Welke safety razor moet ik kopen?

Waarom is scheren met de safety razor zo populair?

In 2009 zijn we begonnen met de herintroductie en verkoop van het veiligheidsscheermes. De safety razor of het double edge scheermes was in die periode bijna niet meer te koop in Nederland en België. Tegenwoordig doen steeds meer mannen het moderne multiblade of cartridge scheermes in de ban. Men stapt over naar het veiligheidsscheermes. Wereldwijd zijn er miljarden mannen die zich dagelijks scheren met dit type scheermes. En dat is niet zo vreemd. 99% van de mensen die overstappen en zich nu natscheren met het veiligheidsscheermes zijn enthousiast. Onze klanten zeggen dat het zelfs beter, prettiger, gladder en vlotter scheert vergeleken met Gillette Mach3 en Fusion, Wilkinson Quattro en Boldking.

Is scheren met het veiligheidsscheermes moeilijk?

Scheren met de safety razor is niet opnieuw leren scheren. Het is in het begin even wennen. Na één week heb je het volledig onder de knie en scheert het net zo makkelijk en vlot als het moderne scheermes.

Wat zijn de voordelen van het veiligheidsscheermes?

Maar wat zijn nu de voordelen? Hier komen ze:

  1. Het scheert beter, prettiger, gladder en vlotter
  2. Minder ingegroeide baardharen en overige scheerirritaties
  3. Voordeliger vergeleken met het moderne cartridge scheermes: de losse double edge mesjes kosten gemiddeld € 0,30 per stuk
  4. Duurzamer en milieuvriendelijker: de losse double edge mesjes zijn gemaakt van metaal en bevatten geen plastic
  5. Geschikt voor elk type huid (normale en gevoelige huid), type baard (lichte tot zware baard) en baardlengte (stoppelbaard tot weekbaard)
  6. Meer geschikt voor het scheren van de baardcontouren
  7. Universeel scheersysteem: alle merken double edge mesjes passen in alle veiligheidsscheermeshouders
  8. Maatwerk: de verschillende scheereigenschappen van de losse mesjes en de scheermeshouders kunnen worden gecombineerd en volledig worden afgestemd op type huid en baardgroei

Welke safety razor is geschikt voor mij?

De keuze is reuze. Voordeel is natuurlijk dat er altijd een scheermes is dat bij jou past. Maar welk scheermes is het beste voor mij?

De juiste keuze is afhankelijk van je persoonlijke scheerwensen:

Issue Jouw situatie of scheerwensen Kies jouw type safety razor
Type baard Ik heb een lichte, normale of zware/stugge baard.

Safety razor voor lichte baardgroei
Safety razor voor lichte tot normale baardgroei
Safety razor voor normale tot zware/stugge baard

Type huid Ik heb een gevoelige of snel geïrriteerde huid. 
Ik heb een normale of stevige huid en geen last van scheerirritaties.

Safety razor voor gevoelige huid
Safety razor voor normale huid
Safety razor voor normale tot stevige huid 

Lengte baardgroei Ik scheer bijna elke dag.
Ik scheer gemiddeld één keer of zelfs minder per week.

Safety razor voor dagelijks gebruik
Safety razor voor scheren van de weekbaard 

Wel of geen baard

Ik heb geen baard en scheer mijn gezicht glad.
Ik heb een baard en wil de baardcontouren strak scheren.

Safety razor voor glad scheren van het gehele gezicht
Safety razor voor scheren van de baardcontouren

Mate van afstemming op de persoonlijke scheertechniek Ik wil gewoon op één manier mijn gezicht scheren.
Ik wil de scherpte van het scheermes zoveel mogelijk afstemmen op mijn manier van scheren en de verschillende delen (wang, mond en hals) van het gezicht.
→ Safety razor met een vaste niet-instelbare scheerkop
Safety razor met een instelbare scheerkop
Mate van gemakkelijk verwisselen van mesjes Ik wil makkelijk en vlot mesjes kunnen verwisselen in de scheermeshouder.
Het vlot verwisselen van mesjes is voor mij geen issue.

Safety razor voor makkelijk en vlot verwisselen van mesjes
Safety razor met gewone vaste of schroefdraad scheerkop 

 

Welke safety razor past het beste bij mijn baardgroei?

In geval van een vlasbaardje of een lichte baardgroei kun je perfect scheren met een licht veiligheidsscheermes, zoals het scheermes met de handige vlindersluiting. Heb je een normale of een zware baardgroei? Dan heb je veel baat bij een wat zwaarder scheermes. Dit zijn de scheermessen met een scheerkop met gesloten kam. Knetterharde baardstoppels en toch vlot glad en comfortabel willen scheren? Gebruik dan een safety razor met een open tandkam scheerkop. Let op, scheermessen met open tandkam scheren iets directer of agressiever vergeleken met de reguliere safety razors met een gesloten kam.

Welke safety razor past het beste bij mijn baardgroei?

Welke safety razor past het beste bij mijn huid?

Heb een gevoelige huid en snel last van een schrale rode huid of een branderig gevoel na het scheren? In dit geval moet je een mild scheermes gebruiken. Een mild scheermes is licht tot medium zwaar en de scheerkop heeft een gesloten kam.

Bij een normale of stevige huid kun je een iets agressiever scheermes gebruiken. Dit scheermes heeft iets meer gewicht of een scheerkop met gesloten kam. Heb je echt een stevige huid dan kan je ook een scheermes met een meer agressieve open tandkam gebruiken.

Welke safety razor moet ik gebruiken als ik dagelijks of om de week scheer?

Als je dagelijks scheert zijn de baardstoppels kort. Gebruik dan een regulier veiligheidsscheermes met een gesloten kam. Heb je een weekbaard of scheer je eens in de 2 weken? Dan hebben de baardharen een aardige lengte. Een scheermes met een open tandkam scheert efficiënter langere haren.

Welke safety razor moet ik gebruiken als ik dagelijks of om de week scheer?

Welke safety razor is handig voor het scheren van mijn baard?

Heb je een baard dan is het belangrijk dat je de baardcontouren strak kan scheren. Een licht tot medium zwaar scheermes met een gesloten kam is het perfecte gereedschap voor het scheren van de baardranden. Een scheerkop met gesloten kam heeft een rechthoekige vorm. Hierdoor weet je precies waar het scheermes snijdt en scheert.

Welke safety razor is handig voor het scheren van mijn baard?

Ik wil de scherpte van het scheermes kunnen instellen. Welke safety razor moet ik kopen?

Het scheeroppervlak van je huid verschilt per deel van je gezicht. De wangen zijn makkelijk en vlak. De baardharen hier zijn zacht. De kin is lastig en rond. Hier zitten meestal de hardste baardharen. De huid direct onder de neus is dun en kwetsbaar. De halstreek is ook gevoelig. Bovendien gaat glad scheren in de zachte huid van je hals nooit in één keer goed. Wil je graag efficiënt en comfortabel glad scheren? Gebruik dan een safety razor dat je kan instellen. Een instelbaar scheermes heeft verschillende scheerstanden. Je kan het tijdens het scheren instellen op of mild of medium of agressief scherp.

 

Ik wil de scherpte van het scheermes kunnen instellen. Welke safety razor moet ik kopen?

’S-Morgensvroeg wil ik makkelijk en vlot scheren. Welke safety razor moet ik kopen?

In de ochtend zijn we nog niet helemaal wakker en handig. Wil je ’s-morgens niet teveel gehannes en gedoe? Gebruik dan een scheermes met het handige en efficiënte vlindersluiting- of twist-to-open-mechanisme. Even draaien aan het handvat en de scheerkop klapt open. Leg het scheermesje in de scheerkop en draai het weer dicht. Klaar voor gebruik.

Ook handig zijn de scheermessen waarvan het onderste gedeelte van de scheerkop vastzit aan het handvat. Het bovenste gedeelte zit vast door middel van een schroefdraad. Het bovenste gedeelte schroef je los. Leg het mesje in de scheerkop en schroef alles weer vast.