Hoe wordt je een gentleman, hoe gebruik je een cologne?

Herenverzorging van de gentleman

De kunst van het aanbrengen van cologne of parfum hoort bij verfijnde herenverzorging en tijdloze elegantie van de echte gentleman. De keuze voor de juiste herengeur welke bij je persoonlijkheid past zorgt voor een krachtige uitstraling en zal een blijvende indruk achter laten. Het Engelse Truefitt & Hill is sinds 1805 parfumeur en de kenner van hoe een gentleman zich moet verzorgen. In deze blog vertellen deze experts alles over de geurlijnen van Truefitt and Hill en de delicate kunst van het aanbrengen van eau de cologne.

Stap 1 - Kies de juiste herengeur

Tijden veranderen, trends komen en gaan maar een echte gentleman is van allen tijden. Wij gaan hier jou niet vertellen hoe je je moet gedragen als een gentleman. Volgens Truefitt and Hill respecteert de gentleman altijd de vrouw, houd hij van het leven en van de mooie dingen in het leven, heeft gevoel voor smaak en stijl, neemt zich zelf niet te serieus, weet zich altijd te beheersen en gaat met zwier en passie door het leven.

De eerste stap is goed naar je eigen persoonlijkheid en stijl kijken en welke geuren bij je passen. Net als een maatpak of een perfect geknoopte stropdas, moet jouw parfumkeuze vertrouwen en verfijning uitstralen.

1805

Ben je een liefhebber van frisse buitenlucht en de geur van strand en zee? Dan past de 1805 cologne van Truefitt and Hill goed bij jou. De 1805 is een verkwikkende en oceanische geur. Deze boeiende geur opent met verfrissende citrustonen die harmonieus samengaan met een bloemig hart van lelie en jasmijn en tenslotte zachte en verfijnde geurtonen van amber en musk.

Geurpyramide
Topnoten: meloen, bergamot, citroen
Hartnoten: lily, jasmijn, roos, kruiden, mos
Basisnoten: musk, amberhout

Apsley

Hou je van de herkenbare geuren van rook, leder en hout van een chique herensociëteit dan is de Apsley cologne jouw geur. Apsley is allure en elegant. Het is een onderscheidende en boeiende geur. Het begint met geurtonen van verfrissende grapefruit geaccentueerd met frisse tonen van peper en harmonieuze boventonen van houtachtige vetiver. De basis van cederhout en patchouli is verrijkt met warme sensuele musk en smeulende houtsoorten.

Geurpyramide
Topnoten: grapefruit, peper, citroen
Hartnoten: lavendel, vetiver, jasmijn
Basisnoten: patchouli, cederhout, musk

Mayfair

Een echte gentleman geniet van het leven en gaat met zwier en passie door het leven. De geur van Mayfair is een speelse mix van bloemige tonen, die doet denken aan warme en kalme zomerse dagen – zorgeloos, speels en intrigerend. Het opent met frisse topnoten van citroen en mandarijn, bergamot en rozemarijn, met hartnoten van jasmijn en lavendel die zich verrassend mengen met een honingzoete twist van neroli en tenslotte subtiele muskusnoot die het geheel compleet maken.

Geurpyramide
Topnoten: citroen, mandarijn, bergamont, rozemarijn
Hartnoten: neroli, lavendel, jasmijn
Basisnoten: musk

Sandalwood

Een echte klassieker en ongekend populair. De Sandelwood is een levendige en gedistingeerde geur voor de moderne gentleman. Het begint met zachte basisnoten van sandelhout, musk, tonka en amber gecombineerd met delicate geurnoten van lavendel, roos en geranium en tenslotte een vleugje verrassende frisheid van citroen, bergamot en meloen.

Geurpyramide
Topnoten: kruiden, citrus, meloen
Hartnoten: roos, geranium, leliethe van dalen, lavendel
Basisnoten: sandelhout, amber, musk, tonka, mos

West Indian Limes

De West Indian Limes is een intrigerende, verfrissende, bruisende en robuuste geur met levendige topnoten van exotische limoen en bergamot gecombineerd met lila, lavendel en roos en aangevuld met een oranjebloesem. Deze geur is een eerbetoon aan het historisch erfgoed van Truefitt & Hill en zijn oorsprong in het Imperial Bouquet, een favoriet van koningin Victoria.

Geurpyramide: limoen, bergamot, lilac, appel, roos, oranjebloesem


Stap 2 - Timing van je parfum

Wanneer kan je het beste je favoriete herengeur of cologne gebruiken? De gentleman weet precies wanneer hij wel of niet de juiste herenparfum moet aanbrengen. Idealiter breng je de door jou gekozen geur direct aan na het douchen. De warme, vochtige huid verlengt de levensduur van de geur en zorgt ervoor dat deze samensmelt met je eigen lichaamsgeuren. Dit creëert de perfecte symfonie van geuren die de hele dag blijft hangen.

Timing is ook om vanaf het scheerritueel tot en met de parfum één en dezelfde geurlijn te gebruiken. Zorg ervoor dat je cologne qua geur aansluit op je favoriete scheerzeep en douchegel.

Stap 3 - De kunst van het sprenkelen

Truefitt and Hill adviseert 'less is more'. De echte gentleman is bescheiden en weet zich te beheersen. Sprenkel of spuit niet teveel cologne of parfum op je huid; 1 of 2 pufjes is voldoende. Probeer parfum aan te brengen op de polsen, achter in de nek of oren. Deze lichaamsonderdelen stralen warmte uit, waardoor de geur gedurende de dag geleidelijk vrijkomt. De ideale situatie is als bij het passeren mensen om je heen subtiel jouw geur opvangen en nieuwsgierig worden.

Stap 4 - Laat je parfum tot rust komen

Net als een goede wijn die tijd nodig heeft om te ademen, heeft jouw cologne ook een moment nodig om tot rust te komen. Ga vooral niet de pas aangebrachte parfum hard inwrijven in je huid. Dit verstoort de delicate moleculaire structuur en verandert de beoogde ontwikkeling van de geur. Laat de geur in plaats daarvan zachtjes op je huid rusten, zodat deze op natuurlijke wijze zich kan ontwikkelen en ontvouwen.

Stap 5 - De essentie van complete herenverzorging

Je kan je dagelijkse verzorgingsroutine naar een hoger niveau tillen door het gebruik van de juiste scheer-, baard- en overige verzorgingsproducten. Zorg ervoor dat je favoriete scheercrème en douchegel qua geur aansluiten op de cologne of parfum. Bezuinig niet op de scheercrème of scheerzeep. De topkwaliteit scheerproducten van Truefitt and Hill zorgen voor een comfortabele scheerbeurt en een onberispelijk glad en fris scheerresultaat.

Met de perfecte mix van de door jouw gekozen geur en de essentiële verzorgingsproducten van Truefitt and Hill begint je dag fris en verzorgd en ben je klaar voor de dag.