Top 6 meest verkochte safety razors

Waarom zijn deze safety razors zo populair?

Zoals eerder verteld verkopen wij dagelijks tientallen veiligheidsscheermessen. De grote scheermerken van dit type scheermes zijn het Engelse Edwin Jagger en uit Duitsland Merkur en Mühle.

De populariteit wordt bepaald door:

  1. Kwaliteit en afwerking
  2. In hoeverre het aansluit op je scheerwensen
  3. Het assortiment van de fabrikant
  4. Prijs

De scheermessen van de boven genoemde fabrikanten zijn van topkwaliteit en hebben een hoge mate van afwerking. Het zijn degelijke scheermessen met een lange levensduur. De perfecte afwerking zorgt ervoor dat het scheermes perfect scheert en comfortabel aanvoelt op de huid.

De meeste van ons hebben een normale baardgroei. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de populairste scheermessen geschikt zijn voor de normale baardgroei.

Hoe groter het assortiment, hoe meer keuze. Graag hebben we veel keuze. Dit bepaalt de mate van populariteit van een scheerproduct. Tenslotte, bepaalt de prijs ook je voorkeur. De meeste klanten van ons kijken in eerste instantie naar kwaliteit, de eigen wensen en vervolgens de prijs. De gemiddelde prijs van een veiligheidsscheermes is € 40,-

1. Merkur 34C double edge safety razor

Veel van onze klanten die pas beginnen met het natscheren of overstappen naar het veiligheidsscheermes kopen dit populaire scheermes.

De Merkur 34C safety razor is een 2-delig scheersysteem. De onderste helft van de scheerkop zit vast aan het handvat. Het verwisselen van de mesjes gaat net iets makkelijker vergeleken met een 3-delig scheermes. Even draaien aan de knop onderin en je schroeft de bovenste helft vlot los. Even het mesje erin leggen, scheerkop vastschroeven en je kan scheren. Door de lange schroefdraad is dit ook een degelijk scheermes.

Omdat de scheerkop een gesloten kam heeft is het geschikt voor het scheren van de lichte tot normale baardgroei. Het gewicht en lengte van het handvat is respectievelijk 78 gram en 8 cm. Het handvat heeft een gemiddelde lengte. Het handvat met een fijne gripstructuur en de onderste draaiknop zorgen voor een prettige gebalanceerde houvast tijdens het scheren. Het scheermes scheert soepel, medium direct en efficiënt.

De prijs is gemiddeld, namelijk: € 41,00.

Merkur uit het Duitse Solingen is een middelgrote fabrikant van veiligheids- en open scheermessen. Merkur biedt een zeer groot en gevarieerd aanbod van safety razors. Voor ieder wat wils. Het zijn degelijke scheermessen met een hoge mate van afwerking.

Alles bij elkaar opgeteld is dit een hartstikke leuk, degelijk en betaalbaar scheermes dat prettig en comfortabel scheert.

2. Feather Popular double edge safety razor

Als je twijfelt of het veiligheidsscheermes voor jou geschikt is dan moet je de Feather double edge safety razor Popular vlindersluiting kopen. Dit scheermes kost slechts € 20,00. 

Het mes heeft een handige vlindersluiting. Hierdoor kan je makkelijk, veilig en vlot het double edge mesje verwissel. Even draaien aan het draaiknopje bovenin het handvat en de vlindersluiting floept open, leg het mesje erin, even draaien en je kan scheren.

Het scheermes voelt wel een beetje 'plastic' aan. Het geribbelde plastic handvat heeft een lengte van 10 cm. Het scheermes is niet zwaar vergeleken met de metalen scheermessen. Het gewicht is slechts 34 gram. Dit scheermes is geschikt voor de lichte tot normale baardgroei. Als je een stugge zware baardgroei hebt moet je toch maar uitkijken naar een ander veiligheidsscheermes.

Het Japanse Feather is een grote fabrikant van o.a. chirugische en medische scalpels en kapperscharen. Het assortiment safety razors is zeer beperkt.

Wereldberoemd zijn de double edge scheermesjes van Feather. Deze mesjes staan bekend als super scherp. Veel natscheerders zweren bij dit mesje. Waarom? Het scheert comfortabel en je bent in één keer glad. 

3. Merkur 23C double edge safety razor

De Merkur 23C double edge safety razor is zeer populair bij de beginnende natscheerder van het veiligheidsscheermes.

Dit scheermes is een 3-delig scheersysteem. Het 3-delige systeem is zeer gangbaar en kom je veel tegen. Het bestaat uit het handvat en een 2-delige scheerkop. De scheerkop heeft een onderste en een bovenste helft en zit met schroefdraad vast aan het handvat. Je schroeft de scheerkop los, legt het mesje tussen beide helften in en schroeft het vervolgens vast op het handvat.

Omdat de scheerkop een gesloten kam heeft is het geschikt voor het scheren van de lichte tot normale baardgroei. Het gewicht en lengte van het handvat is respectievelijk 60 gram en 10 cm. Het handvat heeft net iets meer lengte vergeleken met andere scheermessen. Veel klanten van ons vinden deze lengte prettig. Je kan hierdoor het scheermes beter onder de juiste hoek (circa 30 graden) hanteren. Het handvat heeft een fijne gripstructuur. Het scheermes scheert soepel, licht en medium direct.

Sommige natscheerders vinden het handvat te dun en 'ielig'. Als je grote handen hebt of je wilt toch wat zwaarder 'gereedschap' in je handen hebben dan moet je dit mes links laten liggen. Ook als je een stugge zware baardgroei hebt dan moet je dit scheermes niet kopen.

Dit leuke beginnersscheermes kost slechts € 31,00.

4. Edwin Jagger DE89 double edge safety razor

Het Engelse Edwin Jagger uit Sheffield heeft een indrukwekkend assortiment van veiligheidsscheermessen. De Edwin Jagger DE89 double edge safety razor is een bestseller. Alle andere modellen zijn afgeleid van deze DE89. De scheerkoppen van deze messen zijn allemaal eender. 

Dit scheermes is een 3-delig scheersysteem. Het bestaat uit het handvat en een 2-delige scheerkop. De scheerkop heeft een onderste en een bovenste helft en zit met schroefdraad vast aan het handvat. Je schroeft de scheerkop los, legt het mesje tussen beide helften in en schroeft het vervolgens vast op het handvat. Het handvat is volledig van verchroomd metaal gemaakt.

Omdat de scheerkop een gesloten kam heeft is het geschikt voor het scheren van de lichte tot normale baardgroei. Het gewicht en lengte van het handvat is respectievelijk 70 gram en 8,5 cm. Het handvat heeft een gemiddelde lengte. Omdat je het veiligheidsscheermes zoveel mogelijk subtiel en soepel vasthoudt met twee vingers zoveel mogelijk bovenin het handvat is deze lengte prima. Je kan het scheermes onder de juiste hoek (circa 30 graden) hanteren. Het handvat is glad en heeft geen gripstructuur. Het scheermes scheert soepel, licht en medium direct.

Sommige natscheerders vinden een glad handvat niet prettig en hebben liever een gripstructuur. Als je grote handen hebt dan is het handvat wellicht net iets te kort. Heb je een stugge zware baardgroei dan moet je dit scheermes niet kopen.

De DE89 is een praktisch en gangbaar scheermes zonder toeters en bellen. Het doet gewoon wat het moet doen. Deze 'allemansvriend' kost slechts € 29,00.

5. Merkur 38C double edge safety razor 

In onze showroom kunnen klanten de verschillende veiligheidsscheermessen bekijken en even vasthouden. We laten dan ook altijd de Merkur 38C double edge safety razor zien. 8 op de 10 kiest dan direct voor dit scheermes. Waarom? Het voelt degelijk en robuust aan en het ligt prettig en gebalanceerd in de hand. Het gewicht is zwaar vergeleken met andere messen, maar ook niet te zwaar. Klanten zeggen letterlijk, 'je hebt een goed stuk gereedschap in je handen.'

Net als de Merkur 34C is dit een 2-delig scheersysteem. De onderste helft van de scheerkop zit vast aan het handvat. Het verwisselen van de mesjes gaat net iets makkelijker vergeleken met een 3-delig scheermes. Even draaien aan de knop onderin en je schroeft de bovenste helft vlot los. Even het mesje erin leggen, scheerkop vastschroeven en je kan scheren. Door de lange schroefdraad is dit een ijzersterk scheermes.

De scheerkop is een gesloten kam. Door het gewicht is het geschikt voor het scheren van de normale tot zware baardgroei. Het gewicht en lengte van het handvat is respectievelijk 112 gram en 9,5 cm. Het handvat is iets langer dan gemiddeld en heeft een frijne gripstructuur. Het heeft zowel bovenin als onderin verdikte grip. Dit zorgt voor veel houvast tijdens het scheren. Het scheermes scheert medium direct en efficiënt.

Sommige klanten vinden het scheermes te zwaar en hebben liever een lichter mes.

De prijs van deze safety razor ligt iets boven het gemiddelde, namelijk: € 51,00.

6. Muhle R89 double edge safety razor

Het Duitse Mühle produceert al vanaf het beginuur veiligheidsscheermessen. Hun No.1 is de Mühle R89 double edge safety razor chroom. Alle andere safety razor modellen zijn afgeleid van de R89. 

Dit scheermes is een 3-delig scheersysteem. Het bestaat uit het handvat en een 2-delige scheerkop. De scheerkop heeft een onderste en een bovenste helft en zit met schroefdraad vast aan het handvat. Je schroeft de scheerkop los, legt het mesje tussen beide helften in en schroeft het vervolgens vast op het handvat. Het handvat is volledig van verchroomd metaal gemaakt en heeft een fijne en mooie gripstructuur.

Omdat de scheerkop een gesloten kam heeft is het geschikt voor het scheren van de lichte tot normale baardgroei. Het gewicht en lengte van het handvat is respectievelijk 66 gram en 8,5 cm. Het handvat heeft een gemiddelde lengte. Omdat je het veiligheidsscheermes zoveel mogelijk subtiel en soepel vasthoudt met twee vingers zoveel mogelijk bovenin het handvat is deze lengte prima. Je kan het scheermes onder de juiste hoek (circa 30 graden) hanteren. Het scheermes scheert soepel, licht en medium direct.

Als je grote handen hebt dan is het handvat wellicht net iets te kort. Heb je een stugge zware baardgroei dan moet je dit scheermes niet kopen.

De R89 is een praktisch en gangbaar scheermes en kost slechts € 33,50.