Nieuwe scheer-, baard- en verzorgingsproducten voor mannen

Zoals jullie weten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe en mooie scheer- en baardproducten voor onze klanten. We hebben de afgelopen weken weer veel ingekocht. Graag willen we jullie voorstellen aan onze nieuwe aanwinsten.

Ariana & Evans scheercrème London Gin Club 118ml

Het Amerikaanse merk Ariana & Evans is inmiddels een zeer populair scheermerk geworden binnen Europa. Er is een grote vaste groep fans van dit merk. Regelmatig komt deze fabrikant met nieuwe scheerzepen en after shaves. Enige tijd geleden hebben we de London Gin Club scheercrème ingekocht. De scheercrèmes van dit ambachtelijke merk zijn echt werkelijk top. Omdat het in een grote pot zit kan je het makkelijk en vlot opschuimen met je scheerkwast. Even ronddraaien en je krijg zeer snel een slagroomachtige scheerschuim. De romigheid en dichtheid van het scheerschuim is ronduit fantastisch. Het schuim houdt goed water vast en zorgt voor een perfecte slickness en bescherming. Door de actief hydraterende werking heb je na het scheren een prettig after shave gevoel.

Alle scheercrèmes van dit merk zijn op basis van dierlijke vetten, namelijk: rundervet, geitenmelk en lanoline. Als je veganist bent moet je deze scheercrèmes niet gebruiken. Dierlijke vetten zorgen voor een super beschermend scheerschuim en dragen bij aan maximaal scheercomfort.

Deze scheercrème heeft een frisse crispy geur van gin met jeneverbes, engelwortel en brandy gecombineerd met kruidige geurnoten van zwarte peper, kardemom en de zachte warme geur van leder.


Meissner Tremonia deodorantcrème Lavendel Deluxe 75gr

Het Duitse ambachtelijke Meissner Tremonia streeft ernaar om het plastic uit de badkamer te bannen. Zij gebruiken veel karton, glas of gerecycled materiaal als verpakking voor hun scheerzepen, after shave producten, shampoo's en badzepen. 

 

Ze hebben een grote range zogenaamde deodorantcrèmes in een glazen potje. Dus geen spuitbus of plastic deoroller. De crème breng je aan met de vingers onder de oksels. Een klein beetje is voldoende, goed verdelen en gedurende de dag doet de deodorant zijn werk. Het voorkomt uiteraard de onaangename okselgeurtjes zonder de natuurlijke zweetfunctie van de huid te blokkeren. Het is een natuurlijke deodorant op basis van zuiveringszout, plantaardige essentiële oliën, zoals lavendelolie. Het bevat geen parabenen, paraffine, synthetische geurstoffen, conserveermiddelen en aluminiumzouten. Als het aanbrengt voel je in het begin de korreltjes zout. Na enkele seconden lossen deze zoutkorrels op en voorkomen dus zweet. 

Meissner heeft goed nagedacht wat een deodorant moet doen. Deze deodorant bevat dan ook diverse bestanddelen met elk zijn eigen functie, zoals:
  • Maïszetmeel absorbeert vocht en zorgt voor een lekker zacht en comfortabel gevoel op de huid;
  • Soda neutraliseert geurstoffen;
  • Zonnebloemolie verzorgd de okselhuid;
  • Kokosolie beschermd de huid tegen vochtverlies.
Meissner Tremonia gebruikt geen synthetische geurstoffen of -oliën. In de deodorant Lavendel Deluxe zit dan ook pure lavandelolie. 

Better be Bold Sun Fluid for Face & Scalp SPF30 50ml

8 op de 10 mannen heeft te maken met haaruitval. Beginnende kaalheid is natuurlijk nooit leuk. Het is dan ook best wel even schrikken als de eerste kale plekken te voorschijn komen. Ook de oprichter van het Duitse verzorgingsmerk Better be Bold heeft jarenlang zitten tobben over zijn kaalheid. Op een gegeven ogenblik heeft hij zijn kaalheid geaccepteerd. Hij begon zijn hoofdhuid kaal te scheren en goed te verzorgen. Vervolgens is hij een complete verzorgingsrange te ontwikkelen voor het verzorgen van de hoofdhuid:

  • een crème speciaal voor het verzorgen van de kale hoofdhuid 'Bald Cream';
  • een after shave balm voor gezicht en hoofdhuid 'After Shave & Face Balm';
  • en een verzorgingslotion voor de hoofdhuid met SPF 'Sun Fluid for Face & Scalp SPF30'.

De kaal geschoren hoofdhuid is zeer kwetsbaar. Dagelijks schijnt de zon op de kale huid. Veel mannen weten natuurlijk dat dat niet goed is voor je huid. Maar mannen hebben nu eenmaal een bloedhekel aan vette plakkerige zalfjes en crèmes. Better Be Bold heeft nu een dunne lotion ontwikkeld voor zowel gezicht als hoofdhuid die de huid goed beschermd en direct wordt geabsorbeerd. Het laat geen vettige film achter maar zorgt voor een matte anti-shine effect. Dus je hoeft niet bang te zijn voor een glimmende glanzende bol, zoals Lambik in de strips van Suske en Wiske. Deze ongeparfumeerde lotion heeft een hoge zonprotectiefactor (SPF30), het is waterbestendig, bevat geen micro-plastics en is niet schadelijk voor zeefauna en het koraal. Tevens bevat het geen dierlijke bestanddelen en is het vegan-vriendelijk. 

Muhle VIVO scheermes Mach3 Hoornbruin

VIVO is een van de meest populaire productranges van Mühle. Het assortiment bestaat uit een groot aantal Gillette Mach3 en Fusion scheermessen, safety razors, scheerkwasten en scheersets. Het is klassiek robuust design met een moderne twist. De handvatten zijn gemaakt van verchroomd metaal, Pruimenboomhout en hoogwaardig kunststof. Topkwaliteit scheergerei en betaalbaar.

Enkele weken geleden hebben we de VIVO Gillette Mach3 scheermeshouder met een handvat van hoornbruin kunststof. Dit scheermes voelt robuust aan, ligt prettig in de hand en is geschikt voor de losse Gillette Mach3® scheermesjes. Door het gewicht hoef je tijdens het scheren minder druk uit te oefenen op de huid. Hierdoor heb je minder kans op scheerirritaties en -wondjes. Met behulp van het verchroomde einde van het handvat hang je het scheermes op in de bijbehorende houder. Het voordeel van het ophangen van het scheermes is dat het beter en sneller kan uitwasemen en je hebt minder kans op beschadiging van de mesjes.

 

 

Reuzel beard foam Wood & Spice 70ml

De jongens van Schorem Barbiers in Rotterdam hebben sinds enige tijd de Beard Foam Wood & Spice toegevoegd aan hun Reuzel Pomades assortiment.

Deze beard foam of baardschuim is een zogenaamde leave-in conditioner. Je moet het dus in de baard doen en niet uitspoelen. Een klein beetje hiervan aanbrengen in de baard, inwrijven met een schone droge handdoek en vervolgens met een baardkam of -borstel verder verdelen. De beard foam zorgt voor meer uitstraling en volume van de baard. Het heeft hydraterende werking en voorkomt jeuk en schilfervorming. Het heeft een lekker geurtje van citroen, cederhout en kruidnagel.