Top 5 meest verkochte baardoliën

Welke baardolie moet ik kopen?

Heb je een baard dan heb je waarschijnlijk al een keer een baardolie gekocht en gebruikt? Elke huid en baard heeft zijn eigen baardolie. Heb je nog een beginbaard dan heb je wellicht last van een droge schilferige en jeukende huid. Heel irritant. In dit geval heb je veel baat bij een goede verzorgende baardolie. Heel vervelend is ook een snel pluizende baard. Het pluizen kan je voorkomen met een heerlijke lobbige olie. Gelukkig is er heel veel keuze. Van klassieke traditionele baardproducten tot hippe barbershopmerken. Om je op weg te helpen hebben we een top 5 voor je samengesteld.

1. Proraso Single Blade baardolie Wood & Spice

Het is niet zo gek dat de Proraso bovenaan staat. Al vanaf de oprichting is Proraso wereldwijd zeer populair. De Single Blade productlijn bestaat uit 3 fantastische verzorgende baardoliën: Wood & Spice, Azur Lime en Cypress & Vetyver.

De Wood & Spice olie is binnen deze range veruit het populairste. Waarom? Het heeft een warme kruidige en robuuste geur van sandelhout, cederhout en citrus. Dit is wat deze olie anders maakt vergeleken met andere baardmerken. Het is een niet vettige olie die snel de huid intrekt en een verzorgende werking heeft. Alle Single Blade baardoliën bevatten zonnebloemolie, avocado olie, macademia olie en walnotenolie. Daarnaast bevatten ze lekker veel eucalyptus en menthol. Dit zorgt natuurlijk voor een heerlijk fris gevoel op de huid.

De Azur Lime baardolie heeft een lichte frisse en klassieke citrusgeur. De Cypress & Vetyver heeft een lichte klassieke bos- en houtgeur.

Proraso single blade baardolie Wood & Spice

2. Bluebeards Revenge baardolie Classic Blend

Bluebeards Revenge verkopen wij al sinds 2011. Wat toen begon met een scheercrème en after shave balm is inmiddels een indrukwekkend assortiment geworden. Stuk voor stuk gaat het om topproducten. Ook de 2 baardoliën van dit Engelse merk: Classic Blend en Cuban Blend. Deze baardproducten met de opvallende piraten doodshoofd zijn ook zeer populair in de barbershop.

De Classic Blend heeft een frisse moderne mannelijke geur. De Cuban Blend heeft een licht houtige geur. Beide baardoliën voorkomen een pluizige baard en zorgen voor een frisse verzorgde en glanzende baard. De belangrijkste bestanddelen zijn druivenpitolie, olijfolie, zonnebloemolie en vitamine E. De toegevoegde vitmaine E kan huidschade veroorzaakt door irritaties enigszins beperken of herstellen.

Bluebeards Revenge baardolie Classic Blend

3. Mr Bear Family baardolie Beard Brew Woodland

Toen Björn Landén begon met zijn Mr Bear Family kon hij nog niet beseffen dat zijn baardolie wereldwijd zo'n succes zou worden. Zijn Beard Brew range worden wereldwijd verkocht. In elke barbershop staat wel een flesje van dit Zweedse baardmerk. Omdat Björn zijn baardolie heeft ontwikkeld voor zijn eigen baard weet hij verdraaid goed wat wel of niet goed is voor de verzorging van jouw baard. Alle baardoliën bevatten een blend van abrikoospitolie, amandelolie, jojoba olie, arganolie, rozenhoutolie en nog veel meer.

De biologische Arganolie in deze baardolie verzacht de huid en voorkomt uitdroging. En je baard gaat er beter uitzien. Het geeft je baard een natuurlijke glans en maakt het makkelijker doorkambaar. De Jojoba olie uit de zaden van de Simmondsia chinensis plant heeft dezelfde structuur en werking van huideigen 'sebum' of talg.

De Woodland Beard Brew is populair omdat het sterke frisse en kruidige geur heeft van hars en rozemarijn. Je ruikt een zomers Dennenbos.

Alle baardproducten van dit Zweedse merk worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Het bevat alleen natuurlijke bestanddelen, wordt niet op dieren gestest en is vegan-friendly.

Mr Bear Family baardolie  

4. Acca Kappa Barbershop baardolie

De baardolie van Acca Kappa is onderdeel van een complete verzorgingslijn voor de moderne man met snor en baard: Barber Shop Collection. Het moet gezegd worden, 'de baardolie van Acca Kappa is niet goedkoop'. Maar het is wel een superieur product. Veel klanten van ons blijven deze baardolie gebruiken. Waarom? Het voelt comfortabel aan op de huid, de baard krijgt een heldere en natuurlijke glans, je hebt weinig nodig en het ruikt prettig naar munt. Het heeft een licht stroperige samenstelling. Hierdoor kan je het makkelijk verdelen in de baard. Na het aanbrengen in je baard voel je dat de mix van oliën hun werk gaan doen. De olie wordt direct opgenomen door de huid en baardharen. Hierdoor voelt het niet vettig aan.

De Acca Kappa baardolie bevat o.a. de volgende actieve bestanddelen: arganolie, lijnzaadolie, sacha inchi olie en moringa extracten.

Arganolie zit barstensvol onverzadigde vetzuren, vitamine E en ook squaleen. Squaleen heeft een hydraterende werking; het voorkomt huidschilfering. Sacha Inchi-olie heeft een verzorgende werking en het voorkomt een droge schilferige huid. De celvernieuwende werking van deze olie activeert huidcellen, verhoogt het metabolisme en de elasticiteit van de huid. De moringa extracten zorgen voor een elastische huid en behandelbaar haar. Het voorkomt dat de baardharen niet gaan klitten.

Acca Kappa Barbershop baardolie

5. American Crew baardolie Beard Serum

American Crew is al jaren het No. 1 verzorgingsmerk voor mannen in de herenkapsalon. In samenwerking met de beste kappers en barbiers heeft American Crew verschillende baardverzorgingsproducten ontwikkeld. De baardolie in de handige flacon met doseerpompje is een mix van diverse verzorgende oliën: arganolie, lijnzaadolie en cypergraswortelolie.

In het begin van je baard zijn de baardharen stug en hard. Deze baardolie maakt de haren zacht en glanzend. De Beard Serum is licht geparfumeerd.

American Crew baardolie Beard Serum