verdelen op de huid. De Proraso pre-shave crème menthol & eucaluptus staat op nummer 1 omdat het een super frisse preshave is. Het zit barstensvol menthol en eucalyptus. Deze bestanddelen verfrissen, verkoelen en revitaliseren de huid. In combinatie met de Proraso scheercrème of scheerzeep zorgt het voor een heerlijk fris, schoon en glad scheerresultaat.

De diverse Proraso pre shaves zijn licht tot sterk geparfumeerd. De scheerproducten van Proraso bevatten geen parabenen, siliconen, minerale oliën en kunstmatige kleurstoffen.

Andere preshave producten van Prorosa:

2. Proraso pre shave crème voor gevoelige huid

Direct na de groene menthol & eucalyptus scheerlijn van Proraso volgt de Proraso pre shave crème voor de gevoelige huid. Het maakt de baardharen zacht en zorgt voor extra bescherming tegen het scheermes. Deze preshave bevat o.a. extracten van haver, groene thee en tijm. Deze bestanddelen voorkomen scheerirritaties, zoals rode vlekken en een branderige schrale huid. Ook dit product is sterk geparfumeerd. 

3. Truefitt & Hill Ultimate Comfort pre shave olie

De Ultimate Comfort pre shave olie van het klassieke Engelse scheermerk Truefitt & Hill staat al 10 jaar op plaats 3. Dat is best wel bijzonder want het is een duur artikel. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed: het is zeer effectief en je hebt weinig nodig voor een comfortabele scheerbeurt. Daarom is dit artikel populair. Wat wij zien is dat als eenmaal klanten deze preshave olie kopen het altijd gaan gebruiken. Het wordt onderdeel van het vaste scheerritueel.

Het is een dunne olie en daardoor kan je het gemakkelijk aanbrengen en verdelen. Het voordeel is dat het snel de huid intrekt en goed zijn werk doet. Het beschermt en voedt de huid actief. Dit preshave product heeft een lichte subtiele citrusgeur en bevat o.a. avocado olie, jojoba olie, aloe vera extracten, wolverlei extracten en bergamotolie.

4. Bluebeards Revenge pre shave olie

De pre-shave olie van het Engelse merk Bluebeards Revenge is een dikke lobbige olie. Hierdoor zorgt het voor een mooie slicklaag en extra veel bescherming tijdens het scheren. Tezamen met de bekende scheercrème van dit merk zorgt het voor een perfect gladde en comfortabele scheerbeurt. Deze pre shave olie is licht geparfumeerd en bevat o.a. castorolie.

5. Edwin Jagger pre shave crème

Het populaire Engelse wereldmerk Edwin Jagger heeft een groot assortiment scheerzepen, scheercrèmes en after shave balms. De Edwin Jagger pre shave crème hoort ook in dit rijtje thuis. Dit pre shave product combineert uitstekend met de overige scheerproducten van dit merk. Veel klanten kunnen niet meer zonder deze heerlijke frisse pre shave crème. Het is de perfecte voorbereiding op het scheren. Het hydrateert en beschermt de huid en vermindert scheerirritaties. Het bevat alleen natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera en sheaboter. 

Deze pre shave bevat ook menthol en kamfer. Dit zorgt voor een aangenaam fris en schoon gevoel op de huid tijdens het scheren.