Welke baardspullen heb je nodig tijdens je Teamssessie?

Sinds deze bizarre Coronaperiode zitten we dagelijks thuis te vergaderen met onze collega's. 'S-morgen rollen we zo uit ons bed richting onze logeer- of kantoorkamertje en kruipen we achter onze beeldschermen. De verleiding is groot om in je campingsmoking en onverzorgde weekbaard tijdens de Teamssessie te werken en vergaderen. Hoe voorkom je dat je eruit gaat zien als een onverzorgde Beeldbuisbengel? We hebben enkele handige en simpele baardtips op een rijtje gezet.

Baardmanagement begint met de juist baardspullen

Net zoals je op de werkvloer het werk probeert te managen moet je ook je baard gaan managen. Baardmanagement begint bij jezelf met het gebruik van de juiste baardspullen. Als je toch gaat douchen, neem dan ook meteen je baard onder handen. Gebruik een klein beetje baardshampoo om je baard weer gezond en fris te krijgen. Door de baardshampoo wordt je baard weer schoon en gaat het lekker ruiken.

Als je dan toch voor de spiegel staat kan je net zo makkelljk snel de baardcontouren bijwerken met behulp van een speciale snor- en baardscheermes. Dit kleine scheermes is super handig om de randjes goed bij te werken. Als je dit dagelijks doet ben je slechts enkele minuten bezig. Je baard blijft dan in shape.

Als je dan toch de baardranden bijwerkt kan je ook direct met behulp van de baardschaar de onwillige baardharen bijknippen. Hierdoor blijft de baard mooi in vorm. Een pluizige baard die eruit ziet als een ontplofte Cavia is natuurlijk geen porum.

Na het douchen en de baardshampoo kan je het beste een paar druppels baardolie in je baard aanbrengen. Door de baardolie gaat zelfs de meest onverzorgde baard er weer mooi uitzien. Als je last hebt van een pluizige baard heb je veel baat bij een baardolie. Ook de geïrriteerde huid onder je baard kan je goed verzorgen met baardolie. Een droge schilferige huid of rode vlekken worden stap voor stap minder als je dagelijks baardolie gebruikt.

De ultieme verzorging van je baard is tenslotte de baardolie goed verdelen en inwrijven met een baardborstel. Met de baardborstel krijg je een gelijkmatige verdeling van de baardolie. Tevens kan je de baard heel makkelijk en snel in vorm brengen.

Voorkom een Neanderthalerbaard

Als je niet oppast en niet aan baardmanagement doet gaat je baard eruit zien als een Neanderthalerbaard. Als je niets doet aan verzorging gaat je baard doorgroeien op de wangen, in de halsstreek en over je Adamsappel. Je complete gezicht wordt dan bedekt met haar. De tijd van de Neanderthaler is al heel lang voorbij. Hoe voorkom je dit?

Probeer om de dag of twee dagen je baardcontouren goed bij te werken met het veiligheidsscheermes of safety razor. Met dit scheermes kan je heel vlot en super strak de baardranden scheren. Veel van onze klanten met baard gebruiken dit scheermes. Het grote voordeel is dat je precies kan zien waar het scheermesje scheert. 

Bescherm je huid tijdens het scheren met een transparante scheergel uit een tube. Het voordeel van scheergel is dat het makkelijk met de vingers kan worden aangebracht en het zorgt voor een lekker glad glijlaagje. Het beschermt je huid optimaal. Omdat het transparant is kan je heel goed de baardranden zien.

Ons advies is dan ook: "breng je baard in model met een scheergel".

 

Om de baardranden op de wangen strak te scheren maak je een denkbeeldige kromme lijn vanaf de bakkebaarden naar de bovenkant van de snor. Met de safety razor scheer je vervolgens soepel vanaf het beginpunt bij de bakkebaarden naar de snor. Voor de baardcontouren op de halsstreek direct onder de kaaklijn en kin kan je de volgende truc hanteren. Leg twee vingers dik direct onder de kaakrand en de kin. Hiermee creëer je een denkbeeldige lijn vanaf de ene kant naar de andere kant. Alles wat onder deze lijn ligt scheer je weg. Bescherm je huid met een beetje scheergel. Leg de safety razor op deze lijn en scheer voorzichtig naar beneden. Als het niet direct glad is kan je nog een keer zijwaarts naar het midden boven je Adamsappel scheren. Begin eerst van rechts naar het midden (als je rechtshandig bent) en vervolgens van links naar het midden. Als je linkshandig bent begin je natuurlijk andersom.