Top 5 scheer- en baardproducten voor de Lente

De lente is weer begonnen en gelukkig heeft elke jaargetijde haar eigen karakter en geuren. De lente betekent de eerste warme zonnestralen en jonge verse groene bladeren en bloemen. Tegelijkertijd kan het ook nog een beetje fris zijn. De onderstaande scheer- en baardproducten, aftershaves en colognes hebben allemaal frisse groene en bloemige geuren. Tijdens de wintermaanden hebben we een klein beetje 'opgesloten' gezeten. Deze verzorgingsproducten zorgen ervoor dat lichaam en geest weer fris en monter worden. Klaar voor de lente. 

1. eShave scheercrème White Tea

De White Tea van eShave is een scheercrème met een heerlijke lentefrisse geur. Het heeft een zachte smeuïge en geconcentreerde samenstelling. Een klein beetje scheercrème zorgt al voor een rijke en volvette scheerschuim met uitstekende scheereigenschappen. Het maakt de baardharen zacht, het zorgt ervoor dat het scheermes probleemloos en soepel over de huid glijdt en het verzorgd een klein beetje de huid tijdens het scheren. eShave is een eigentijds merk voor de moderne man die toch graag op de klassieke manier zich wilt scheren en verzorgen.

eShave werd in 1996 opgericht door Danielle Malka met als uitgangspunt: “Als je er goed uitziet, voel je je goed. Een goed verzorgde man straalt vertrouwen uit en is een gelukkig mens."

De White Tea is een complete scheerlijn: vanaf pre shave tot en met after shave.

eShave scheercrème White Tea 

2. DR Harris scheerzeep Windsor in houten kom

De scheerzepen van het traditionele Engelse scheermerk DR Harris behoeven geen uitleg. Stuk voor stuk gaat het om topkwaliteit scheerproducten. De scheerzepen zijn zogenaamde tripple milled zepen. Gedurende het productieproces wordt het zeepproduct een paar keer geperst tussen stalen rollen. Stap voor stap wordt het lucht en water uit het zeep geperst. Uiteindelijk krijg je een super geconcentreerde scheerzeep met een consistente kwaliteit. Hierdoor gaat deze scheerzeep zeer lang mee. Vergeleken met gewone scheerzepen kan je er meer scheerbeurten uithalen.

De Windsor geurlijn is een populaire en zeer complete range van DR Harris. Het is een frisse klassieke geur met een eigentijdse moderne en levendige twist. Het begint met citrustonen van sinaasappel en bergamot gecombineerd met warme, leerachtige geurtonen van zwarte peper, amber, patchouli, cederhout, vanille en vetiver.

De scheerzeep zit in een luxe houten kom met deksel. Hierdoor kan je makkelijk met scheerkwast je scheerschuim maken. Even de scheerkwast natmaken, een paar keer draaien en je hebt lekker veel scheerschuim op de scheerkwast. Klaar voor gebruik. Na het scheren kan je uiteraard je after shave doen met de overige verzorgingsproducten van Windsor. Is de scheerzeep op dan is er gelukkig ook een scheerzeep navulling voor de houten kom. 

DR Harris scheerzeep Windsor in houten kom

Even ter informatie, de Britse koninklijke familie is het huis Windsor.

3. Stirling Soap Co. after shave balm Executive Man

Aan het begin van de lente kan het nog frisjes zijn. Je huid kan nog droog of schraal aanvoelen na het scheren. Een klein beetje verzorging kan dus geen kwaad. De after shave balm Executive Man van Stirling Soap Co heeft dankzij de toegevoegde Toverhazelaarextracten, Aloë Vera, Shea Butter en Optiphen Plus een sterk verzorgende en verzachtende werking. Het wordt direct geabsorbeerd door de huid. Net zoals alle andere balms van dit merk is de Executive Man licht geparfumeerd. De geur van deze balm is fris, mannelijk en stijlvol. Echt een geur voor de Lente.

De geur van deze balm sluit aan op de scheercrème. Heb je liever een alcoholhoudende splash na het schren dan heeft Stirling Soap uiteraard ook de bijbehorende after shave.

Stirling Soap Co. after shave balm Executive Man

Stirling Soap Co. heeft een indrulwekkend assortiment voor de complete verzorging van de man: van badzepen en baardbalms tot en met scheerzepen en after shave producten. Het is in 2012 opgericht door het echtpaar Roderick and Amanda Lovan. Inmiddels is het in de USA het No. 1 ambachtelijk verzorgingsmerk voor mannen. 

4. Saponificio Varesino after shave Stella Alpina

Er gaat niets boven een heerlijke frisse bergweide met de geur van vers jong gras, bloemen en een zacht koel bergbriesje. Stella Alpina van het Italiaanse Saponificio Varesino is een frisse citrusgeur gecombineerd met basilicum, eucalyptus, cypres en amber.

Deze after shave op alcoholbasis is verrijkt met verschillende verzorgende bestanddelen oliën, zoals Stella Alpina (Edelweiss van de Alpen) extracten (antioxydant), Vitamin E en B5 (hydrateren), Kamille extracten (verzachten en verfrissen) en Aloë Vera (huid herstellende werking) en lavendelolie (anti bacterieel en hydrateren). De alcohol zorgt voor heel even een verkwikkend gevoel op de huid. De diverse oliën in deze after shave hebben een kalmerende en verzorgende werking, zoals van een after shave balm.

De geur van deze after shave sluit natuurlijk perfect aan op de scheerzeep en badzeep van dit merk:

  • Saponificio Varesino badzeep Stella Alpina
  • Saponificio Varesino scheerzeep Stella Alpina

saponificio Varesino after shave Stella Alpina

Saponificio Varesino is een grote ambachtelijke zeepproducent en is in 1945 opgericht door Dante Bardelli in het Italiaanse Brebbia.

5. Antiga Barbearia de Bairro baardolie Chiado

Na de donkere wintermaanden mag de baard weer worden gefatsoeneerd en getoond aan de buitenwereld. Het is prettig om je baard te behandelen met een lichte niet vettige baardolie. De Antiga Barbearia de Bairro baardolie Chiado is een dunne olie. Hierdoor kan je het makkelijk inmasseren en verdelen in je baard. Het wordt snel geabsorbeerd door de haren en de huid. Je hoeft niet bang te zijn voor een vettig gevoel op de huid. Door het drukpompje kan je de juiste hoeveelheid druppels doseren.

De Chiado baardolie heeft een rustige, warme en mannelijke geur van tabak, sandelhout, cederhout en white musk.

Antiga Barbearia de Bairro baardolie Chiado