Welke deodorant zorgt voor welriekende droge oksels

Wat doen we onder de oksels?

Laten we er niet omheen draaien. Na een dag keihard werken of een uurtje sporten ruikt het onder je oksels niet altijd even fris. Natte zweetplekken op je mooie pas gestreken hagelwitte of je favoriete blauwe overhemd voelt ook niet prettig aan en wil je eigenlijk voorkomen. In deze blog zetten wij alle deodorants op een rijtje en leggen we uit hoe je voor heerlijk ruikende en droge oksels kan zorgen.

Deodorant versus anti-transpirant

Een deodorant verdoezelt of neutraliseert de lichaamsgeurtjes onder de oksels. Deodorants zijn vaak geparfumeerd en zorgen voor een langdurige frisheid en een unieke geur. Het verminderd niet het transpireren. Dus na een dag zware arbeid heb je nog steeds klotsende oksels. Een anti-transpirant gaat een stap verder door het zweten onder controle te houden. Een anti-transpirant bevat vaak aluminiumzouten en blokkeert zeer effectief het zweten. Deze zouten verminderen de natuurlijke zweetfunctie van je lichaam door het blokkeren van de zweetkanalen in je huid. Hierdoor kan het vocht minder goed het huidoppervlak bereiken.

Welke deodorant moet je kiezen?

De keuze tussen een deodorant en een anti-transpirant is afhankelijk van:

  • of je van nature snel zweet;
  • of je dagelijks zwaar lichamelijk werk doet of veel sport;
  • en in welke mate je wel of geen gevoelige huid hebt voor bepaalde bestanddelen.

Als je snel zweet en je moet nog een hele dag werken dan kan je kiezen voor een anti-transpirant. Als je sport dan weet je dat je even gaat zweten. Na het sporten ga je toch vaak douchen. In dat geval is een deodorant effectief. Heb je een gevoelige huid dan kunnen de aluminiumzouten in anti-transpirant deo's wellicht huidirritaties veroorzaken. Je kan dan het beste een deodorant met natuurlijke ingrediënten zonder deze zouten gebruiken. Sommige okselproducten bevatten alcohol. Als je regelmatig je oksels scheert dan moet je deodorant met alcohol vermijden. Alcohol kan de huid uitdrogen en eventueel irriteren, zoals rode plekken en een branderig gevoel.

Deodorants heb je in verschillende vormen en samenstellingen: spray, stick of roller en met wel of geen aluminiumzouten en alcohol. Veel deodorants van de herenmerken sluiten qua geur goed aan op de geuren van de scheerzepen, after shave producten en colognes. De keuze is natuurlijk persoonlijk.

Acca Kappa deodorant spray 1869

Even een pufje met deze lekker geparfumeerde deodorant en je hebt direct een gelijkmatige verdeling op de huid. Deze alcoholvrije deodorant is speciaal voor de mannenhuid ontwikkeld. Dankzij extracten van IJslandse korstmos heeft het een langdurige beschermende werking zonder de huid te irriteren. Omdat het geen afsluitende werking heeft, kunnen de poriën blijven ademen. De toegevoegde allantoïne heeft een verzachtende werking. Zoals alle verzorgingsproducten van Acca Kappa bevat het geen parabenen, minerale oliën, GMO's, gluten, PEG en siliconen.

Acca Kappa deodorant stick White Moss

Deze alcoholvrije deo stick van Acca Kappa is huidvriendelijk en zorgt voor een langdurige bescherming. Het heeft de populaire frisse White Moss geur van witte musk, lavendel en jeneverbes.

D.R. Harris deodorant stick Arlington

Deze deodorantstick van DR Harris heeft de populaire superfrisse Arlington-geur van citrus en varen. Een stick is effectief, snel en gemakkelijk in gebruik. Alle deodorants van DR Harris bevatten zogenaamde bacteriocides. Deze bestanddelen verminderen de groei van bacteriën hierdoor heb je gedurende de dag geen last van kwalijke okselgeurtjes. Ideaal voor iedereen die liever geen anti-transpirant wil gebruiken met aluminiumzouten. Als je alcohol niet prettig vindt en teveel je huid irriteert dan moet je deze deodorant links laten liggen.

 

Meissner Tremonia deodorantcrème Lavendel Deluxe

De deodorantcrème van Meissner Tremonia is uniek en revolutionair. Veel deodorants zitten in een plastic verpakking (spuitbus of koker). Meissner Tremonia wilt graag het plastic in de badkamer verminderen. Dit okselproduct zit in een klein glazen potje. De crème haal je eruit en breng je aan met je vingers. Door de warmte van je huid lost de crème makkelijk op en blijft het goed op je huid zitten. Het is een natuurlijke deodorant op basis van zuiveringszout en plantaardige essentiële oliën. Het bevat geen parabenen, paraffine, synthetische geurstoffen, conserveermiddelen en aluminiumzouten. Het is zeer effectief en voorkomt langdurig een onaangename okselgeur zonder de natuurlijke zweetfunctie van de huid te onderdrukken.

De toegevoegde maïszetmeel absorbeert vocht en verzacht de huid. Het zuiveringszout neutraliseert geurstoffen en de zonnebloemolie en kokosolie verzorgen en hydrateren de huid. Voor de geur gebruikt Meissner Tremonia alleen natuurlijke etherische oliën van topkwaliteit.

Saponificio Varesino deodorant 70th Anniversary

De nieuwe deodorants van het Italiaanse Saponificio Varesino zitten in een luxe spuitbus met drukpompje. Het is een huidvriendelijke en pH-neutrale deodorant met natuurlijk aluin en zeewaterzout. De aluin, Wasabia japonica leaf extract en overige plantextracten hebben een actieve antibacteriële werking. Het verzorgt de okselhuid en voorkomt onwelriekende geurtjes. De 70th Anniversary is een heerlijke zeefrisse geur gecombineerd met een citrus aroma, lavendel, hout en amber.